Miért viselkedik úgy, mint akinek elege van belőlem és a legnagyobb ellensége vagyok? 53/ff
Egyedül nevelem kiskora óta. Miután az anyjával szétmentünk, ő lényegében eltűnt az életünkből, és nem vállalta az anya szerepet a gyerek életében.
Már elmúlt tizennyolc. Én dolgozok, neki itthon az a dolga, hogy tanuljon, és mivel belefér a "szoros" időbeosztásába, mosogasson el, söpörjön fel, vigye le a szemetet és szükség szerint mosson ki, amit ugye elvégez a gép, neki csak teregetnie kell, illetve időnként kérem, menjen el 1-2 dologért, de hetente 1x szoktunk menni közösen bevásárolni.
Sokat veszekszünk, legtöbbször hü**eségeken. Ő olyan lelkizős típus, aki a kis vitákat is megbeszélné velem, de én nem olyan beállítottságú vagyok. 12 óra munka után örülök, hogy lyuk van a se**emen, szabadnapjaimon szintén vannak itthoni teendők, nincs se türelmem, se időm minden kis hülyeséget megvitatni, ami úgyis az, hogy én nem értem meg őt, én semmit nem tudok, és bár valamivel több mint 19 évet élt, és még semmi élettapasztalata, ő azt mondja nem tud mindent, mégis úgy veszem ki, hogy úgy csinál, mint aki mindent tud, azért nem fogadja el azt, amit mondok neki. Szerinte mindenen felhúzom magam, gyakran hülyén viselkedek, csak mert magunk között elkezdek valamit másról mondani, ami van, hogy szitkozódás vagy csak kritikus vélemény. Megmondom neki, hogy kellene csinálni valamit, és rögtön bepipul és mérges lesz. Tiszta anyja! Ő is lelkizős volt, ő is gyakran viselkedett felelőtlenül és nem hallgatott az ésszerűségre, csak ment a feje után, és olyan dolgokon sértődik be, hogy én felfogni nem tudom, pedig semmi rosszat nem mondok és semmi ártó szándékom nincs. Konkrétan a gyerekemért élek már 19 éve, mindig azt néztem, mi a legjobb neki. Ezért lett a néhai apám lakása felújítva, ezért írattam a nevére, hogy halálom után ne kelljen azzal xarakodni és fizetni is érte, és mivel nem vagyunk milliomosok, legalább az olcsón fenntartható lakással induljon az életben. Nem várok érte meghajlást, se köszönömöt, de legalább ne viselkedjen úgy, mintha én lennék a legnagyobb ellensége, csak mert "megmondom neki a tutit"! Bárhogy nézem, semmi olyat nem látok, amiből elege lehetne! Kiabálok vele? Igen, megesik. Kritikus vagyok? Igen, az vagyok, mindig is az voltam, mert úgy gondolom, ez jó. Lányom azt állítja, ugyanolyan csökönyös, mint én, közben nem, mert bár a komoly dolgokba apait-anyait belead, a kisebb dolgokat hamar feladja, megunja, már ami nem érdekli.
Szülőktől kérdem, mégis mi az istent csináljak vele, hogy ne legyen egyik pillanatban semmi gond, elbeszélgetünk, a következő pillanatban meg már hagyjam békén, hogy megmondjam, mit csináljon, pedig csak tanácsot adtam neki?
Egyébként kiskorában rajtam lógott, imádott engem, itta a szavaimat, elhitte, hogy amit mondok, az tényleg úgy is van, nem kérdőjelezte meg, nem várt mindenre aprólékos magyarázatot. Most pedig, mindenkivel illedelmes, de velem időnként szemtelen, de a határt nem lép át.
Én csak egy dolgot szeretnék kérdezni...
Mikor ölelted meg utoljára?
Azt mondta, szeret engem, de elég volt belőlem és se fesztiválra, pláne másik országba nem akar menni velem.
Naná 19 évesen senki se apuval akar járni bulizni fesztiválozni nyaralni ő . Lol ő nem a feleséged vagy a csajod,vagy annak tartod?,nem röppen ki,házi cseléd,remélem azért az ágyban nem kell kiszolgálnia. Borzalom,csodálod hogy ellenséges mert szinte nő pótló otthon és élete se lehet rajtad kívül..
70F
46-os: Kb 2 hónapja?
A vírus előtt rutin volt, hogy amikor megyek és megjövök, akkor arcpuszi, de a vírus beköszöntével a gyerek elhagyta, ahogy azt is, hogy megissza a korsómból a hidegvizet vagy teát, és kevesebbszer hagyja el a lakást. Mindezt arra hivatkozva, hogy a cukorbetegek, mint én, több az esélye, hogy elkapják, és nem akar semmit hazahozni nekem. Egyébként se vittük soha túlzásba az ölelgetést, ahogy a szeretlek kimondását se. És nem, nem azért, mert nem szeretem. Anno az én apám se vitte egyiket se túlzásba, és nem azért mert nem szeretett, hanem mert tettekben nyilvánult meg. Igenis szeretem, és nem csupán kötelességből tekintek rá. Ezerszer megtehettem volna régen, hogy a nagyanyját felkeresem és akkor intézze ő a lánya gyerekét. Vágytam a gyerekre és mindig mellette voltam, akármilyen hihetetlen. Amikor alsó tagozatban csúfolták, én mentem be és szedtem le a gyerekek fejét, hogy mit képzelnek. Amikor kétszer is szakiskolát váltott, mert az egyiknél nem jött be a szakma, a másiknál nem hagyták békén a "menőarcok", támogattam és elmentem vele, hogy kiiratkozzon és átiratkozzon oda, ahol most is végzi a tanulmányait. Amit a saját erőmből tudtam, mindig megadtam neki. Az tény és való, hogy nem lelkizős vagyok, de mindig ott voltam amikor a segítségemet kérte, legyen szó az első havibajáról és úristen mit csinálnom, mit kezdjen a betéttel, vagy arról, hogy iskolát váltson, vagy már rég szeretett egy macskát, ezért a volt munkahelyemen közelében lévő, csontsovány kóbormacskát orvoshoz vittem, aztán haza.
Meg a francokat nem lehet élete. Sokat nem voltam otthon, mert dolgoznom kellett. Sosem szabtam meg, hogy nem mehet el. Sőt mi több, kiskorában is unszoltam, hogy ez, az, amaz érdekli e, az iskolában lévő foglalkozásokra akar e menni, vagy bármerre. Sunyiban és az engedélyemmel is megtehette volna, mégsem tette egyszer sem. Se velem, se egyedül, se mással. Világ életében otthonülő típus volt.
Azt se tiltottam soha, hogy bulizni menjen. Kvázi minden megengedett volt neki kiskorától kezdve, de soha nem használta ki. Saját gyerekkoromban mindig sportoltam, mentem valahova, alig voltam otthon anyával. Lényeg, hogy xy időben érjek haza. A lányom teljesen az ellentétem. Tisztelettudó és illedelmes, de elengedni nem tudja magát, nem tud barátkozni, és mivel túl merev, igazán az időseken kívül, mert a szomszédjaink azok voltak, szocializálódni se. Egyszer erőszakoltam rá, hogy menjen el társaságba, valamilyen foglalkozásra, utána soha többet, mert amire azt mondja, nem fog neki tetszeni, nem akarja, az tényleg nem fog tetszeni neki és csak húzza a száját és várja a végét.
Sokszor mondtam neki, nyugodtan mehet bulizni, nem kell ahhoz részegre innia magát, csak azt tudjam hol van, mobil legyen nála és kb mikorra várható, ha gond van hívjon, és ne legyen részeg. Máig tartja magát ahhoz, hogy nem érdekli, neki az nem élvezet, és alkohol fogyasztásra sem vágyik, jobban szereti a csapvizet. Pont hogy arra ösztönöztem mindig, hogy menjen világot látni, ki a lakásból.
Ha nem jöttök ki egymással, ne kínozzátok egymást. A felújított lakást most jó áron add el, vegyél belőle két garzont, és mindjárt meg fog javulni a kettőtök kapcsolata, ha nem kényszerültök egymást nézni mindennap.
De persze ezt nem fogod megtenni, mert túl jó lenne a lányodnak, és elvesztenéd fölötte a kontrollt. Arra meg szüksége van a torz személyiségednek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!