Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért viselkedik úgy, mint...

Miért viselkedik úgy, mint akinek elege van belőlem és a legnagyobb ellensége vagyok? 53/ff

Figyelt kérdés

Egyedül nevelem kiskora óta. Miután az anyjával szétmentünk, ő lényegében eltűnt az életünkből, és nem vállalta az anya szerepet a gyerek életében.

Már elmúlt tizennyolc. Én dolgozok, neki itthon az a dolga, hogy tanuljon, és mivel belefér a "szoros" időbeosztásába, mosogasson el, söpörjön fel, vigye le a szemetet és szükség szerint mosson ki, amit ugye elvégez a gép, neki csak teregetnie kell, illetve időnként kérem, menjen el 1-2 dologért, de hetente 1x szoktunk menni közösen bevásárolni.

Sokat veszekszünk, legtöbbször hü**eségeken. Ő olyan lelkizős típus, aki a kis vitákat is megbeszélné velem, de én nem olyan beállítottságú vagyok. 12 óra munka után örülök, hogy lyuk van a se**emen, szabadnapjaimon szintén vannak itthoni teendők, nincs se türelmem, se időm minden kis hülyeséget megvitatni, ami úgyis az, hogy én nem értem meg őt, én semmit nem tudok, és bár valamivel több mint 19 évet élt, és még semmi élettapasztalata, ő azt mondja nem tud mindent, mégis úgy veszem ki, hogy úgy csinál, mint aki mindent tud, azért nem fogadja el azt, amit mondok neki. Szerinte mindenen felhúzom magam, gyakran hülyén viselkedek, csak mert magunk között elkezdek valamit másról mondani, ami van, hogy szitkozódás vagy csak kritikus vélemény. Megmondom neki, hogy kellene csinálni valamit, és rögtön bepipul és mérges lesz. Tiszta anyja! Ő is lelkizős volt, ő is gyakran viselkedett felelőtlenül és nem hallgatott az ésszerűségre, csak ment a feje után, és olyan dolgokon sértődik be, hogy én felfogni nem tudom, pedig semmi rosszat nem mondok és semmi ártó szándékom nincs. Konkrétan a gyerekemért élek már 19 éve, mindig azt néztem, mi a legjobb neki. Ezért lett a néhai apám lakása felújítva, ezért írattam a nevére, hogy halálom után ne kelljen azzal xarakodni és fizetni is érte, és mivel nem vagyunk milliomosok, legalább az olcsón fenntartható lakással induljon az életben. Nem várok érte meghajlást, se köszönömöt, de legalább ne viselkedjen úgy, mintha én lennék a legnagyobb ellensége, csak mert "megmondom neki a tutit"! Bárhogy nézem, semmi olyat nem látok, amiből elege lehetne! Kiabálok vele? Igen, megesik. Kritikus vagyok? Igen, az vagyok, mindig is az voltam, mert úgy gondolom, ez jó. Lányom azt állítja, ugyanolyan csökönyös, mint én, közben nem, mert bár a komoly dolgokba apait-anyait belead, a kisebb dolgokat hamar feladja, megunja, már ami nem érdekli.

Szülőktől kérdem, mégis mi az istent csináljak vele, hogy ne legyen egyik pillanatban semmi gond, elbeszélgetünk, a következő pillanatban meg már hagyjam békén, hogy megmondjam, mit csináljon, pedig csak tanácsot adtam neki?

Egyébként kiskorában rajtam lógott, imádott engem, itta a szavaimat, elhitte, hogy amit mondok, az tényleg úgy is van, nem kérdőjelezte meg, nem várt mindenre aprólékos magyarázatot. Most pedig, mindenkivel illedelmes, de velem időnként szemtelen, de a határt nem lép át.

2020. dec. 21. 17:46
1 2 3 4 5 6 7
 11/66 anonim ***** válasza:
88%
Pénzzel vagyonnal nem veszel szeretetet, ha nem tudsz kedves lenni, csak raplizol, utálni fog érte. Legyen önuralmad, felnőtt ember vagy.
2020. dec. 21. 18:41
 12/66 A kérdező kommentje:

Nem szoktunk együtt enni. Este negyed 11, fél 12 körül érek haza. Amikor nincs távoktatás, akkor reggel ő előbb kel fel, hogy elég ideje legyen tollászkodni, én akkor még alszok. Amikor megjövök, ő pizsamában nyit ajtót, mert éjjeli bagoly, és akkor ő már evett.

Nem szokott a lakás putri lenni. Volt már rá példa, rá is szóltam, aztán beletörődött vagy megszokta, de azóta nem szokott az lenni, hogy nem mosogat 2 napig vagy nem viszi le a szemetet 3-4 napig.

2020. dec. 21. 18:43
 13/66 anonim ***** válasza:
98%
Más a személyiségének. Amit kap, azt természetesnek veszi. Mindkettőtöknek alkalmazkodni kell. Beszéld meg vele, hogy hétköznap, munka után nincs türelmed meghallgatni, de hétvégén mindig szánj rá időt. Ha panaszkodik, kérdezd meg, hogy akár e tanácsot, mert lehet, hogy nem, csak ki akarta beszélni, ami nyomasztja. Ha te vagy akenyérkerső, akkor ennyi házi munka, amit végez, okés, de legyen érte minden nap egy kedves szavad, szívesebben csinálja majd.
2020. dec. 21. 18:43
 14/66 A kérdező kommentje:
10-es: Mi a zsarnokság ebben? Ketten vagyunk, én dolgozok, ő végzi házimunkát, én a főzést. Abban pedig semmi rossz nincs, hogy elmondom amit nem tud vagy rosszul tud, máskülönben nem fogja helyesen megcsinálni és a rossz rögződik benne.
2020. dec. 21. 18:45
 15/66 anonim ***** válasza:
90%
Mondj már légyszíves példákat arra, hogy mit javítasz ki nála, mit csinál rosszul, mert valahogy nem áll össze a kép.
2020. dec. 21. 18:51
 16/66 A kérdező kommentje:

Hétvégén is be vagyok osztva. Általában, ha sikerül úgy kérnem, akkor keddenként és péntekre kérek szabadnapot, de ha nem úgy sikerül, van amikor hétfőn, máskor csütörtökön, és nagyritkán szombaton van. Hétköznap egyszerűbb az ügyintézés, ezért jobb akkor.

Már nem szokott nagyon próbálkozni a lelkizéssel. Amikor vitázunk, akkor, abban a pillanatban szeretné megbeszélni elejétől a végéig, nekem viszont eldurran az agyam, ha tovább erősködik, hogy igenis beszéljük meg. Ezért aztán kvázi felhagyott, csak duzzog, morog, aztán csináljuk a dolgunkat, aztán 5 perccel később megy minden a normális mederben. A saját lelki ügyeit megtartja magának, csak az aktuális vita okát, miértjét akarná, utána meg már úgyis mindegy.

Amikor látom, hogy rossz a kedve, bántja valami, és biztos nem miattam, mindig megkérdezem és unszolom, hogy mondja el, mi az, de olyankor bezzeg nem akar beszélni, amikor pedig beadja a derekát, akkor is olyan hangsúllyal, hogy "nesze neked, elmondtam, most már hagyj békén".

2020. dec. 21. 18:51
 17/66 anonim ***** válasza:
89%
Nem tudsz felnőtt létedre felnőttként kommunikálni. Minden hozzászólásodban a külső rendre hivatkozol, egy robot vagy, nincs lelked, és a lányodét sem engeded kifejlődni. Érzelmileg üres vagy.
2020. dec. 21. 19:12
 18/66 anonim ***** válasza:
93%
Te csak fizikailag gondoskodtál arról a lányról, de nem tudod szeretni. Tisztességes vagy vele, de kedves nem.
2020. dec. 21. 19:14
 19/66 A kérdező kommentje:

15-ös:

Évek munkájába telt a lakást felújítanom. Amit tudtam, azt a saját magam csináltam, mint a régi parkettát felszedni, újat lerakni, a bútorokat megcsinálni, a költözést is két nap alatt bonyolítottuk le, vagy száz körrel oda-vissza, zacskóban és zsákokban hordva a holmijainkat.

Tehát háklis vagyok arra, hogy legalább amíg élek, úgysem sok idő, addig ne legyen szét*aszva a lakás.

Mit javítok ki? Ne rakja a vizes konyharuhát az asztalra, se a kinyitott szekrényajtóra. Olyan szépen elmagyaráztam már, szépen és csúnyán, hogy a víz és bútor nincsenek jó barátságban. Nagynehezen, de már úgy csinálja. Normálisan söpörjön fel, ne csak "odaköpjön", mert olyan macskánk van, ami mindig vedlik, és ráadásul hófehér, ami látszik a barna parkettán. Minden sarokba, a konvektor alá is menjen be a seprűvel. Állítólag ő megcsinálta rendesen, mégis sok minden gyűlt össze, nem csak macskaszőr, amikor megmutattam, milyen az, amikor rendesen fel van söpörve. A zoknikat és bugyikat kb odahányja a szárítóra, mert azoknak szerinte olyan mindegy, hogy keresztbe vagy könytári rendben vannak egymás mellett. Nem mindegy, mert ne a trehányságot szokja meg, hogy csak úgy, mindegy hogyan jó ahogy van. Amikor korán ébredek vagy kelek fel, fel munka előtt elintéznivalóm van, és iskolai nap van, ahhoz képest, hogy 10 percre van az iskolája és több mint egy órával előbb kel fel, reggelizni sincs ideje, sebtében kap be falatot. Mondta, hogy mindig így szokott lenni. Ezerszer mondtam neki, hogy ez nem normális és tanulja már meg beosztani az idejét. Szereti halogatni a dolgokat. A halogatás miatt járt le valamilyen matrica a diákigazolványán, amit elfelejtett, és emiatt büntette meg az ellenőr, hogy lejárt matrica mellett diákigazolványt használ. Mivel nem tudott oda eljutni, nekem, a szabadnapomon kellett elvinnem a BKK-hoz, hogy az új matricát bemutassa és a csökkentett büntetést befizesse. Ezerszer elmondtam neki, nem halogatunk semmit, nem teszünk semmit az utolsó pillanatra.

2020. dec. 21. 19:15
 20/66 anonim ***** válasza:
58%
Apád lakását a lányod nevére írattad, és ott fogtok benne élni ketten, jól értem? Az állandó kötözködésedben kell leélnie az egész életét? Ez borzalom.
2020. dec. 21. 19:18
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!