Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Megvetendő az, hogy sok...

Megvetendő az, hogy sok mindent "alám tettek?"

Figyelt kérdés
Sokan megvetik azokat az embereket, akiknek a szüleik sok mindent "alájuk tettek". Én ilyen vagyok, készen kaptam dolgokat, amiket más nagyon nehezen vagy egyáltalán nem ér el. Pl. lakás, pl. szülők kapcsolatrendszere, pl. munkalehetőség. Viszont sok dolog ezzel együtt meg kimaradt, olyan dolgok, amik másnak meg kijutottak. Mit kellene gondolnom magamról, amiért könnyebben indulok neki az életnek, mint mások? Egyáltalán helyes elfogadni olyan dolgokat, amikért nem dolgoztunk meg? Most lépek át dolgozói korba, és elgondolkodtam azon, hogy sok képességem azért nem fejlődött ki, mert apám túlgondoskodó volt. Biztos helyem van az életben, de olyan, mintha ez az élet nem az enyém lenne. Nem akarom, hogy egész életemben majd azt halljam, hogy a szüleim nélkül senki nem lennék. Mit kéne tennem? Le kéne mondanom mindenről, amit kaptam tőlük?

#túlgondoskodás
2020. dec. 12. 17:35
1 2 3 4 5
 41/41 anonim ***** válasza:
57%

en is sok mindent kaptam a szuleimtol, amire szuksegem volt, viszont emellett megtanitottak banni is a penzzel, sporolni ha kell (pl telefont nem vettek nekem ujat, hanem szulinapi penzeket plusz nagyobb hazimunkak utan ha kaptam zsebpenzt, azt kellett osszesporolnom, volt hogy egy evig is vagy meg tobb ideig), hogy megtanuljam, milyen varni a dolgokra es tenni erte. tamogattak abban is, hogy elmenjek diakmunkara, fel evig pincerkedtem, de azt nem vartak el, hogy mostantol magamnak vegyem a sampont meg a kenyeret, hanem engedtek hogy a sajat szorakozasomra koltsem. ezeket azert irtam le, hogy megmutassam, szerintem ilyen a jo osszhang, ha a szulok tehetosek, akkor sem arasztjak el mindennel a gyerekuket, hanem megtanitjak arra hogy kell sporolni, es vigyazni arra amit mar egyszer megkaptunk.

most mar egyetemista vagyok, es igy hogy kulon elek (a szuleim egy lakasaban) is tudok mertekkel kolteni, es ellatni magam, es mivel tudom hogy milyen szerencses vagyok, igyekszem segiteni a raszoruloknak, gyakran veszek etelt a hajlektalanoknak, kisegitem a lakotarsam ha elfogy a havi kerete stb.

tehat nem kell szegyellned magad, amiert nagyobb segitseget kaptal az elindulashoz, eleg ha halas vagy erte, es nem pazarlod el az eroforrasaidat, hanem te magad is gyarapitod, es ha a szuleid kerulnek szorult helyzetbe, segited oket.

2020. dec. 13. 09:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!