Sokan megvetik azokat az embereket, akiknek a szüleik sok mindent "alájuk tettek". Én ilyen vagyok, készen kaptam dolgokat, amiket más nagyon nehezen vagy egyáltalán nem ér el. Pl. lakás, pl. szülők kapcsolatrendszere, pl. munkalehetőség. Viszont sok dolog ezzel együtt meg kimaradt, olyan dolgok, amik másnak meg kijutottak. Mit kellene gondolnom magamról, amiért könnyebben indulok neki az életnek, mint mások? Egyáltalán helyes elfogadni olyan dolgokat, amikért nem dolgoztunk meg? Most lépek át dolgozói korba, és elgondolkodtam azon, hogy sok képességem azért nem fejlődött ki, mert apám túlgondoskodó volt. Biztos helyem van az életben, de olyan, mintha ez az élet nem az enyém lenne. Nem akarom, hogy egész életemben majd azt halljam, hogy a szüleim nélkül senki nem lennék. Mit kéne tennem? Le kéne mondanom mindenről, amit kaptam tőlük?
Dehogy kellene lemondanod, csak ne felejtsed el, hogy kaptad.
2020. dec. 12. 17:42
2/41 anonim válasza:
Dehogy kell lemondanod! Aki emiatt beszólna, hidd el, hogy ő se mondana le róla, ha lenne rá lehetősége. Egyszerűen csak fáj az embereknek, ha valakinek könnyebb. Gondold azt, hogy szerencsés vagy, adj hálát a dolgaidért, de nehogymár kellemetlenül érezd magad emiatt. Hidd el, az, hogy ez egyáltalán felmerült benned már jó jellemre vall, de ne ostorozd magad, csak mert neked "könnyebb".
2020. dec. 12. 17:43
3/41 Miss Endzsi válasza:
Örülj neki, légy hálás érte.
2020. dec. 12. 17:45
4/41 anonim válasza:
Dehogy vagy megvetendő!
A szülő az, aki ezt nem biztosítja a gyerekének.
Mi a férjemmel nulláról indultunk. Gyarapszunk, de soha nem fogunk oda jutni, mintha nem kellett volna 6 évet albérletben kínlódni és lakáshitelt felvenni.
Nagyon szerencsés vagy! Légy hálás a szüleidnek!
Mi a gyerekeinknek akarjuk ezt megadni, ha már a mi szüleink ekkora nullák voltak.
2020. dec. 12. 17:53
5/41 anonim válasza:
nem kell le mondanod!és ne foglalkozz a negatív emberekkel.
2020. dec. 12. 17:54
6/41 anonim válasza:
Azért nem kell szégyenkezni, mert valaki jó anyagi helyzetű családba született. Viszont az már a halálom, amikor valaki protekcióval kerül be valahova, legyen az oktatási intézmény vagy munkahely.
2020. dec. 12. 17:58
7/41 anonim válasza:
De hogy ! Én két kezemet osszetennem ha ennyivel konyebb lenne az eletem..de szerintem mindenki...az irigy emberekkel meg nem szabad foglalkozni...hidd el nem olyan jó albérletben lakni meg azon izgulni miből és hogyan juss el a-bol b-be!
Az a természetes hogyha a szüleid tehetik megkönnyítik az életedet és segíteni ameddig tudnak ! :)
2020. dec. 12. 18:01
8/41 anonim válasza:
Csak abban az érdemes megfontolnod, hogy lemondj róla, ha a szüleid folyamatosan ezzel zsarolnak érzelmileg. Ha normális a kapcsolatotok, akkor inkább olyan embereket keress, akiknek szüksége van a segítségedre - valószínűleg a szüleid nem szenvednek szükséget (de ha mégis, akkor persze ne fogadd el az erejükön felüli ajándékokat).
2020. dec. 12. 18:05
9/41 anonim válasza:
Örülj hogy megnyerted a genetikai lottót, jó helyre születtél, soha semmit nem kell tenned aládtoltak mindent.
Gondold el én meg szegény családba születtem, talán ha kidolgoznám a belem 30-40 év alatt elérhetnék egy középszintet, de mindegy elfogadom szegény vagyok még mindig jobban élek mint a világ 90%-a, örülj tehát hogy nemesnek születtél.
2020. dec. 12. 18:08
10/41 anonim válasza:
Szerintem (egy bizonyos határig) jól teszi a szülő ha segíti a gyermeke indulását. (Feltéve ha van rá módja!!!) Igényesebb taníttatás, induláshoz szükséges ingó és ingatlan javak. És remélhetőleg a gyerek (különösebb) papolás nélkül) hálás azért, hogy a kortársai átlagához képest jobb helyzetből startolhat.
Fölösleges luxust azonban nem tolnék a gyerek segge alá.
(Pl. külföldi egyetemi évre kiküldeném, világ körüli utazásra nem feltétlen; egy kis lakást vennék, de luxusházat nem.)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!