Vágyom a régi életemre, hogyan vegyem erre rá őket a tudtuk nélkül?
"Anya, Apa! Régen azt hittem, hogy milyen rossz nekem, hogy kordában vagyok tartva! Most viszont visszasírom, mert nem vagyok még elég érett kézben tartani az életem! Hiányoznak az elvárások, a szigor!
Az én érdekemben kérlek benneteket, kezeljetek úgy mint régen!"
Szerintem eléggé belefáradtak a szüleid abba, hogy folyton számon kellett tartani és kérni rajtad mindent. Ezért úgy gondolták, hogy mára már felvetted a ritmust és fogod tudni magadtól is tenni a dolgod.
Sajnos tévedtek, korai volt elengedni a kezed.
De magunk között szólva, azért gyakorolhatnád már egy kicsit a saját dolgaiddal kapcsolatos felelősségvállalást!
Köszönöm a gyors választ és szívesen fogadom a további véleményeket is!
Sosem kértem, hogy így neveljenek ezt sejtheted. Tele voltam ambícióval, de sosem hagyták, hogy ezt a számomra örömet okozó dolgokba fektessem. Tele lettem komplexussal amik akkor életszükségleteim voltak, most viszont már haszontalanok.
Másrészt valamit félreértelmezhettél, vagy átsuhantál rajta, mert arra kértem megoldásokat, hogy miként vehetem rá őket erre, úgy, hogy ne legyenek tisztában a céllal.
Kedves Kérdező!
Nem értettelek félre, de vallom, hogy az őszinte, egyenes beszéd célravezetőbb, mintha elkezdenél konspirálni.
Ráadásul az rohadt fárasztó is.
Mond meg nekik hogy neked hiányzik fegyelem.
Szüleid nem hülyék így rá jönének mesterkedésedre.
Rendben elgondolkozk rajta, köszönöm. További válaszok is sokat segíthetnek, előre is köszönöm :)
A kérdésem alapvetően inkább a szüleimmel való kapcsolatomra és az ebből fakadó problémákról szólt. Pár éve antiszociális személyiségzavarral lettem diagnosztizálva, emiatt említettem meg a "komplexusom". Tudjátok olyan dolgokat várnak el tőlem, amikre képtelen vagyok. Viselkedjek így, miközben az én verzióm is rendben lenne. Egyszerűn az övék tetszetősebb számukra. Az orvosommal beszéltem erről, szerinte is így van. A szociopátia (ez vagyok én) és a pszichopátia talán legjelentősebb különbsége, hogy amíg a előbbi külső hatásra bekövetkezett lelkifolyamatok eredménye, addig az utóbbi eredete az agy szerekezetében rejlik, legfőképp genetikai útra terjed vissza.
Lehet közük hozzá? :/
Kedves Kérdező!
Mi más lenne a motiváció, minthogy rohadtul kicseszel magaddal ha nem tanulsz? Csak azért nem tanulsz mert nem szólnak rád? fityfenét, nincs kedved tanulni és csak akkor tanultál/dolgoztál ha rád szóltak, most meg bemagyarázod, hogy azért nem megy mert rád hagyják.
Azért teszik mert már túl nagy vagy és nem foghatják életed végéig a kezed.
Vállald fel a felelősséget, helyetted nem tanulhat senki...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!