Cukorbeteg gyereknek edesseget adni karacsonyra egy apától?
Én is 1-es típusú cukorbeteg vagyok 12 éve, minden rokon/barát tudja, mégis minden évben kilószámra kapom a cukros édességeket.
Ismerősömet néhány éve majdnem elvitte egy hasnyálmirigy gyulladás, megmondták neki az orvosok, hogy onnantól kezdve az alkohol tabu, még a legkisebb mennyiségben sem ihatja. Mindenki tud az ismeretségi körében az állapotáról, mégis mondta hogy azóta is literszámra kapja szülinapr/karácsonyra az alkoholos piákat.
Vannak emberek, akik valamiért egyszerűen nem tudják megérteni ezeket a dolgokat. Persze én megmondanám apukának, hogy ezt így nem szabad, de én nem gondolnám rögtön azt, hogy nemtörődésből vett csokit a lányodnak. Csak egyszerűen tényleg vannak emberek, akik nehezen fogják ezt fel.
Amúgy kövezzetek meg nyugodtan, de én is bekapok néha egy-két kocka cukros csokit. Nem szabad tonnaszámra zabálni persze, de okosan bele lehet illeszteni az étkezésekbe. Ha pedig hirtelen leesik valakinek a vércukra, kifejezetten jól is jöhet.
52. vagyok
Le lehet pontozni, de ez az igazság. A cukorbetegek többsége nem tartja a diétát rendesen és ami még durva, hogy itt páran még azzal sincsenekbtisztában, cukorbeteg létükre, hogy egy hiponál mit kell enniük vagy inniuk.
52 kár felhergelned magad, mert te se tudtad értelmezni a korabban ide író cukorbetegek hozzászólásait, de akkor hadd ismételjem meg helyettük is: nem két pofára zabálják, és jól karbantartott cukorbetegség teljes értékű életet jelent, ahol néha belefér egy szelet csokoládé (amiből csak az étcsokoládé az, ami lassú felszívódású, a tejcsoki gyors, tehát még ebben is csak féligazságod van).
Az külön ironikus, hogy hipoglikémiára kólát ajánlgatsz, ami az eddig felsorolt cukros ételek közül messze a legegeszsegtelenebb opció, ami csak elképzelhető. Akkor már inkább tényleg egyen meg egy kanál cukrot vagy egy csík csokit, de még egy pohár gyümölcslé is jobb választás...ezt a csodás ötletet a diabetologusod ajánlotta vagy a te agyad szüleménye?
54.
Képzeld ő, mert hamar felviszi a cukrot és jobb, mint összeesni. Egyébként te nagyokos, mi olyan érthetetlen abban, hogy a cukorbeteg nem ehet olyan ételt, amiben cukor van, keveset se. A fejedre ejtettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!