Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Cukorbeteg gyereknek edesseget...

Cukorbeteg gyereknek edesseget adni karacsonyra egy apától?

Figyelt kérdés
Eddig se foglalkozott a gyerekkel sose a volt ferjem(se szulinap, se gytartas, se semmi) . Most mivel nagyobb lett a lanyom felkereste interneten keresztül az apjat. Most először kapott tőle csomagot a gyerek ugy, hogy tudja jól az apa hogy 1-es típusú cukorbeteg a kislány. 16 éves lanyrol van szó. Nem az anyagiak miatt kapott csak csokit mert gazdag, van penze bőven. Nektek mi erről a velemenyetek?
2020. dec. 11. 07:03
1 2 3 4 5 6 7
 51/62 anonim ***** válasza:
89%

Én is 1-es típusú cukorbeteg vagyok 12 éve, minden rokon/barát tudja, mégis minden évben kilószámra kapom a cukros édességeket.

Ismerősömet néhány éve majdnem elvitte egy hasnyálmirigy gyulladás, megmondták neki az orvosok, hogy onnantól kezdve az alkohol tabu, még a legkisebb mennyiségben sem ihatja. Mindenki tud az ismeretségi körében az állapotáról, mégis mondta hogy azóta is literszámra kapja szülinapr/karácsonyra az alkoholos piákat.

Vannak emberek, akik valamiért egyszerűen nem tudják megérteni ezeket a dolgokat. Persze én megmondanám apukának, hogy ezt így nem szabad, de én nem gondolnám rögtön azt, hogy nemtörődésből vett csokit a lányodnak. Csak egyszerűen tényleg vannak emberek, akik nehezen fogják ezt fel.

Amúgy kövezzetek meg nyugodtan, de én is bekapok néha egy-két kocka cukros csokit. Nem szabad tonnaszámra zabálni persze, de okosan bele lehet illeszteni az étkezésekbe. Ha pedig hirtelen leesik valakinek a vércukra, kifejezetten jól is jöhet.

2020. dec. 11. 18:04
 52/62 anonim ***** válasza:
32%
Inzulinos cukorbeteg vagyok. Egy, a csoki lassú felszivódású szénhidrát. Nem, cukorbeteg nem ehet, csak diabosból, és abból is egy étkezésnél max 3 kockát. Az már egy másik dolog, hogy sok ostoba ember nem tudja mivel jár ez a betegség, bead több inzulint, egy orvos elájulna ettől a kijelentéstől. Páran írták, hogy hiponál jó, mivel lassú felszívódású, még arra sem jó, 1 pohár cola vagy 3 szem szölőcukor stb. jó.
2020. dec. 11. 20:18
 53/62 anonim ***** válasza:
32%

52. vagyok

Le lehet pontozni, de ez az igazság. A cukorbetegek többsége nem tartja a diétát rendesen és ami még durva, hogy itt páran még azzal sincsenekbtisztában, cukorbeteg létükre, hogy egy hiponál mit kell enniük vagy inniuk.

2020. dec. 11. 21:33
 54/62 anonim ***** válasza:
29%

52 kár felhergelned magad, mert te se tudtad értelmezni a korabban ide író cukorbetegek hozzászólásait, de akkor hadd ismételjem meg helyettük is: nem két pofára zabálják, és jól karbantartott cukorbetegség teljes értékű életet jelent, ahol néha belefér egy szelet csokoládé (amiből csak az étcsokoládé az, ami lassú felszívódású, a tejcsoki gyors, tehát még ebben is csak féligazságod van).

Az külön ironikus, hogy hipoglikémiára kólát ajánlgatsz, ami az eddig felsorolt cukros ételek közül messze a legegeszsegtelenebb opció, ami csak elképzelhető. Akkor már inkább tényleg egyen meg egy kanál cukrot vagy egy csík csokit, de még egy pohár gyümölcslé is jobb választás...ezt a csodás ötletet a diabetologusod ajánlotta vagy a te agyad szüleménye?

2020. dec. 11. 22:02
 55/62 anonim ***** válasza:
24%

54.

Képzeld ő, mert hamar felviszi a cukrot és jobb, mint összeesni. Egyébként te nagyokos, mi olyan érthetetlen abban, hogy a cukorbeteg nem ehet olyan ételt, amiben cukor van, keveset se. A fejedre ejtettek.

2020. dec. 12. 06:00
 56/62 anonim ***** válasza:
24%
Ja és nézz utána, a tejcsoki is inkább közepesen lassú felszívódású, hiponál pedig a lényeg, hogy rövid időn belül felmenjen a cukor és igen a cola jó, mert olyan, mintha egy pohár cukros vizet innál, de, mint írtam, inkább 3 szem szölőcukor és mellé egy keksz is, mert kell lassú felszívódású is. Arról meg nem is szólva, hogy te a cukorbeteg gyerekednek nyugodtan adnál csokit? Jaj, csak pár kocka. Igen, sok beteg ismerősöm táplálkozik így, meg is van az eredménye, nem viccből és kicseszésből van a diéta.
2020. dec. 12. 06:08
 57/62 A kérdező kommentje:
Volt már hogy "bűnözött" a kislanyom, hisz gyerek... es meg is lett az eredménye. Begyulladt egy belső szerve és kómába esett. Azóta engem nem érdekel hogy ki mit mond, en kovetem az orvos szavait és az édesség tiltó listán van!!! Egyedül csináltam végig vele ezt a torturat, apuka nélkül és nem érdekel hogy más cukorbeteg eszik e vagy sem edesseget! Neki professzor úr megallapitotta a napi feherje, zsír es ch mennyiséget amit ehet és szerencsére azóta nincs gond nála! Köszönöm!
2020. dec. 13. 10:14
 58/62 A kérdező kommentje:
Ja és azt a keves mennyiséget amit ehet naponta biztos nem egy fél tabla csokival helyetteesitem ami egeszsegtelen es kb 1 ora mulva ismét éhes
2020. dec. 13. 10:15
 59/62 anonim ***** válasza:
76%
Ok, kérdező. De még mindig lényegtelen a csoki és cukorbeteg témakor. Értesd meg a ygerekeddel,hogy az apja xarik rá. Erről szól a történet, nem kell ragozni.
2020. dec. 13. 11:25
 60/62 A kérdező kommentje:
Erről szól, igen a történet. Nem. én tértem el a témától ennyire, csak a sok negativ es számonkérő valaszadoknak adtam választ.
2020. dec. 13. 15:03
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!