Cukorbeteg gyereknek edesseget adni karacsonyra egy apától?
Egyrészt nem érdekli az exedet a gyerek, ez az igazság.
Másrészt sok embernek fingja nincs a cukorbetegségről, és azt hiszik, hogy lényegében ehet csokit, édességet, csak máskor/más mennyiségben/más tempóban, de ugyanazt eheti, mint aki nem cukros.
Holott nem így van.
33-as, nem így van, mert nem csak a szénhidrát grammja számít, hanem a felszívódása is.
Igaz, a marha "okos" cukrosok úgy hiszik, mint te.
Viszont az IR-esek tudják jól (nekem csak IR-es van a családomban), ő nem nyomhat be egy plusz adag inzulint, ha nem bírja megállni, hogy rendes cukrot zabáljon.
De részemről téma leszárva.
33-as, mert az inzurezisnek felbaszódik az inzulinja, ezért nem ehet rendes cukrot, csak lassú felszívódásút. Ő nagyon csúnyán kitolna magával, mert neki pont, hogy ráindul az inzulin, és felesleges inzulin mennyiség kavarog a vérében utána, ami szétcseszi a mindenféle hormonokat.
ŐK megtanulják, pont ezért.
A cukrosoknak is így kellene, de mivel nekik nem termel elég inzulint a hasnyálmirigy, ezért beadnak plusz egy adagot, aztán habzsidőzsi.
De ettől még nem ez utóbbi a jó, csak ők megtehetik, és persze náluk van a bölcsek köve:DDDDDD
36-os válasz pontozása alapján látom, a szellemi sötétség elérte a mélypontot a fórumon:DDDDD
Nekem mindegy amúgy, ki döglik bele a cukorbajba, ezt már ne az én gondom legyen:DDDDDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!