Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Cukorbeteg gyereknek edesseget...

Cukorbeteg gyereknek edesseget adni karacsonyra egy apától?

Figyelt kérdés
Eddig se foglalkozott a gyerekkel sose a volt ferjem(se szulinap, se gytartas, se semmi) . Most mivel nagyobb lett a lanyom felkereste interneten keresztül az apjat. Most először kapott tőle csomagot a gyerek ugy, hogy tudja jól az apa hogy 1-es típusú cukorbeteg a kislány. 16 éves lanyrol van szó. Nem az anyagiak miatt kapott csak csokit mert gazdag, van penze bőven. Nektek mi erről a velemenyetek?
2020. dec. 11. 07:03
1 2 3 4 5 6 7
 21/62 anonim ***** válasza:
23%

Ez egy jelzés volt arra, hogy baromira nem érdekli mi van a gyerekkel. Ami 16 év után nem tudom miért meglepő.

Bár a lányod még így is jobban járt mint a párom, akit az apja szülei neveltek, ezért az apja még a szüleivel is megszakította a kapcsolatot, hogy ne kelljen látnia a "kellemetlen végterméket".

2020. dec. 11. 10:33
 22/62 anonim ***** válasza:
51%
Lehet hogy a chba bele tudja valahogy illeszteni, de mint mondtam hirtelen megdobja a vercukorszintet és hirtelen lecsokkenti utána. Vagyis magas glikémiás indexű. Ehhez egy cukorbeteg szervezete nem tud alkalmazkodni. Abból meg csak a baj van ha a beteg önkényesen varrialja az inzulinjat.
2020. dec. 11. 10:33
 23/62 anonim ***** válasza:
78%

Jézusom azok akik azt irják hogy tiltólistán van a csoki a cukorbetegeknél, azok nem láttak még cukorbeteg embert. Lehet csokit enni, nem azt mondom hogy 1 egész táblával minden nap, de néha simán. 3 kanál krumplival kevesebbet eszik az ebédből, helyette pedig eszik 1 szelet csokit. Pláne ha leesik a vércukra, csokit/cukrot kell enni.

Kérdező, annak hogy a lányod kaloriát is számol, semmi köze a cukorbetegséghez.

Üdv, 23/L, szintén 1-es tipus.

2020. dec. 11. 10:35
 24/62 anonim ***** válasza:
76%
Én is cukorbeteg vagyok hatéves korom óta, és szoktam csokit meg édességet enni. Nyilván nem akármikor és akármennyit, de szerintem egy egészséges gyereknek is mértékkel kellene édességet fogyasztania. Sőt, kifejezetten jól jön a csoki, ha hirtelen leesik a cukrom, mert akkor muszáj valami édességet ennem, különben elájulok. Fura is, hogy ezt egy cukorbeteg gyerek anyja nem tudja.
2020. dec. 11. 10:47
 25/62 anonymousreview60 ***** válasza:
29%

Nem kell ragozni. Az apa leszarj a a gyereket. Nem tud vagy nem akar foglalkozni vele, és ezt így nem mondta meg neki egyenesben, mert az konfliktus. Ehelyett küldte a csomagot. Amire utólag mondhatja a gyereknek, hogy bocs, tényleg a cukorbetegség, kiment a fejemből az évvégi rohanás alatt.

A gyerekkel meg lehet ezt beszélni, ha rákérdez. Anélkül, hogy mondanád, rákérdezhetsz, hogy de miért juthatott ez így az eszébe. A gyereknek is le fog esni, hogy le van szarva, de az minim, hogy a nemzője nem foglalkozik vele. Remélem legalább egy rendes mostohaapja van neki.

2020. dec. 11. 10:54
 26/62 anonim ***** válasza:
57%
Én 21 éves vagyok. PCOS-em van, erre apám meggyőzte anyámat, hogy nem hagyhatnak enged édesség nélkül Mikulás alkalmából. Én voltam a rossz, hogy ezen megsértődtem és azt mondtam, hogy ezen látszik mennyire érdeklem őket. Vannak ilyen emberek... Sajnos nekünk kell legyen eszünk, akik nem ehetünk édességet, hogy ne fogadjuk el az ilyen ajándékokat és ne essünk kísértésbe, amikor azt mondogatják hozzá nem értő emberek, hogy belefér ez is, az is, úgyse fáj, nincs is annyira bajom.
2020. dec. 11. 10:56
 27/62 anonim ***** válasza:
98%
De miért problémázol ezen? Igen, übergáz, de te most őszintén: meglepődtél? Aki 16 éven át lexarja a gyerekét majd pont most lesz figyelmes? Nyilván, a lányod elég nagy, hogy tudja mit ehet, meg mit nem. Engedd el, mert csak magadat hajszolod felesleges feszkóba.
2020. dec. 11. 11:02
 28/62 anonim ***** válasza:
28%
Persze egyek csak a cukros csokit a betegek. A diabetologusok lájkolják ezt. :D
2020. dec. 11. 11:02
 29/62 anonim ***** válasza:
88%
28: értő olvasás megvan? Sztem próbáld újra, mert nem sikerült értelmezni az ide beíró cukorbetegek kommentjeit.
2020. dec. 11. 11:07
 30/62 anonim ***** válasza:
42%
A kaloriakat nem kell merni kiveve ha kover a lanyod. A szenhidratot kell
2020. dec. 11. 11:11
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!