Szülő eltartása törvény hogy is van ez?
25N vagyok
Pár gondolatban (sorban) szeretném vázolni a múltat
- szüleim elváltak, a bíróság anyukámhoz ítélt, apát 2 hetente láttam.
- 1 évesen anyámnak lett egy új párja (mostoha apa,egyben alkoholista, külföldön dolgozik,van 2 gyereke az első házasságából)
Anya és mostohaapa nem házas csak együtt éltek
- anyám háztartásbeli 20 éve (40 éves)
- 6 éves voltam amikor megszületett a húgom, onnantól fogva én egy fattyú voltam a családban
- anyám kedvenc gyereke a húgom, neki szabadott mindent nekem semmit.
Anyám mindentől és mindenkitől tiltott, az ő szava szent és sérthetetlen volt mert amíg itt lakok és etettnek, az van amit ő mond,ha másképp csináltam valamit másképp gondolkodtam egyből én voltam a hülye gyerek az életképtelen akiből semmi nem lesz,nem lehettek barátaim,nincsenek barátaim,szóval anyám egy nárcisztikus mérgező ember.
- közben azt tudni kell,hogy apám 12-18 éves korom között "eltűnt" hiába hívtam kerestem,volt hogy felkopogtam hozzá,semmi látni se akart, ajtót se nyitott.
- 18 évesen apám beteg lett a kórházba vakidegen emberek nyitották fel a szemét,hogy azért mégis van egy lányod,keressd fel.
Apa felkeresett rendeződött a viszony, szóval suli után leléptem és megszakítottam minden kapcsolatott anyámmal,természetesen anyám belebeszélte,teletömte húgom fejét mindennel, így sajnos semmilyen formában nem kíváncsi rám a húgom.
Szakember segítsége kellett így pszichológushoz jártam egy darabig
5 éve nyugodt életet élek,erre tegnap este kaptam egy üzenetet a húgomtól anyámon keresztül,hogy a mostohaapa meghalt,és a végrendeletben 3 részre oszlik egy 50nm² lakás a 2 gyerek kifizeti a részét a húgom felé,de el kell menniük onnan, ezért anyám a bíróságon beadott egy kérelmet,hogy kb hajléktalan lett nincs munkája,nincs fedél a feje felett,munkát nem talál a koronavírusra hivatkozva ezért én köteles vagyok anyámat eltartani és követelik tőlem,hogy adjam meg a címem mert itt akarnak lakni nálam
És fizessek tartásdijat anyámnak
Valaki kérem segítsen ebben
Mikor vagyok köteles fizetni és miért
Több sebből vérzik a történet.
Ha te meg a húgod nem fizettek a harmadik lánynak, semmit nem tehet. Közös tulajdon megszüntetése iránti kérelmet csak az nyújthat be, akinek ahhoz érdeke fűződik. Márpedig az a húgod, aki ott lakik. Úgyhogy nincs miről beszélgetni.
Te meg a hugod milyen harmadik lány???
a Húgom csak féltestvér és neki van 2 féltestvére
Én értem, miért mentek bele a kivásárlásba. Ha nem így lett volna, akkor a féltesónak kellett volna kifizetnie a másik kettőt 1/3 + 1/3 értékben, amire nyilván nem volt pénze.
Ebben az esetben meg más választás nagyon nincs, csak hogy elfogadja a pénzt és megy (hiszen a másik két tesó joggal jelenik meg a lakásnál,hogy "jöttünk lakni, mert van tulajdonunk"). Anyuka meg egy pióca, aki eddig a pasival tartatta magát, most jöhetnek a gyerekei. Én sajnálom a húgot is, az ő nyakán fog maradni anyuka 10 év múlva is. Csodás élet elé néz.
33 jól írja
Húgomnak kellett volna őket kifizetni
Kérdem miből ha anyám nem dolgozik húgom tanul
Hát igen anyám ingyenélő volt idáig
Külföldön dolgozzott mostohaapa 3000 eurót hozott haza
"jöttünk lakni, mert van tulajdonunk"
Akkor beköltöznek ők is, de a kérdésben szereplőnek továbbra is marad hol laknia. Szűkösen, de nyilván az utcánál jobb. Aztán fizethet bérleti díjat a 2/3 részre a másik két tulajdonosnak. Illetve egy esetleges bírósági eljárásban kérheti, hogy maradhasson a lakásban, mivel ő oda született, és fiatal kora illetve a bizonytalan gazdasági helyzet miatt nincs hova mennie. (az egyébként nem derült ki, hogy ez a lány dolgozik-e, vagy pl még tanul).
Itt azért sok mindentől függne, hogy én azt mondom na jöttem lakni a hugihoz, jobb mint az enyém v ahol most lakok?
3000 euro 3 főre úgy h a gyerek tanul szerintem akkor is kevés főleg h anyuci nem dolgozik.
Szerintem itt valami kva nagy szar van a palacsintában!.
Hivatalosan te nem vagy örökös semmi közöd ehhez a részéhez meg a másikhoz se h van-e hol lakni. Most kapott egy valag pénzt oldja meg. Oké h hugi tanul de feltételezem 18at betöltötte, mert akkor nem kapott volna ilyen könnyen pénzt ha kiskorú
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!