Szülő eltartása törvény hogy is van ez?
25N vagyok
Pár gondolatban (sorban) szeretném vázolni a múltat
- szüleim elváltak, a bíróság anyukámhoz ítélt, apát 2 hetente láttam.
- 1 évesen anyámnak lett egy új párja (mostoha apa,egyben alkoholista, külföldön dolgozik,van 2 gyereke az első házasságából)
Anya és mostohaapa nem házas csak együtt éltek
- anyám háztartásbeli 20 éve (40 éves)
- 6 éves voltam amikor megszületett a húgom, onnantól fogva én egy fattyú voltam a családban
- anyám kedvenc gyereke a húgom, neki szabadott mindent nekem semmit.
Anyám mindentől és mindenkitől tiltott, az ő szava szent és sérthetetlen volt mert amíg itt lakok és etettnek, az van amit ő mond,ha másképp csináltam valamit másképp gondolkodtam egyből én voltam a hülye gyerek az életképtelen akiből semmi nem lesz,nem lehettek barátaim,nincsenek barátaim,szóval anyám egy nárcisztikus mérgező ember.
- közben azt tudni kell,hogy apám 12-18 éves korom között "eltűnt" hiába hívtam kerestem,volt hogy felkopogtam hozzá,semmi látni se akart, ajtót se nyitott.
- 18 évesen apám beteg lett a kórházba vakidegen emberek nyitották fel a szemét,hogy azért mégis van egy lányod,keressd fel.
Apa felkeresett rendeződött a viszony, szóval suli után leléptem és megszakítottam minden kapcsolatott anyámmal,természetesen anyám belebeszélte,teletömte húgom fejét mindennel, így sajnos semmilyen formában nem kíváncsi rám a húgom.
Szakember segítsége kellett így pszichológushoz jártam egy darabig
5 éve nyugodt életet élek,erre tegnap este kaptam egy üzenetet a húgomtól anyámon keresztül,hogy a mostohaapa meghalt,és a végrendeletben 3 részre oszlik egy 50nm² lakás a 2 gyerek kifizeti a részét a húgom felé,de el kell menniük onnan, ezért anyám a bíróságon beadott egy kérelmet,hogy kb hajléktalan lett nincs munkája,nincs fedél a feje felett,munkát nem talál a koronavírusra hivatkozva ezért én köteles vagyok anyámat eltartani és követelik tőlem,hogy adjam meg a címem mert itt akarnak lakni nálam
És fizessek tartásdijat anyámnak
Valaki kérem segítsen ebben
Mikor vagyok köteles fizetni és miért
Ha az anyád önhibáján kívül nem tud dolgozni, beteg, mozgássérült stb. Akkor ítélhető minimális összeg.
De ha látják rajta, hogy lusta, úgysem ítélnek neked semmi fizetnivalót. És mivel 20 éve lusta, ezt látni fogják. A koronavírus nem ok rá. Ennyi erővel te is mondhatod, hogy a koronavírus miatt neked sincs annyi bevételed.
Anyádat pedig nem a koronavírus tartja vissza a munkától.
Szülötartást csak akkor kell a gyerek(ek)nem fizetnie, ha a szülö munkaképtelen, nincs semmi jövedelme, a tartásdíj fizetése a gyerek és családja megélhetését és anyagi biztonságát nem veszélyezteti, illetve a szülö nem érdemtelen a tartásra. Ennek alapján anyádnak semmi jogalapja sincs rokontartást kérni.
De mindettöl függetlenül, ha megitélnének is szülötartást, az általában 10-15 ezer Ft közt mozog, ez eloszlik az összes gyerek közt, azaz gyakorlatilag akkor sem jelentene igazán megterhelést, de az általad ismertetett tényes alapján erre nem kerülhet sor.
"Az 5 és a 0 nincsenek egymás közelében, úgyhogy az elírás kiesett. Haladjunk."
Ha valaki tíz ujjal gépel, akkor könnyen felcseréli a két kezét, illetve a két szélsö ujját írás kzöben, ha nagyon siet.
Nos, a rokontartas speciális része a szulotartas. A rokontartasnalnugyanis létezik az érdemtelenség, mint kizáró ok, szulotartasnal viszont ez csak 2 esetben merülhet fel: ha a gyerek életére tört, vagy örökbe adta.
Ettől függetlenül a szulotartas nem azt jelenti, hogy gondoskodnod kell a láthatásáról, vagy el kell tartanod. A jövedelmed egy minimális részét ítélik meg. Plusz nem egy gyerekre vonatkozik, hanem az összesre.
Anyád érdemtelen, ezt a bíróság is belátja, 5 éve nem tartjátok a kapcsolatot, ez bőven elég ehhez. Amellett munkaképes, tök mindegy, hogy azt mondja, nem talál, nem úgy megy az, hogy Kunalsószentpusztaröcsögén nincs munka, ezért tartson el a gyerekem. Plusz: Ha véletlenül köteleznének is (amit nem fognak), akkor is kettőtök közt oszlik a kötelesség a tesóddal.
Várd csak meg azt a bírósági idézést, a nyakam rá, hogy kamu az egész.
Anyád egész életében lóbálta a lábát, most eszmél rá, hogy nagy kakiban van és csapkod jobbra balra, hogy találjon egy balekot, akin tovább élősködhet. (Képzeld csak el, mi lesz, 20-25 év múlva, mikor már pasira sincs esélye, a gyerekeit se tudja már pumpolni és tényleg nem fog tudni dolgozni, nyugdíj meg sehol.. Ha máskor nem, akkor majd itt rájön, hogy nagyon elcseszte.)
Ha most kezd el neked jópofizni, akkor az csak azért lesz, hogy utána mondhassa, hogy de hát kibékültetek, akkor most már tényleg jár neki a pénzed.
Ne törődj vele és el ne áruld, hol laksz! Ha megtudják máshonnan, ne engedd be őket (miért őket?? Húgod most kapott egy csomó pénzt)! Egye csak meg anyád, amit főzött..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!