Szülő eltartása törvény hogy is van ez?
25N vagyok
Pár gondolatban (sorban) szeretném vázolni a múltat
- szüleim elváltak, a bíróság anyukámhoz ítélt, apát 2 hetente láttam.
- 1 évesen anyámnak lett egy új párja (mostoha apa,egyben alkoholista, külföldön dolgozik,van 2 gyereke az első házasságából)
Anya és mostohaapa nem házas csak együtt éltek
- anyám háztartásbeli 20 éve (40 éves)
- 6 éves voltam amikor megszületett a húgom, onnantól fogva én egy fattyú voltam a családban
- anyám kedvenc gyereke a húgom, neki szabadott mindent nekem semmit.
Anyám mindentől és mindenkitől tiltott, az ő szava szent és sérthetetlen volt mert amíg itt lakok és etettnek, az van amit ő mond,ha másképp csináltam valamit másképp gondolkodtam egyből én voltam a hülye gyerek az életképtelen akiből semmi nem lesz,nem lehettek barátaim,nincsenek barátaim,szóval anyám egy nárcisztikus mérgező ember.
- közben azt tudni kell,hogy apám 12-18 éves korom között "eltűnt" hiába hívtam kerestem,volt hogy felkopogtam hozzá,semmi látni se akart, ajtót se nyitott.
- 18 évesen apám beteg lett a kórházba vakidegen emberek nyitották fel a szemét,hogy azért mégis van egy lányod,keressd fel.
Apa felkeresett rendeződött a viszony, szóval suli után leléptem és megszakítottam minden kapcsolatott anyámmal,természetesen anyám belebeszélte,teletömte húgom fejét mindennel, így sajnos semmilyen formában nem kíváncsi rám a húgom.
Szakember segítsége kellett így pszichológushoz jártam egy darabig
5 éve nyugodt életet élek,erre tegnap este kaptam egy üzenetet a húgomtól anyámon keresztül,hogy a mostohaapa meghalt,és a végrendeletben 3 részre oszlik egy 50nm² lakás a 2 gyerek kifizeti a részét a húgom felé,de el kell menniük onnan, ezért anyám a bíróságon beadott egy kérelmet,hogy kb hajléktalan lett nincs munkája,nincs fedél a feje felett,munkát nem talál a koronavírusra hivatkozva ezért én köteles vagyok anyámat eltartani és követelik tőlem,hogy adjam meg a címem mert itt akarnak lakni nálam
És fizessek tartásdijat anyámnak
Valaki kérem segítsen ebben
Mikor vagyok köteles fizetni és miért
Ha kamutortenetet ír az ember, nagyon oda kell figyelni a részletekre.
Ha 25 éves vagy, anyád meg 40, akkor 15 evésen szült. 15 evesen nem házasodhat, ergo elválni se tud egy év múlva.
Egyébként ha nagyon bactatnak felkeresnék egy ügyvédet és úgymond hivatalos állásfoglalásból elküldeném a facba őket. Anyád takarodjon dolgozni a vírus akkora kifogás most ez jó mindenre, miért nem dolgozok, miért nem megyek sehova, miért vagyok terhes etc... Kamu 1000 állásinterjúra mentem és még én válogattam hova menjek mert 998 helyről vissza szóltak. Hugod is takarodjon dolgozni.
Nekem ott sántít a dolog ha nem voltak házasok a nevelőfaterral akkor alapból te biztos nem fogsz örökölni, a másik része ha meg tényleg írt végrendeletet ám legyen úgy szerinted egy hagyatéki milyen gyors? Alsó hangon fél év ha nincs vita. Sőt több apám nyáron halt meg most kaptunk papírt de ez se a tárgyalás mert fel lehet lebbezni.
Ami nem tetszik ha hugodnak kifizetik a részüket akkor abból egy másik házat bőven lehet venni v albérlet.
Nem ilyenkor kell verni a tam tamot.
Megne add a címed! Hivatalosan te neked semmi közöd az örökséghez! Csináljanak azt amit akarnak, ha eddig levoltál szarva akkor ezután is. Ne legyél hulye nem kel félned, ügyvéd mindenben neked fog igazat adni
te ne kamuzzál, utolsó. miért mentél 1000 interjúra, ha már az első 100 után visszahívtak. valami ritka jó szakember lehetsz, ha így kapkodnak utánad..
nincsenek szabad állások, pláne egy 45 évesnek, akinek tök üres az önéletrajza
A szülőtartásnál nagyon komolyan megvizsgálják, hogy a szülő érdemes-e rá.
Ha látják, hogy tudna dolgozni, csak nem akar, meg semmilyen betegség/szerzett testi fogyatékosság/stb. nem indokolja a munkakerülést, akkor kapálódzhat anyád, ahogy akar, semmit sem fognak megítélni.
Nem tudom, hogy nézik-e, hogy hogyan nevelte a gyerekeit, viszont azt mindenképpen nézik, hogy ha a szülő érdemes rá (te esetedben biztos, hogy nem érdemes rá) akkor a megítélhető minimum veszélyezteti-e a gyerek megélhetését. Ha bármilyen kétely felmerül, nem kap a szülő semmit.
Szerintem pl árufeltoltore azért van kereslet, nulla tapasztalattal meg amúgy is oda vesznek csak fel. Kozmunkara is el lehet menni, munkanélküli segélyt lehet igényelni. Kb ezeket fogják elmondani a bíróságon is. A szulotartast pedig általában a nyugdíjasok igénylik/kapják meg, vagy aki rokkant, önhibáján kívül nem tudja magát eltartani. Ennek van egy bizonyos folyamata, mindenféle kiadásokat és bevételeket néznek, tehát kB nyugtákkal és számlákkal kell igazolni hogy ennyibe annyiba kerül a havi megélhetés és cserébe ennyitannyit keresek, a te édesanyád ezt nem fogja megkapni, ahogy az én apám se kapta meg, mivel van a háztartásban más aktív felnőtt, aki munkakepes, illetve történt egy nagyobb bevétel, amiből el tudják magukat tartani.
Ne add meg a címed, ne válaszolj nekik semmire. Keress fel egy ügyvédet, és küldjetek neki hivatalos levelet amiben szerepel hogy anyukád nem jogosult a szülőtartasra.
Akárhogy puncsolnak, becezgetnek szeretetnek esetleg, ne dőlj be, ne legyél bolond.
Miért kell elmenniük a lakásból?
Húgodra is vonatkozik a szülőtartás, nem csak rád.
Ha anyádnak van két keze, két lába, semmilyen dolgozást kizáró fogyatéka nincs, nem fogják megítélni.
23-as miért mentem? Talán azért mert általában 1-3 hét mire vissza szólnak, mert nem csak engem hívnak be hanem több embert, így matematikailag nyílván egy héten egy nap több helyről fognak vissza jelezni és megengedhetek azt h én döntök el x helyre inkább vagy az y. Mi van savanyú a szőlő? Nem vagyok én ritka szakember csak tudod van aki akar dolgozni van aki nem 💋🤷🧐
Ennyi a sztori lényege.
fuu nehogy megadd a cimed, es egyebkent 1000% hogy egy forintot sem kell adnod egyiknek sem.
irj vissza annyit hogy “bocsi de nem:)”
"Kivásárolja a férfi első házasságából született két gyerek a kérdező tesóját"
Tökéletesen értettem én ezt. De a kivásárlás nem úgy működik, hogy "hagyom", hanem, hogy eladom a részemet valakinek. Ha nincs hova mennem, akkor nyilván nem. Vagy az így kapott pénzből élek addig albérletben, amíg lesz munkám. És mivel ezek szerint semmi nem köti oda őket, ahol élnek, bátran elköltözhetnek olyan részére az országnak, ahol van munka. Mondjuk a végrendelet dolgot nem értem. Amúgy is a 3 lány örökölt volna, mihez kellett a végrendelet?
Tudod 23-as az nem dolgozik aki nem akar! Nem a fotelban kell vakarászni a nemiszervet, tátott szájjal várni a sült galambot! Hányan sírnak egy állashirdető poszt alatt, hogy ő ennyiért fel se kell? És még van gyereke is. Hányan? Sokan! Nagyon sokan! Tudod ha nincs munka és főleg van gyerek akkor a szart is elmegyek pucolni havi 40 ezerért ( erős példa de biztos van ilyen)
Érdekes engem 54!!!! évesen felvettek a Sparba! Na buummm! Azta!!! Ritka jó szakember lehetek én is ugye? Én is voltam kb 5 helyen ebből 3 vissza szólt 2 nap különbséggel mivel az elsőt elfogadtam így a másodikat lemondtam de a harmadikat fogadtam el végül a nagyobb fizu miatt.
Nem kell mindenkit hazugnak titulálni aki dolgozni akar azért mert egyesek lusták vagy rossz az önéletrajz. Nyílván nekem nem üres de picit kamuzni lehet majd a hölgyeménynek ha akarna melózni.
Irigység és a gonoszság az emberekből csak úgy árad! Szánalmas és szégyen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!