Mit tudnék csinálni a még nem nyugdíjkorú édesanyámmal, aki fizikai munkán van, és folyamatosan fáj mindene? 49 éves az édesanyám.
Volt ínhüvelygyulladása, meg is műtötték a kezét nemrég. 1 hónapja volt a műtét, és még mindig fáj neki a keze, de vissza kell mennie dolgozni jövőhéten, mert az orvos kiírta. Fáj a háta, de olyan szinten, hogy ha hozzáérsz, akkor már jajgat. 2 vonalban fáj neki, a vállától egészen a derekáig 2 vonalban. Van bütyke (az mondjuk nekem is van), amit szintén megműtöttek, de visszajött neki. Van olyan (ez nem tudom, hogy a stressztől van-e), hogy vannak napok, amikor stresszel a munka miatt, akkor lesántul a jobb lábára, és tényleg be van dagadva neki, és nem megjátsza.
Én irodai munkán vagyok, próbáltam anyámat beszervezni oda, de nem veszik fel, hiába titkári ügyintéző a végzettsége, mert 49 éves, nem ért a számítógépekhez, és még egy napot nem dolgozott a szakmájában, ráadásul 30 éve tette le, és 30 éve más volt minden, mint most. Már több helyre beadtuk a jelentkezését, de nem veszik fel sehova a kora miatt. Az se opció, hogy ott hagyja a munkát én majd eltartom, mert nekem is itt van 2 gyerek.
Ilyenkor mit lehet tenni?
Milyen kisboltban eladó? Lenke néni közértjében? Már nincsenek kisboltok, csak hiper és supermarketek.
A bizt. Őr, meg itt már valaki leírta miért nem jó.
Hagyjátok már ezeket a számítógépes tanfolyamokat.
A kérdező anyja 50 éves releváns tapasztalat nélkül, nyilván nem fogják felvenni semmiféle irodai munkára, akkor sem, ha megtanulja kezelni az Excelt.
Sőt, őszintén megmondom, szerintem ennyi idősen már kb. máshova sem. Rosszindulat nélkül mondom, ez az őszinte véleményem, senki nem szeret 50 évest felvenni, mikor ott a rengeteg 20-30 éves, pláne most.
Kérdező, ez nem a te gondod valójában, hanem anyádé. Sajnálhatod, együtt érezhette vele, de nem neked kell a válladra venned az ellátását. Már rég el kellene járnia munka után gyógytornára meg egészségesebben élni, akkor nem lenne ennyi baja.
Pedig az 50+ra a a munkáltató kap pénz vagy valamire megéri neki, olvass utána.
Az meg h sehol nincs kisbolt nagyon elvagy tévedve! Menő helyen laksz akkor.
Nálunk sics hiper és a környező falvakban sem, hozzám közelebb 5 km-re van az aldi lidl penny.
Le vannak pontozva de én kifejezetten nullan vagyok.
A gyógymasszőr miért ne lenne jó a fizikai munkásnak? Te miről beszélsz? Nagyon is jó neki. Labfajasra is mert képzeld lábat is lehet masszírozni. Sőt ha nem a sziverol dagad a lába hanem ízületi akkor meg pláne gyógymasszőr és rehab kell. Mondjuk nyilván kell egy alapos kivizsgálás.
És igen, a tb támogatja a rehabot.
Lehet lepontozni az idiotaknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!