Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tudnék csinálni a még nem...

Mit tudnék csinálni a még nem nyugdíjkorú édesanyámmal, aki fizikai munkán van, és folyamatosan fáj mindene? 49 éves az édesanyám.

Figyelt kérdés

Volt ínhüvelygyulladása, meg is műtötték a kezét nemrég. 1 hónapja volt a műtét, és még mindig fáj neki a keze, de vissza kell mennie dolgozni jövőhéten, mert az orvos kiírta. Fáj a háta, de olyan szinten, hogy ha hozzáérsz, akkor már jajgat. 2 vonalban fáj neki, a vállától egészen a derekáig 2 vonalban. Van bütyke (az mondjuk nekem is van), amit szintén megműtöttek, de visszajött neki. Van olyan (ez nem tudom, hogy a stressztől van-e), hogy vannak napok, amikor stresszel a munka miatt, akkor lesántul a jobb lábára, és tényleg be van dagadva neki, és nem megjátsza.

Én irodai munkán vagyok, próbáltam anyámat beszervezni oda, de nem veszik fel, hiába titkári ügyintéző a végzettsége, mert 49 éves, nem ért a számítógépekhez, és még egy napot nem dolgozott a szakmájában, ráadásul 30 éve tette le, és 30 éve más volt minden, mint most. Már több helyre beadtuk a jelentkezését, de nem veszik fel sehova a kora miatt. Az se opció, hogy ott hagyja a munkát én majd eltartom, mert nekem is itt van 2 gyerek.

Ilyenkor mit lehet tenni?

2020. dec. 4. 19:57
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
95%

8-as

Vagyonőr tanfolyam ugyan már!

A nyugis helyek már be vannak töltve. De el tud menni áruházba, ahol tizenX órát végig állhat. Vagy olyan portára, ahol akkora a teherforgalom, hogy leülni sincs idő, csak ki-be ugrál. Ebbe a szakmába is csak ilyen helyek vannak, és mindez szaré-hugyé.

2020. dec. 4. 21:33
 12/41 anonim ***** válasza:
78%
Milgamma neuro+ voltaren 75mg+ mydeton ezt ápoló javasolta, én csak a milgamma+ voltaren 25mgOt szedtem mert az volt vénynélküli, nekem enyhült . Mydetont is szedtem csak mivel orvost váltottam nem akartam zaklatni miért kell 4 év után újra. + Nézzen könnyebb munkát
2020. dec. 4. 22:02
 13/41 anonim ***** válasza:
89%
Óvodaba dajkanak vagy kisegitonek jelentkezhetne. Az sem egy alom munka a fizetés sem tul sok, de talán könnyebb lenne számára.
2020. dec. 4. 22:11
 14/41 anonim ***** válasza:
89%

Vagy helyi iskolába, oviba megkérdezni nincs e hely etkeztetonek, takaritonak

Eladó jó lehet még ha nem neki kell az árut is feltolteni

2020. dec. 4. 22:28
 15/41 anonim ***** válasza:
53%

Édesanyád, még nem öreg.

Támogasd lelkileg, hogy összekapja magát.Mást nem kell

csinálnod vele.

Ne haragudj a kérdésért,de szellemileg rendben?

Csak azért kérdezem mert úgy intézkedést helyette, mintha gyámságra szorulna.

2020. dec. 4. 22:28
 16/41 anonim ***** válasza:
62%

"Csak azért kérdezem mert úgy intézkedést helyette, mintha gyámságra szorulna"

Ne viccelj már! Tudod hány ember ássa el magát kb 40+?

Rengeteg! Mert kell az új a friss ,a fiatal, a megvezethető, a buta , a csicska... Tapasztalatot kérnek de az " öreg" nem jó a fiatal ak, meg nincs. A kérdező jó lelkű és segíteni akar.

Anyám is ilyen fáj fáj nyöszörög de nem megy el orvoshoz mert táppénzre tenné az évekig úgy h kb semmi gyógyszert nem kap, kezelést se o.. Akkor mitől javulna?

Anyám egy hétig nem tudott felkelni, wcre is falba kapaszkodva, elmentem vele az orvoshoz 10 perces sétából lett 30 perc 20* megkellett állni, mert kb 5 percet tudott vánszorogni. Orvos mondta maradjon még otthon ( 2 hete nem dolgozott) szedje a gyógyszereket ha még van.

Kérdeztem injekció vagy valami? " Hát épp lehet" na hát , láss csodát anyám haza tudott menni megállás nélkül!

2020. dec. 4. 22:38
 17/41 anonim ***** válasza:
0%
Igen jól látod.Saját magukat ássák el.
2020. dec. 4. 22:42
 18/41 anonim ***** válasza:
90%

22:28-nak A kérdező anyukaja majdnem 50 eves. Latni hogy eletedbe kényelmesen éltel eddig kulonben tudnad, hogy a fizikai munka mennyire tonkre tudja tenni a szervezetet.

Jösz itt a hülyeséggel, hogy csak egy kis lelki fröccs kell neki.

Nem csak lelki segitsegre van szüksége hanem komoly valtoztatasra, de valoszinu ennyi idosen mar nem mer ugralni a munkak kozott.

A lanya meg szép hogy aggódásik miatta, es jogosan.

Inkább nem is folytatom mert kitiltanak innen...

2020. dec. 4. 22:50
 19/41 anonim ***** válasza:
100%
#10: Nem létezik olyan, hogy előnyugdíj. Sok-sok éve volt, olyanoknak akik mukanélküliek voltak és max. 5 évük volt hátra a nyugdíjkorhatárig. 49 évesen max. rokkantsági nyugdíjba lehetett menni, de az meg 2012-ben megszűnt, teljesen megváltozott a rendszer, a rokkantsági/rehabilitációs ellátás olyan pcsa összeg, hogy még az éhenhaláshoz is kevés.
2020. dec. 4. 23:05
 20/41 anonim ***** válasza:
84%

Szegényke. Annyira nem értem ezeket a köcsög munkáltatókat. PL. Bizt őr, mibe áll odatenni egy széket, vagy néha körbejárhassa a boltot csak úgy? Gyári munkás. Mibe tartana váltogatni az embereket a munkafolyamatoknál? Nem mindig ugyanaz az izma, ízülete terhelődne. Szünet beiktatása, váltakozva fizikai és ülőmunka... Annyira egyszerű lenne sok helyen emberi körülményeket teremteni, ha ez benne lenne a köztudatban hogy mitől mennek tönkre a dolgozók. Általában a monoton egyoldalú terheléstől. Orvosok is írhatnának valahogy több tanulmányt ezekről.

Próbáljatok jó gyógytornászt keresni, és jó orvost, más munkát. Na az nehéz manapság.

2020. dec. 4. 23:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!