Mit tudnék csinálni a még nem nyugdíjkorú édesanyámmal, aki fizikai munkán van, és folyamatosan fáj mindene? 49 éves az édesanyám.
Volt ínhüvelygyulladása, meg is műtötték a kezét nemrég. 1 hónapja volt a műtét, és még mindig fáj neki a keze, de vissza kell mennie dolgozni jövőhéten, mert az orvos kiírta. Fáj a háta, de olyan szinten, hogy ha hozzáérsz, akkor már jajgat. 2 vonalban fáj neki, a vállától egészen a derekáig 2 vonalban. Van bütyke (az mondjuk nekem is van), amit szintén megműtöttek, de visszajött neki. Van olyan (ez nem tudom, hogy a stressztől van-e), hogy vannak napok, amikor stresszel a munka miatt, akkor lesántul a jobb lábára, és tényleg be van dagadva neki, és nem megjátsza.
Én irodai munkán vagyok, próbáltam anyámat beszervezni oda, de nem veszik fel, hiába titkári ügyintéző a végzettsége, mert 49 éves, nem ért a számítógépekhez, és még egy napot nem dolgozott a szakmájában, ráadásul 30 éve tette le, és 30 éve más volt minden, mint most. Már több helyre beadtuk a jelentkezését, de nem veszik fel sehova a kora miatt. Az se opció, hogy ott hagyja a munkát én majd eltartom, mert nekem is itt van 2 gyerek.
Ilyenkor mit lehet tenni?
jól van vágom hogy nem ért a technikához, de tegnapelőtt jelent meg a probléma vagy mi?! anyád alig ötven, te be tudnád szervezni, csak meg kéne ismertetni a számítógéppel, de nem, inkább rinyáltok mindketten. így nehéz. nem olyan krva bonyolult dolog ám a gép, hogy ne tudd leültetni elé egy hétvégén, megtanítani az office-csomagra és utána vinni magaddal ha már lehetne...
a hetvensok éves nagyim is tudja kezelni, éppen olyan irodista volt anyád, utána amikor nyugdíjba ment húsz évig nem érdekelte, most a karantén alatt félig távirányítva félig magától visszaszokott a rendszerbe, felhasználói szinten keni-vágja az egészet.
rátok mondják hogy nem akarásnak nyögés a vége.
Egyetértek azokkal, akik azt javasolják, taulja meg a számítógépet használni. 49 évesen ezt simán meg kell tudni oldani. Én 46 évesen kezdtem az egyetemet levelezőn és 49 évesen szereztem meg a diplomámat. Ez az egyetlen lehetőségem volt, hogy feljebb tudjak kicsit lépni, tehnát megcsináltam.
Az alapokra te is megtanítgathatod, és elmehet tanfolyamra is, ahol jobban felkészítik.
Így van, ahogy előttem írják. Gyógymasszőr, rehab, és ne csak fizikálisan legyen elinditva a gyógyítás hanem pszichésen is.
Egy kis jóga is talán jót tenne.
A munka részéhez annyit tudok hozzáfűzni hogy rengeteg online képzés is van, pl az efeb rendszeresen indít pár hónapos számítógépes ismeretek tanfolyamot online is, kB 3 hónap és kapsz a végén, bár nem egy okj bizit, de valami oklevelet igen. Van ECDL felkeszito is, el lehet rá menni. Én kB fél év alatt ledaraltam az egészet, aztán mehetett a munkakereses..
De más is van online, ilyen olyan ügyintéző stb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!