Az nagyon ciki ha egy 13 éves havonta 2000 forintot kap (heti 500)??
Figyelt kérdés
Ruhát kaját megveszik a szülők, de a gyerek ebből a zsebpénzből vesz magának telefont (már vett magának egyet belőle 50k-ért😊), édességet, baromságokat, és mivel egy elég gyerekes 13 évesről beszélünk, barbiekat és plüssöket meg egyéb 'cuki' dolgokat is :'D
Azért tettem fel a kérdést mert ahogy így körül néztem a környezetemben, a legtöbb tini havi 20-30 ezret kap🤷♀️🤔
2020. dec. 3. 20:47
41/49 anonim válasza:
A neki járó pénzt "illik" odaadni zsebpénzként. Családi +adókedvezmény. Természetesen, ha a szülők megtehetik.
42/49 anonim válasza:
Azért az erős, édesanyám nettója 300 000-rel nőtt az adókedvezményt követően.
Elég izmos zsebpénz lenne.
43/49 anonim válasza:
A családi pótlék nem a gyereknek jár, hanem a szülőnek.
44/49 anonim válasza:
Egy tehetős családba születtem. Nálunk mégsem volt divat a zsebpénz. Ha kellett néha valami olyan, akkor arra kértem pénzt. De örültem hogy nem volt, mert fiatalkorban az ember sok felesleges dologra kidobja a pénzt.
45/49 anonim válasza:
Jövőre megemelheted egy picit, de azért ne 20-30 ezerre. De még csak 10re se. Én mikor 14 voltam, 5000et kaptam minden hónapban. Szerintem ez az ideális, mivel mondtad, hogy magának vesz pl barbie babákat, amik valljuk be, nem olcsók. Én is ilyen voltam. Gyűjtögettem, gyűjtögettem, és mindig valami edzős cuccot vettem magamnak belőle. (a legdrágább egy kb 40 000 ftos boxkesztyű volt, ami a mai napig a szemem fénye. Szerintem, ha ő veszi meg a kuporgatott zspjéből, jobban fog rá vigyázni, mintha az ,,ölébe hullott" volna.
47/49 anonim válasza:
13 evesen heti 600 ft zsebpenzt kaptam. Gimiben heti 2000-t. Ezekbol csak a sulibüfeben költöttem vagy 1-1 mekire. Viszont ez 10+ eve volt, amikor a pizzaszelet meg 170 ft volt a büfeben. En havi 2000 ft-ot kevesnek gondolok a mai viszonyokat tekintve.
48/49 anonim válasza:
Szerintem is a családi pótlék összege bőven elég neki, abból már gyűjtögetni is tud :)
49/49 anonim válasza:
Én a 11—es válaszolóval érték teljesen egyet. Nálunk sem volt divat a zsebpénz, alkalmakra (szülinap, névnap) kaptam pénzt, amit el tudtam tenni magamnak, vagy elkölteni, ha úgy van. Ezen kívül ha szükségem volt valamire, és kértem rá pár ezer forintot, azt általában megkaptam,amennyiben értelmes dolog volt, amit szerettem volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!