Az nagyon ciki ha egy 13 éves havonta 2000 forintot kap (heti 500)??
Ruhát kaját megveszik a szülők, de a gyerek ebből a zsebpénzből vesz magának telefont (már vett magának egyet belőle 50k-ért😊), édességet, baromságokat, és mivel egy elég gyerekes 13 évesről beszélünk, barbiekat és plüssöket meg egyéb 'cuki' dolgokat is :'D
Azért tettem fel a kérdést mert ahogy így körül néztem a környezetemben, a legtöbb tini havi 20-30 ezret kap🤷♀️🤔
Én is ennyit kaptam, jó szar is volt 😂 “nevelő célzattal”, hogy “tudjam mi az értéke”
Öcsém meg 20 körül + ha kell valamire
Annyit sikerült vele elérni hogy rengeteget tanultam beindítottam a vállalkozásomat és masszívan túlkompenzálok (=mindent megveszek magamnak amire ránézek, egyébként dolgozok már rajta mert rossz nézni milyen összegeket eltapsolok)
Persze az más ha ennyire futja a költségvetésből
Nekem is 15 éve is több volt 500ftnal..pedig akkor még többet ért.
A gyerekemnek (ma) többet adnek.nem azért mert elkényeztetném, hanem mert tudom h semmit sem ér ma már egy 2ezres sem..
Elmegyek reggel a boltba, alig veszek valamit és már 3ezer Ft-ot ott hagyok
Szerintem heti 5 ezer Ft bele fér, de ha tudom h megy valahova ami többe kerül, akkor arra külön adnék. Majd ha nagy lesz. :)
Lányom 11 éves lesz most.
Konkrétan nem kap zsebpénzt, viszont költenie sem kell semmire, csak szólaljon már meg végre! 😂
Nekem pont ez fáj, hogy soha nem kér semmit, soha nem mondja, hogy anya ez vagy az kellene. Van pénze, mert apja is ad neki csak úgy, párom is, én is. Gyűjti.
Tönkrement a fejhallgatója, tudom mennyire szereti, tegnap azt kapott névnapjára. Karácsonyra új telefont kap, mert egy igencsak rossz minőségű telefonja van már. Szülinapja szilveszterkor lesz, azt még nem tudjuk arra mit vegyünk.
Az nagyon kevés amit te kapsz Kérdező. De az, hogy ki mennyit kap, nagyon függ a család anyagi helyzetétől,tehát leszólni sem szabad úgymond azt, aki keveset kap.
Azért abban bízok, ahogy nő a lányom, lesz olyan amire kérni fog.
Utolsó vagyok.
De tény, mindene megvan, abszolút nincs amire kellene költenie.
Imád gyöngyöt fűzni, múltkor azt vettem neki vagy 30 zacskónyit, de eszembe nem jutott volna, hogy ő vegye meg. Pont arra jártam, hát megvettem. Édességet nem nagyon szereti, de szakajtóval van itthon mindig, sorra dobálom ki a csokikat, chipseket.
Gyümölcs is mindig van,ruháit értelemszerűen mi vesszük neki.
Lehet ez sem jó ahogy én csinálom, de így alakult.
A későbbiekben pedig szerintem az övé lesz havonta a családi.
Beszélj a szüleiddel, ha megtehetik, adjanak többet.
Én nem kaptam konkrétan zsebpénzt, viszont ha el küldtek boltba, mindig 50-100 ft-tal többet adtak. Azt mindig megtarthattam magamnak. Most vagyok 36 éves. Akkoriban ebből tudtam venni 2-3 gombóc fagyit. Amikor csak rá értem, mindig felajánlottam, hogy elmegyek a boltba.
A lányom a jegyei alapján kap heti zsebpénzt. Csak ötösért, és négyesért jár 200 illetve 100 Ft. Tudom, hogy ez sem a legjobb, de nagyon inspirálja, és nincsenek gondok a jegyeiv el.
15. es 16. vagyok aztarohadt.
Latom az irigyseg meg mindig erosen bennevan a magyarokban:
15-os valaszom leszavazva, amiben irom, hogy volt amikor nagyon jo dolgom volt.
16-os valaszom felszavazva, amiben irom, hogy utana mekkora szivas idoszak jott
🙄🤣😂😊
Ezek a kis aprosagok sose fognak hianyozni Magyarorszagrol. Csak a taj... de a sok megkeseredett, irigy ember nem. Tisztelet a kivetelnek.
Nem egy magas szintű fiokomat tiltották mar le 34-es mert hogy "kerdesdbol megtudtuk h 16 alatti vagy bla bla bla latogass vissza hozzank ha már elmultál 16!"
...ezért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!