Ti megendnétek a 13 éves fiatoknak, hogy 70 ezer forintos telefont vegyen?
Tényleg furcsa, hogy egy 13 évesnek ennyi pénze legyen.
Nekem ennyi idős koromra jó, ha volt 5000-6000 forintom, aminek nagy részét munkával szereztem, itt-ott nagyszülőktől ünnepekre kaptam pénzt. Az viszont igaz, hogy azzal a pénzzel én rendelkeztem, azt vettem, amit csak akartam. Ha elpazaroltam, akkor nem volt, azt csókolom. És ez nem volt olyan régen, most 19 vagyok.
Szóval itt nem az a probléma, hogy megveszi azt a telefont (ha ellopják, az ő pénze bánja), hanem arról, hogy hogy juthat egy ekkora gyerek ennyi pénzhez? Bármennyire is jól álltok, ő még gyerek, nem képes ésszerűen gazdálkodni ennyi pénzzel...
Az "ennyi pénz" szókapcsolat nagyon elszaporodott ebben a beszélgetésben :D Csak egy észrevétel, semmi különös...
4-es voltam.
70.000Ft az miért sok? Nagyszülőktől összesen egy évben minimum kap ünnepekre 20.000-t.
Az okostelefon meg ma már alap dolog, minden gyereknek van, 12 éves kortól teljesen normális.
Még a pénzgyűjtésről: Én idén születésnapomra úgy kaptam telefont 80.000ft-ért hogy 50.000-t én fizettem, eladtam régi számítógép alkatrészeket, a régi telefonomat, elraktam a nagypapámtól kapott pénzt.
Nem élünk jól, ezért megtanultam gazdálkodni a pénzzel. Mostantól már jogosítványra gyűjtök, nyáron elkezdem a tanfolyamot. Abba is beleadnak persze a szüleim is valamennyit.
Belemehetnék mélyebben az okostelefon hasznába, de most csak annyit hogy ma már teljesen természetes, és ha van pénze vegye meg.
Én eddig minden évben így gyűjtögettem és 60-90.000ft-ért vettem 3 éve számítógépet 2 éve telefont, 1 éve fejleszettem a számítógépet, most pedig új telefont.
Jövő nyáron dolgozni is fogok.
16/f
70.000 FT miért lenne sok? Meg, hogy-hogy lehet ennyi pénze?Ünnepnapokon simán összegyűlik ennyi pénz, pláne húsvétkor.
Egyébként én igen, megengedném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!