Ti megendnétek a 13 éves fiatoknak, hogy 70 ezer forintos telefont vegyen?
Hol éltek ti, hogy 70ezer forint minimum bejön húsvétkor? 13 évesen nagyon max 20ezret kerestem, azóta pedig (ha most 13 lennék) örülnek a mai kölykök, ha 5000-et tudnak szerezni.
19 leszek.
Nem az a kérdés, hogy kell-e telefon, vagy nem. Kell, ez ma már magától értendő.
Itt a kérdés az, hogy mindenáron kell-e egy 70.000 Ft-os cucc egy 13 éves gyereknek, szerintem pénzkidobás, magamnak sem vennék ennyiért, pedig telik rá.
Nem azt mondom, hogy 13 évesen állandóan tanultam, mert azt szinte soha. De azt sem tudtam, hogy egyáltalán van olyan, hogy facebook (és igen, volt már akkor...), ma meg már minden általános iskolás egész nap azt nyomkodja. Na erre nem kell telefon.
Nappal telefon otthon számítógép, mi lesz, mire a következő generáció felnő??????
Csak én lennék büszke a 13 (!!) éves gyerekemre, hogy szépen, okosan így összegyűjtögette a pénzét? :) Nem pedig elköltötte édességekre az nap kapott 500 forintot?
Amúgy, én azt csinálnám, hogy megengedném neki, de! előbb csak pénz nélkül, elvinném egy-két telefon boltba, hogy hátha talál olcsóbban ugyanolyan jót, vagy olyant, ami akár jobban is tetszik neki.
Nem új a téma, de nem tudtam megállni, hogy ne szóljak hozzá.
Már megint mindenki hihetetlenül bölcsnek érzi magát, mikor nagy mellel írja, hogy 13 éves gyereknek minek ilyen mobiltelefon.
Az végképp nem a mi dolgunk, hogy honnan van rá 70000 forintja, de szerintem nem lehetetlen. Nekem is volt akkor annyi, ünnepekkor a családtagoktól kaptam, és mindig gondosan elraktam. Szépen vezettem papíron, hogy mire adok ki, és mindent ezerszer meggondoltam, utánajártam, hogy tényleg jó-e az, amit venni akarok. Most 20 vagyok, és örülök, hogy a szüleim megtanítottak, hogy hogyan kell jól bánni a pénzzel.
Hogy minek egy 13 éves gyereknek okostelefon? "Nekem sincs, pedig felnőtt vagyok, akkor neki pláne minek?" Mert tudja kezelni! Ebbe született bele. Sok felnőttnek szerintem abszolút fölösleges, azért, hogy telefonáljon, meg néha SMS-t írjon, nem kell okostelefon. Állítom, hogy egy fiatal sokkal jobban ki tudja használni azokat a lehetőségeket, amiket nyújt egy ilyen készülék.
70000 forint szerintem egyébként sok egy telefonra, használtan viszont nagyon érdemes venni, csak az meg lutri, hogy nem vernek-e át.
Az viszont hatalmas ellenérv, hogy félteni kell. Én 12-14 évesen nagyon féltem az utcán, jópárszor belém kötöttek, lehúztak pénzzel, szerencsére telefont nem vettek el soha. De mindig félve jártam az utcán. Én csak ezért lennék ellene szülőként.
20F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!