Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Az nagyon ciki ha egy 13 éves...

Az nagyon ciki ha egy 13 éves havonta 2000 forintot kap (heti 500)??

Figyelt kérdés

Ruhát kaját megveszik a szülők, de a gyerek ebből a zsebpénzből vesz magának telefont (már vett magának egyet belőle 50k-ért😊), édességet, baromságokat, és mivel egy elég gyerekes 13 évesről beszélünk, barbiekat és plüssöket meg egyéb 'cuki' dolgokat is :'D

Azért tettem fel a kérdést mert ahogy így körül néztem a környezetemben, a legtöbb tini havi 20-30 ezret kap🤷‍♀️🤔

2020. dec. 3. 20:47
1 2 3 4 5
 11/49 anonim válasza:
82%
Nálunk sosem volt zsebpénzezés. Ha valamit szerettem volna, kértem rá pénzt, ha pedig a szüleim úgy gondolták hogy nem baromság akkor megvehettem magamnak. Így nem költöttem az ő pénzüket ( mert végeredményben a zsebpénzed is a szüleid pénze) felesleges butaságokra, és általában meg is kaptam azt amit szerettem volna. Szerintem ez sokkal jobb rendszer, és ha a szüleid is ezt követnék nem lenne ilyen problémád.
2020. dec. 3. 21:12
 12/49 anonim ***** válasza:
74%

Ahogy kettes is írta, sokan fogják az is sok, és ennyit sem kaptam stb. és ez zavaró. Nálam egy kicsit más volt a helyzet. Én nem kaptam heti vagy havi zsebpénzt. Otthon a jószágok gondozásába én mindíg belesegítettem. És havonta kétszer elmentem a barátaimmal, és ilyenkor kaptam 1500Ft-ot. Általába moziba mentünk és nálunk a kisvároban diákként csak 700Ft volt egy jegy. És a mozinasim mindíg egy csomag túrórudi, egy csipsz és egy üveg gyümölcslé volt. Nagyon király volt amúgy és nem éreztem hogy keveset kapok. Persze biztosan azért egy nagyvárosban drágábbak a dolgok, ezért egy kicsit több zsebpénzre van szükség. De amúgy egy pizzára is elég volt ezeöccá, mivel azért már egy 32-es pizzát kaptam és mindíg szódát kértem.

Amúgy mennyire király volt így. Bersze ha bulizós gyerek lettem volna, akkor kevés lett volna, de így tökéletesen megfelet.

2020. dec. 3. 21:14
 13/49 anonim ***** válasza:
81%

Elég jól megspórolta azt a telefont akkor, de ő akarta magának venni? Nem tudtatok volna kicsit beszállni? Ahhoz tényleg kevés, hogy telefont vegyen magának. Persze jó, ha megtanul spórolni, de pl nekem anyáék 19 évesen is beszálltak a telefonomba, nem kértem, meg volt rá a pénzem, gyűjtögettem, de tudták hogy nem keresek sokat egyetem mellett diákmunkával, ők pedig megtehették.

Amúgy ennyi idősen nekem is ennyi volt a zsebpénzem, nem mentünk olyan extra helyekre, hogy ne lett volna elég, de milliókat összespórolni sem lehetett. :D

2020. dec. 3. 21:16
 14/49 anonim ***** válasza:
75%

Szóval 50ert vett telefont ennek az árát durván 2 éve gyűjtötte, addig meg egy fagyit sem evett meg. Hát persze teljesen hihető ez egy 13 évesről vagy bárkiről .

Mesélj még...

2020. dec. 3. 21:18
 15/49 anonim ***** válasza:
26%

Nagyon keves.

Nekem eleg hullamzo volt a zsebpenzem 15-20 evvel ezelott.

Volt amikor 1 havi akkori minimalbert kolthettem vagy tobbet.

Meg volt amikor xart se kaptam.

Szerintem a realis 13 evesnek kb. 10000 Ft.

Nagyobbaknak 20000 Ft.

Utolso amugy mi 11-12 evesen is jartunk pizzeriaba... meg moziba is.

2020. dec. 3. 21:19
 16/49 anonim ***** válasza:
88%

Ja utolso vagyok.

Arra megtanitott amugy az egesz, hogy jobb idokben felteteszunk a rosszabbakra.

Foleg hogy a barataimmal szamolgattunk mennyi penzt koltottunk el piara es milyen jol jott volna az a penz inkabb befizetni a kovetkezo evben sielesre es nyaralasra, amikor mar a szuleink a csodas svajci frank inflacio miatt nem adtak nekunk penzt. 🙄

2020. dec. 3. 21:22
 17/49 A kérdező kommentje:

Igazából nimcsenek megkülönböztetve, néha még úgy is érzi a 13 éves hogy őt "szeretik jobban". A testvére egy követelőzős ^$÷&÷€€÷, megkapja az adidas vagy milyen táskát mert 2 hete könyörög, aztan az új cipőt, aztán a rona ribi táskát, de csak addig jópofizik amíg ezeket megkapja. Utána bunkó és szemtelen lesz. Olyan is van hogy anya nekem panaszolja hogy milyen nagyszájú és pofátlan ez a gyerek és hogy hiába kéri nem kapja meg azt a kabátot, amiben (a kérdező) eleinte nevetlégve egyet is értett vele, de mostmár ilyenkor csak kussban végighallgatja vagy témát vált mert tudja hogy úgy is meg fogják venni neki.

Hát igen. Ez ilyen. Mindegy.

A kérdező megszokta :'d

2020. dec. 3. 21:22
 18/49 A kérdező kommentje:
(Ya en vagyok a kérdező!)
2020. dec. 3. 21:23
 19/49 A kérdező kommentje:

A telefont megspórolta, igen, és azért vette mert a régi folyton folyvást lefagyott, akadozott, gyorsan lemerült, lassan töltött stb

Amúgy de, a szülők beszálltak 10ezerrel, aminek tényleg őrültem, itt is csak az zavart hogy a tesónak a 70ezer forintos telefont teljesen ŐK fizették

Igen E/3 ban írok mert így talán nem tiltják le ezt a fiókomat IS...

2020. dec. 3. 21:26
 20/49 A kérdező kommentje:

ezen mi olyan hihetetlen 14-es? 😅

Nem értem

2020. dec. 3. 21:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!