Az nagyon ciki ha egy 13 éves havonta 2000 forintot kap (heti 500)??
Ruhát kaját megveszik a szülők, de a gyerek ebből a zsebpénzből vesz magának telefont (már vett magának egyet belőle 50k-ért😊), édességet, baromságokat, és mivel egy elég gyerekes 13 évesről beszélünk, barbiekat és plüssöket meg egyéb 'cuki' dolgokat is :'D
Azért tettem fel a kérdést mert ahogy így körül néztem a környezetemben, a legtöbb tini havi 20-30 ezret kap🤷♀️🤔
A gyakorikerdesek-es közösség konszenzusban írja majd, hogy "az is sok", "azért sem dolgozik meg", "én annyit sem kaptam", stb., de ne foglalkozz velük, nem ebben a világban élnek.
500 forint manapság egy Red bull, vagy éppen 2 olcsó pékáru a boltban. Semmire nem elég sajnos. 2000 forintból havonta 1x nem tudna beülni a barátaival egy pizzériába.
Legyünk őszinték, semmire nem elég.
A Red Bull egy példa volt, mielőtt beleálltok, nem azt kell venni egy 13 évesnek.
Egy jó minőségű gyümölcslé sem jön ki ennyiből.
Nekem is ennyi volt a zsebpénzem, kb 10 éve. Ez semmire sem eleg. Ennyibol nem igazan lehet a barátokkal sehova sem menni. Anno 13-14 évesen ha mentem a barátnőimmel cukrászdaba, mindig kaptam mamamtol pénzt mert tudta, hogy a szuleim nem adnak. Miután kiderült, anyum megsértődött, hogy miert nem szoltam, hogy nem eleg. Utana mindig tobbet kaptam.
Emlitsd meg, hogy ennyiből nem igazan tudsz enni-inni ha a varosban vagy.
Hát nem tudom. Az en lányom 13 lesz, és 0 zsebpénzt kap.
Van saját pénze, szülinapra, karácsonyra mindig kap és eltette mindet. Illetve ha kér valamire, kap. (nagyon ritkán kér párszaz forintot).
Szóval nemhogy havi 20-30 ezret, de 2-3 ezret sem kap (nincs rá szüksége egyelőre).
Értem.
Szerencsére nem az a típus, aki pizzériba ül be, vagy akár elmegy moziba, de igaz amit mondasz 2.
Csak..nemtudom. Nem lenne pofátlanság odaállni a szülők elé hogy "hé, anya, apa, nem adnátok már,egy kicsit több zsebpénzt?"
Amúgy eddig nem érzékelte hogy kevés lett volna, csak úgy most érzi hogy ez így nem olyan sok (miután megvette a telefont most 48ezre maradt ami amúgy nem kevés neki, csak kicsit keserű ízt hagy maga után hogy a testvére a jobb telefont megkapta és nem zsebpénzből vette, ő meg "elcsórult" mert magának kellett megvennie a gyengébbet😅 mindegy ez már részletkérdés)
A mi gyerekeink (20L, 15F) se kapnak. És mégis van pénzük, takarékoskodnak.
Viszont az igaz, hogy mindketten dolgoznak. És emellett jól tanulnak. A lány diákmunkázik rendesen (egyetemista), a fiú pedig eljár az apjával dolgozni hétvégéken ilyen kerti munkák stb -és ott akár ügyfelenkénti 5-7 ezret megkeres, mert ha idő engedi, akkor egy nap két kuncsaft is van.
Itt akkor nem a zseb pénz a fő gond hanem hogy a két gyerek erősen meg van különböztetve.
Példa elég gáz ha például x nevű testvér guccit kap z nevű becsúszott meg csak a turkálóból kap valami használtat..
13 évesen minek akarna pizzériába járni?
Ennyi idősen ez teljesen oké. Majd ha 2-3 év múlva már valóban önállóan járkál el mindenfele barátokkal, akkor újra lehet tárgyalni a dolgot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!