Szeretnék egy kutyust! Már ki van választva, csak egy gond van! Nincs rá elég pénzünk.15eFt és kb van ezer forintom! Hogyan lehetne ezt megoldani? (csak 13 éves vagyok)
Sehogy!
15 000 max valami szaporítós kutyus lehet. De a nagyobb gond hogy egy kutyára folyamatosan pénz kell. Oltások, felszerelés, élelem, egyéb felmerülő költségek, pl beteg lesz gyógyitani kell.
Mondj le rólla a kutya érdekében!
Aki azt írta, hogy menhelyről hozzon... Ne adj neki ilyen tanácsokat, mert ezer forintból nem fog eltartani egy kutyát. És a menhelyes kutya is csak kutya, neki is szüksége van kajára, orvosra, lehet, hogy oltásokra is, stb...
És ráadásul egy menhelyről sem lehet csak úgy ingyen kihozni a kutyát, általában 10ezer forint, plusz adomány. Legalábbis amelyik menhelyeknél én voltam, ekörül mozgott az ár.
Válalj szórólap osztást vagy valami mást.
És ha már gyűjtöttél egy kis pénzt akkor hozz ki egy menhelyi kutyust. Persze ne 10000ft-t gyűjts össze hanem jóval többet.
Szia! Tudom, hogy ezek a válaszok nagyon fájnak most, de hidd el, igazuk van. 15ezer Ft-ért szaporítótól kapsz kutyát, aki nem figyel oda arra, hogy fizikailag és pszichikailag egyaránt minőségi almot hozzon le. Egy lelkiismeretes tenyésztőtől vásárolt kiskutya 80-100ezer Ft-nál kezdődik. azért kerül ennyibe a kiskutya, mert a tenyésztő rengeteg pénzt fektetett bele a szülőkbe, kezdve a minőségi tápoktól, a megfelelő szocializáción át a megannyi egészségügyi szűrésekig stb. volt egy honlap, ahol leírták, hogyha lelkiismeretesen tenyészt valaki, akkor abból bizony meggazdagodni nem tud, mert annyi pénzért nem venné meg senki a kutyáit.
Na mindegy, a lényeg, ha olcsó kutyát veszel, olcsó minőséget kapsz, keress itt a gyk-en is rá a szaporított kutyákkal kapcsolatos kérdésekre... Rengeteg pénzbe kerül egy fizikailag beteges kutya és akkor még nem beszéltünk arról, mi van, ha később kijönnek mentális zavarok is.
Szóval én egy megoldást látok. Várni a kutyával. Addig pedig elmenni önkénteskedni egy menhelyre, hogy a kutyahiányod kicsit enyhítsd. Vagy a zsebpénzt mindig félretenni és összespórolni az árát.
Tudom, hogy ezt nagyon rossz most olvasni, de hidd el, sokkal jobb megvárni, hogy megfelelőek legyenek a körülményeid a kutyatartáshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!