Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szeretnék egy kutyust! Már ki...

Szeretnék egy kutyust! Már ki van választva, csak egy gond van! Nincs rá elég pénzünk.15eFt és kb van ezer forintom! Hogyan lehetne ezt megoldani? (csak 13 éves vagyok)

Figyelt kérdés
2014. febr. 8. 20:26
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
85%
Tippmix :D
2014. febr. 8. 20:27
 2/16 anonim ***** válasza:
88%
Nincs olynan kutya, amelyik csak 15 ezer forint! Annak kaját kell venni, orvoshoz kell hordani oltásokra, esetleg kezelésre, chipeltetni kell, felszerelést kell venni neki. Egy ingyen kutya is kezdésnek alapból minimum 30 ezer. Utána meg havi rendszerességgel sokezer. Nőlj fel, dolgozz, kezdj önálló életet és utána legyen kutyád. A másik lehetőség, hogy a szüleid támogatnak és ők vesznek kutyát a családnak, nem neked.
2014. febr. 8. 20:31
 3/16 anonim ***** válasza:
83%

Sehogy!

15 000 max valami szaporítós kutyus lehet. De a nagyobb gond hogy egy kutyára folyamatosan pénz kell. Oltások, felszerelés, élelem, egyéb felmerülő költségek, pl beteg lesz gyógyitani kell.

Mondj le rólla a kutya érdekében!

2014. febr. 8. 20:31
 4/16 anonim ***** válasza:
47%
Hozzatok menhelyről. Van rengeteg, fiatal, öreg, kicsi, nagy... és ingyen. Ráadásul megmented az életét.
2014. febr. 8. 20:33
 5/16 anonim ***** válasza:
93%

Aki azt írta, hogy menhelyről hozzon... Ne adj neki ilyen tanácsokat, mert ezer forintból nem fog eltartani egy kutyát. És a menhelyes kutya is csak kutya, neki is szüksége van kajára, orvosra, lehet, hogy oltásokra is, stb...

És ráadásul egy menhelyről sem lehet csak úgy ingyen kihozni a kutyát, általában 10ezer forint, plusz adomány. Legalábbis amelyik menhelyeknél én voltam, ekörül mozgott az ár.

2014. febr. 8. 20:41
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha ezer forintod van akkor menhelyes kutyát se vigyél haza, egyértelmű, hogy nem vagy eléggé felnőtt egy kutyához.
2014. febr. 8. 20:41
 7/16 anonim ***** válasza:
65%

Válalj szórólap osztást vagy valami mást.

És ha már gyűjtöttél egy kis pénzt akkor hozz ki egy menhelyi kutyust. Persze ne 10000ft-t gyűjts össze hanem jóval többet.

2014. febr. 8. 20:55
 8/16 anonim ***** válasza:
24%
Valamelyik szülőnél bejön hogyha sok házimunkát csinálsz és azért kapsz 500 ft-ot. Vagy Mond meg a szüleidnek hogy adjanak zsebpénzt 1000 ft-ot.
2014. febr. 8. 20:55
 9/16 anonim ***** válasza:
90%
Max. menhelyről lehetne, de akkor is eltartani, etetni, állatorvoshoz vinni, meg még egy csomó dolog van vele, ami drága.Az én kutyámat szaporítótól vettük, 25 ezer forint volt, és 2 és fél év alatt kb. 280 ezer forintot költöttem el rá. :/ Várj vele pár évet szerintem, gyűjtsél elég pénzt egy kutyushoz. :)
2014. febr. 8. 20:56
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Tudom, hogy ezek a válaszok nagyon fájnak most, de hidd el, igazuk van. 15ezer Ft-ért szaporítótól kapsz kutyát, aki nem figyel oda arra, hogy fizikailag és pszichikailag egyaránt minőségi almot hozzon le. Egy lelkiismeretes tenyésztőtől vásárolt kiskutya 80-100ezer Ft-nál kezdődik. azért kerül ennyibe a kiskutya, mert a tenyésztő rengeteg pénzt fektetett bele a szülőkbe, kezdve a minőségi tápoktól, a megfelelő szocializáción át a megannyi egészségügyi szűrésekig stb. volt egy honlap, ahol leírták, hogyha lelkiismeretesen tenyészt valaki, akkor abból bizony meggazdagodni nem tud, mert annyi pénzért nem venné meg senki a kutyáit.

Na mindegy, a lényeg, ha olcsó kutyát veszel, olcsó minőséget kapsz, keress itt a gyk-en is rá a szaporított kutyákkal kapcsolatos kérdésekre... Rengeteg pénzbe kerül egy fizikailag beteges kutya és akkor még nem beszéltünk arról, mi van, ha később kijönnek mentális zavarok is.

Szóval én egy megoldást látok. Várni a kutyával. Addig pedig elmenni önkénteskedni egy menhelyre, hogy a kutyahiányod kicsit enyhítsd. Vagy a zsebpénzt mindig félretenni és összespórolni az árát.

Tudom, hogy ezt nagyon rossz most olvasni, de hidd el, sokkal jobb megvárni, hogy megfelelőek legyenek a körülményeid a kutyatartáshoz.

2014. febr. 8. 21:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!