Mennyire gond ha dagi egy kutya?
Nagy gond. Nagyon megterheli a kutya ízületeit, keringését. Ha nem is csökkenti kimutathatóan az élettartamát, de az életminőségén biztos, hogy sokat ront.
Szerintem az etetéseket intézd elkülönítetten.
külön etesd őt, és adj neki mindig egy nagy adag főt krumplit.
a krumplit nem tudják hasznosítani, nincs benne nekik tápanyag, viszont eltelíti, így nem lesz agresszív a többi kutyával.
viszont nyersen nem szabad adni neki a keményítő miatt
még mielőtt valaki megkövezne: állatorvos mondta egy ismerősőméknek mert az ivartalanítás után nagyon elhízott a kutya
Az a baj, hogy az állatorvosok többsége nem valami tájékozott kutyadietetika téren.
Az a baj a sok krumplival és egyéb növényi tápanyaggal, hogy egyes források szerint nagyon megterhelik a kutya emésztő szervrendszerét.
Én igazából nem vagyok szívbajos, ha az adag csökkentéséről van szó. Egyébként, mit eszik a kutya?
Lehet, hogy a kulcs ebben van: "hogyha nem ehet annyit mint amennyit gondolna akkor nekimegy a többi kutyának" Nem enni akar, hanem nem akar osztozkodni, mindent magának akar, ezért igyekszik elenni a többi elől a kaját.
A külön etetés megoldás lenne, hogy ne fogja fel dominanciaharcnak és versenynek az evést.
A kutya addig eszik, amíg van mit. Nem szabad rábízni, mert ösztönszinten nem tudja szabályozni magának a kaja mennyiségét, ez még farkaskorából jön, amikor addig evett, amíg látott, mert nem tudta, hogy legközelebb mikor lesz kaja. És ezen nem változtat az sem, ha 10 éve minden nap kap enni, mert ösztön.
Egyszerűen tiltsd meg (vagy ha nem megy, akkor simán csak akadályozd meg), hogy nekimenjen a többieknek, fogyaszd le normális súlyra, és voila, máris hónapokat, talán éveket, és mindenképpen jobb életminőséget adtál neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!