Édesanyám nem tudja kitörölni a fenekét, ezért a
kádban mossa. Ez szerintetek is gusztustalan? Jogosan
vagyok kiakadva?
Figyelt kérdés
Rokkantnyugdíjas lett és azóta lusta lett, ott tartunk, hogy már a fenekét sem törli ki, hanem a kádba beáll tiszta kakisan, és úgy mossa le. Ma reggel nagyon kiborultam, ugyanis nem volt leöblítve a kád, az egész tiszta barna cseppes volt. Egyrészt nagyon undorítónak tartom, másrészt igencsak fertőzésveszélyes, ha épp kádfürdőt vennék (ezért minden nap hipoznom kell a kádat).
Eléri a fenekét, nem azzal van a gond, hanem ennyire lusta. Ja és nem egy 80 évesről beszélünk, hanem egy munkaképes korú nőről.
Hány éves vagy kérdező? Nem tervezel elköltözni otthonról? Aztán akkor nézheti a szaros kádat egész nap. Amúgy nálunk is van hasonló érdekesség, apu rokkantnyugdíjas nőjének nem rég volt térdműtéte és szoba wc-t használt hetekig amit apu takarított, ez eddig oké de amikor már lépcsőzni tudott vígan, meg elmenni vásárolni, még akkor is azt a rohadt szoba wc-t használta. Gondolom a wc messzebb van mint a közért... ja és egy 55 éves nőről van szó aki egyébként mindent tud csinálni de ő elintéztette magának a rokkantnyugdíjat. Hála istennek nem lakok velük mert nem bírnám. Ezek amúgy élvezik ezt az állapotot és értsük meg, hogy ő rokkant és neki lehet ilyeneket csinálni. A kötekedőknek meg anyuka ide vagy oda, azért legyen már tekintettel a vele egy háztartásban élőkkel.
2020. dec. 3. 09:43
32/72 anonim válasza:
Talán első körben a lelki okát kéne megtalálni, hogy mi okozott benne ilyen jelegű változást. A gyógyszerek mellett a víz fogyasztásra, az ételre is oda kell figyelni, mert ha ezek nem stimmelnek, akkor adódhat olyan hogy elhagyja magát, amit te lustaságnak gondolsz.
Lehet amikor te azt hiszed viccelődik ezzel, lehet ő belülről már csak kínjába csinálja, és amúgy lehet az a problémája, hogy meg kell küzdenie azzal hogy nyugdíjas. Több embernek idő kell míg ténylegesen tudja élvezni a nyugdíjas éveit.
2020. dec. 3. 09:44
33/72 anonim válasza:
Amúgy egyéb egészségi probléma is okozhat ilyet. Mikor volt utoljára orvosnál?
34/72 A kérdező kommentje:
Jaj szívem, 15 éves korom óta van magas vérnyomásom, és 21 éves korom óta vagyok én is cukorbeteg. (plusz asztma, autoimmun pajzsmirigybetegség) Ugyanolyan állapotban vagyunk anyával, az övé sem súlyosabb.
35/72 anonim válasza:
Amúgy miért nem laksz külön? Miért anyukádat akarod otthonba rakni?
Miért nem mész el te máshová lakni?
Értem a problémádat, de azért nem hiszem, hogy így kell hozzáállni az embernek a szüleihez.
2020. dec. 3. 09:46
36/72 anonim válasza:
Ha viszont el tudja látni magát, és tud menni városba is, boltba, ügyeket is tud intézni, akkor elgondolkozhatsz azokon amiket az előző válaszoló írt az apja rokkantnyugdíjas élettársáról.
2020. dec. 3. 09:46
37/72 anonim válasza:
Nem vagyok a szíved! Meg kéne értened, hogy amiket írtál a kérdésnél kevés információ. Először fejtsd ki normálisan ha érdemleges választ akarsz kapni a kérdésedre, ne x-edik válasz után írd a lényeget, mert akkor olyan választ is fogsz kapni, amiből csak találgatunk.
2020. dec. 3. 09:48
38/72 anonim válasza:
Ha van bőven betegséged neked is, és mellette dolgozol is, akkor diplomatikusan szembesítsd édesanyádat a helyzetről. Írtad, hogy előtte minden oké volt, valami változott anyukádban, lehet komoly oka van, azt kéne megtalálni mi okozta benne azt hogy így elhagyja magát. Mert ez a helyzet nem ugyanaz, mint amit a másik válaszoló írt az édesapja élettársáról. Előtte anyukád nem így viselkedett, sőt ahogy írtad a kapcsolatotok nagyon jó volt, ezért kéne elgondolkodni, hogy mi az oka?
2020. dec. 3. 09:52
39/72 anonim válasza:
"15 éves korom óta van magas vérnyomásom, és 21 éves korom óta vagyok én is cukorbeteg. (plusz asztma, autoimmun pajzsmirigybetegség) Ugyanolyan állapotban vagyunk anyával, az övé sem súlyosabb."
Azért ez nem biztos, hogy így van. Van köztetek 2-3 évtizednyi korkülönbség, az idősebb emberek közül sokaknak napi szinten fájnak az ízületeik, a hátuk, a lábuk stb. Főleg ha esetleg dolgozott korábban kétkezi munkásként, vendéglátásban, gyárban vagy hasonló helyen, az ilyesmi nagyon le tudja építeni idővel a testet. De úgy általánosságban maga a kor is. Szóval attól, hogy a diagnózisotok hasonló, még simán lehet, hogy ő sokkal rosszabbul viseli a gyakorlatban, mint te.
2020. dec. 3. 09:54
40/72 anonim válasza:
Ne haragudjatok de az elköltözéssel mit oldana meg? Az anyja 2-3 nap után a szarban járna térdig. A szomszédok nyomnák fel a bűz miatt... szerintetek ez a megoldás?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!