Hihetetlen, hogy mennyi rosszindulatú ember van itt. És ha te lennél beteg? Hogy írhattok ilyeneket valakinek? Könyörgöm, emberek vagyunk. Most komolyan, nincs olyan ember akivel nem lesznek problémák. Lehet, hogy kicsit kevesebb, lehet, hogy kicsit több. Attól, hogy valaki nem mentális beteg lehet, hogy a pénzedre hajt, lehet, hogy hazudozni fog, lehet, hogy meg fog csalni, lehet, hogy verni fog. Pedig elméletileg "egészséges". Akkor miről beszélünk? Ezer rosszabb dolog van attól, hogy valaki mentális betegséggel küzd. Ettől nem lesz rossz ember. Nem lesz rossz barátnő/barát. Ezeket lehet korrigálni, lehet rajtuk javítani, lehet velük együtt élni. A barátom is mentális beteg, én pedig gyógyult anorexiás vagyok. A barátommal semmi gond nincs, tökéletesen boldoggá tesz, vannak nehezebb és könnyebb időszakok, mint minden ember életében és minden kapcsolatban, de nagyon szeretjük egymást és bármeddig támogatni fogom. Engem egyáltalán nem terhel le ez az egész, szeretem és sosem érezném tehernek azt, hogy neki segítsek. Ő is rengeteget segít nekem, nem akadályozza a kapcsolatunkat egyikünk állapota sem, néha sok türelem kell hozzá az biztos és néha hozzám is, de ezt megtesszük azért akit szeretünk. Egy kapcsolatban elengedhetetlen a türelem, anélkül együtt élni is lehetetlen, hiszen össze van zárva két ember minden problémájuknál, minden rosszabb vagy hisztisebb vagy nehezebb napjuknál, ez egy normál kapcsolatban is így működik. Kérdező, kérlek ne hallgass a rosszindulatú kommentelőkre, ha az én fiam lenne a barátod akkor biztos arra ösztönözném, hogy támogasson (természetesen amíg ez neki nem túl sok vagy amíg neki is jó a dolog, nem teljes önfeláldozásról beszélek), biztos vagyok benne, hogy rengeteg szerethető tulajdonságod van, ezekre kell koncentrálni és fejleszteni, mindent meg lehet oldani kellő akaraterővel. Attól, hogy nem tűnik el egy betegség lehet vele együtt élni. Viszont a barátod érdekében te is legyél nagyon nagyon erős, a párunk öngyilkossága szerintem a világ egyik legszörnyűbb dolga, ne kelljen ezt átélnie. Mindig van miért élni :) Ettől függetlenül az ő szüleit is teljesen meg tudom érteni, sőt, a normális hangnemben leírt kommentelőket is hiába gondolom máshogy. És hidd el, ha a szülei elég normálisak akkor el fognak fogadni, ha látják, hogy boldoggá teszed a gyereküket és nincs probléma. Kívánom nektek, hogy legyetek nagyon boldogok :)