Hogyan lehet itt helyesen reagálni?
Azt gondoltam, azt hozod ki a sztoriból hogy édesanyádat félted, nem magatokat... De mindig újra és újra meg tudnak lepni az emberek.
Ha ennyire félsz akkor legyen rajtatok maszk.
Egy barátnőm csak így találkozik a szüleivel, hogy mindenkin maszk van a lakásban. Utána pedig fertőtlenítenek.
Nem is értem az első mondatodat... Ez olyan szinten természetes, hogy nem is gondolnám hogy le kell írni. Hogyisne félteném őt?! Csak hogy jelen helyzetben mivel ő az aki kórházban dolgozik, így jóval nagyobb az esélye annak, hogy bizony ő kap el előbb bármit.
Mindenkit féltek a családban, ezért sem tartom jó ötletnek az összejövetelt. Maszkban viszont elég érdekes lenne összeülni ebédelni vagy vacsorázni... ha meg ott már levesszük akkor szinte értelmetlen is az egész.
Ilyen időkben minimális szeretettel meg tudja érteni az ember az ilyet.
Legfeljebb külön menjetek, ne a nagy összejövetelre. Akkor is fogjátok viszonylag rövidre, legyen mindenkin maszk, amíg ott vagytok, és folyamatos szellőztetés. Ne ebédre vagy vacsorára menjetek, hanem csak egy délutáni köszöntésre, és amennyire lehet, tartsátok a távolságot.
Aki erre nem vevő, nem veszi szívesen, az nem is igazán akar veletek találkozni.
Igazából bármelyik munkahelyen van esélyed, hogy megfertőzzön a kollégád.
A boltról, tömegközlekedésről nem is beszélve.
Ezzel együtt is, én a szüleid ill. tesódék helyében nem sértődnék meg, hanem tudomásul venném. Annak ellenére, hogy ha ti nem vagytok öregek (és nem lehetsz, ha anyukád még dolgozik), szóval ha nem vagytok öregek és nincs krónikus betegségetek sem (pl. szívbetegség, cukorbetegség), akkor nem várható, hogy súlyos tüneteket okozna nektek.
Két hét múlva már nov. vége lesz. Karácsonyt hogyan tervezitek? Akkor se mennétek el anyukádhoz? (Megj.: Arra ne számíts, hogy a járványhelyzet addig lényegesen javul.)
Mert ha már ezt rossz néven vették, abból még erősebb konfliktus lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!