Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elveheti a szülő a 17 éves...

Elveheti a szülő a 17 éves gyereke pénzét?

Figyelt kérdés
Anyámmal 5 percet nem bírunk ki veszekedés nélkül, mert mindig mindenbe beleköt és szid engem állandóan csak úgy. Tegnap is ilyen volt, én meg mivel minden nap azt hallgatom ahogy ordít velem a semmiért (és kezet is emelt már rám sokszor) annyit mondtam neki, hogy nézesse meg magát mert nem normális amit csinál, erre elvette a szülinapi pénzemet, azt is amit ő adott, azt is amit a mamámtól kaptam, és nem fogja vissza adni. Már kb egy hete elvette elvette a másik mamámtól kapott pénzem is, azt valószínűleg már el is költötte. Kb 40ezer Ft-ról van szó, ami sokat jelentett nekem, mert gyűjtök most valamire. Ezt megteheti, hogy elveszi azt a pénzt, amit én mástól kaptam ajándékba szülinapomra, hogy vegyek magamnak valamit rajta? Vagy csak én tartom ezt felháborítónak?

2020. nov. 24. 20:41
1 2 3 4
 1/36 A kérdező kommentje:
Ha esetleg erősnek gondolnátok, amit mondtam neki, hogy nem normális az esetben le tudom írni nektek, hogy tegnap mit műveltek a szüleim velem (és az családon belüli erőszak minősül egyébként)
2020. nov. 24. 20:44
 2/36 Savlekotő ***** válasza:
84%

Sajnos megteheti,sok szülő lop ,gyereken veri le a traumáit,stb,utána meg csodálkoznak ha a gyerekeik feléjük se köpnek..

70F

2020. nov. 24. 20:48
 3/36 anonim ***** válasza:
89%
Amíg nem vagy 18 éves, addig sajnos megteheti. Nyilván nem értek vele egyet, de jogilag megteheti.
2020. nov. 24. 20:48
 4/36 anonim ***** válasza:
85%
Jogilag megteheti erkölcsileg nem
2020. nov. 24. 20:52
 5/36 anonim ***** válasza:
87%
17 évesen már korlátozottan cselekvőképes vagy, úgyhogy jogilag is kérdéses, hogy megteheti-e. Valószínűleg viszont tenni nem tudsz jogi lépéseket, maximum bizonyítékokat gyűjthetsz a családon belüli erőszakra, és felnyomhatod őket a területileg illetékes gyermekvédelmi hivatalnál. Ha nem tudod, hogyan kell ezt intézni, akkor az osztályfőnöködnek kötelessége segíteni. Most persze a vírus miatt nehezebb. Azt is tudd, hogyha pl. nagymamádék befogadnak, akkor betöltött 16. életéveddel elköltözhetsz hozzájuk a szüleidtől, akkor is, ha a szüleid nem egyeznek bele, DE: szükséges a gyámhatóság beleegyezése. Ez egyébként viszonylag gyors folyamat, egy űrlapot kell kitölteni, pár hét alatt elintéződik. És: a szüleidnek ettől kezdve tartásdíjat kell fizetni utána a nagyszüleidnek. Akár ezzel be is fenyegetheted őket. A másik, hogy a pénzedet dugd el.
2020. nov. 24. 21:01
 6/36 anonim ***** válasza:
89%
Szólj a mamádéknak.
2020. nov. 24. 21:01
 7/36 anonim ***** válasza:
84%
Meg.
2020. nov. 24. 21:16
 8/36 anonim ***** válasza:
83%
Ebben tuti biztosak vagytok? Én nem hiszem, hogy a gyereknek ne lenne tulajdon joga. Szerintem nem veheti el a szülő, ami a gyerek tulajdona.
2020. nov. 24. 21:26
 9/36 anonim ***** válasza:
74%
#8 sajnos jogilag megteheti, de az ilyen anya nem normális.
2020. nov. 24. 21:30
 10/36 anonim ***** válasza:
86%
#9 tudsz erre valami forrást?
2020. nov. 24. 21:32
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!