Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Elveheti a szülő a 17 éves...

Elveheti a szülő a 17 éves gyereke pénzét?

Figyelt kérdés
Anyámmal 5 percet nem bírunk ki veszekedés nélkül, mert mindig mindenbe beleköt és szid engem állandóan csak úgy. Tegnap is ilyen volt, én meg mivel minden nap azt hallgatom ahogy ordít velem a semmiért (és kezet is emelt már rám sokszor) annyit mondtam neki, hogy nézesse meg magát mert nem normális amit csinál, erre elvette a szülinapi pénzemet, azt is amit ő adott, azt is amit a mamámtól kaptam, és nem fogja vissza adni. Már kb egy hete elvette elvette a másik mamámtól kapott pénzem is, azt valószínűleg már el is költötte. Kb 40ezer Ft-ról van szó, ami sokat jelentett nekem, mert gyűjtök most valamire. Ezt megteheti, hogy elveszi azt a pénzt, amit én mástól kaptam ajándékba szülinapomra, hogy vegyek magamnak valamit rajta? Vagy csak én tartom ezt felháborítónak?

2020. nov. 24. 20:41
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
92%

A jogi részével nem vagyok tisztában, de ahogy elveszi a pénzedet, nem normális. Tipikus szadista szülő az ilyen.

Ha ilyen is marad, azt sem érdemelné meg a későbbiekben, hogy meglátogasd, amint elköltözöl.

2020. nov. 24. 23:16
 22/36 Savlekotő ***** válasza:
93%
Gondolkodok,de inkább kukázok mint lopok a családon belül,nem csoda hogy ma fém kazetta kell otthon..
2020. nov. 24. 23:45
 23/36 anonim ***** válasza:
31%
Meg. Akar azt is megteheti, hogy lemondja a netet, eladja a számítógéped, a telefonod, gyalog küld az iskolába busz helyett és vacsorára csak margarinos kenyeret ad enni.
2020. nov. 25. 06:26
 24/36 anonim ***** válasza:
69%

Nem, nem teheti meg egyiket sem.

2020. nov. 25. 09:15
 25/36 anonim ***** válasza:
92%

Pont tegnap kellett hozzányúlnom a lányom perselyéhez, mert csomagom jött, a futárnál meg nem volt terminál, nekem meg nem volt elég kp-m.

Ahogy megjött suliból, első dolgom volt szólni neki, ma reggel meg vettem fel pénzt és visszaraktam.

Görkorira gyűjt.

Pofám leszakadna ha csak úgy rendelkeznék a pénzével.

Nekiadtam én zsebpénzként, nagyija ajándékként, plusz házimunkában megdolgozott érte.

Ha egy tíz évessel meg lehet beszélni, akkor egy 17 évessel miért nem?

És ha fűtésre kell?!

Ennek vannak becsületes módjai!

“Figyelj fiam, az van hogy..., ezért kell ennyi, meg ennyi. Bocsi”

Szakadna le annak a szülőnek a keze, aki a gyerekétől lop!

2020. nov. 25. 10:23
 26/36 anonim ***** válasza:
8%

24!

Ugyan már hogyne tehetne meg. Ő fizeti a számlát,

2020. nov. 25. 11:30
 27/36 anonim ***** válasza:
100%

A szülő kötelessége 18 alatt eltartani a gyereket a SAJÁT keresetéből, amibe a gyerek diákmelón vagy innen onnan gyűjtött pénze nem tartozik bele. 18 felett már lehet olyanról beszélni, hogy bead a közösbe, de akkor sem csak úgy elveszem.

Amugy velem is ilyen anyám, mármint hogy mindenbe beleköt, és egy jó szava nincs rám, de még ő is tiszteletbe tartja a másik tulajdonjogát.

26-osnak meg! Igen vegye el a gyerek pénzét, aztán meg szidja mindenki a gyereket, hogy nincs pénze jogsira, kocsira, esetleg albérletre saját pénzből...

2020. nov. 25. 11:53
 28/36 Savlekotő ***** válasza:
100%

Utolsó és az ilyen szülő perel rokontartásért is mert a gyerek felé se köp másképp csak ha perbe fogja... De lehet lopni verni stb,az eredményt meg tessék jó száj ízzel falatozni ne nyávogni okolni a Pápa pöcsét önmaga helyett hogy a gyerekeik miért szarják őket telibe később és néhol még a címüket se árulják el..

70F

2020. nov. 25. 12:16
 29/36 anonim ***** válasza:
0%

Azt írja a kérdező, hogy az anyja folyton ideges, üvöltözik, és elveszi a pénzét.

Gondolom ott komoly anyagi gondok vannak.

2020. nov. 25. 12:21
 30/36 A kérdező kommentje:
Kedves valaszolok! Koszonom a valaszokat, anyagi gondunk nincs, csak uralkodas manias az anyam.
2020. nov. 25. 12:46
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!