Meg lehet e szüntetni hivatalosan a kapcsolatot az családtagjaimmal?
pontosabban anyámmal és nővéremmel
nem tanácsokat kérek
Név változtatás külföldi lakcím,sok opció létezik,nehezen találnak meg,de azt hogy leszarod őket letiltod,nem keresed,nem tudnak elérni,nem jogi kategória,nem büntethető,senki se fog lasszóval kergetni hogy menjél feléjük,telefonálj hívd magadhoz stb. Mi testvéreimmel 18 évesen köszönés nélkül kisétáltunk az ajtón,azóta se találkoztunk a szüleinkkel pedig már én is koros vagyok,tejes dobozon is voltunk,és amikor egy rendőr jött munkahelyre közöltem, hogy nem eltűntünk önszántunkból elvágtuk a fojtogató rothadt köldök zsinórt ami a családi alkoholista szektás pokolhoz volt kötve.
70F
11-nek.
Nagy butasságokat írsz. Adósságot csak a pozítiv hagyaték erejéig örökölhető.
Értsd:
Van 10 millió forint adósság, de van 20 millió forint értékű örökség. Ebben az esetben mivel a hagyték része meghaladja a tartozás összegét, öröklöd az adósságot.
De ha csak 1 millió forint örökséged van akkor csak 1 millió forint tartozást örökölsz. A maradék 9 milliót nem öröklöd meg mint adósság, mert nincs hagyaték amiből levonható lennne.
Abban sincs igazad, hogy nem mondható le az örökség. De lemondható.
Tapasztalatból írom, tavaly "örököltem" 15 millió forint adósságot, de apámnak csak adóssága volt. Semmi pozítiv vagyonrésze, hagyatéka. Közjegyzőnél felvilágosítottak, hogy bárki aki követelné a tartozását ( villany, víz, gáz, bank) majd leírja vesztességnek, mert nincs hagyaték amiból vonható lenne. Így is lett.
#15: pontosan így van!
De ugye vannak itt a GYK-n mindent-jobban-tudók.... :-DDD
Amúgy meg, aki örökli az adósságot, az tud róla, és azt az opciót választja:
Pl.kolleganőm volt úgy, hogy apjától örökölt egy pesti lakást. Viszont volt az apjának egy hitelre vett kocsija is, ami a lakásra volt ráterhelve (ez még az a régi pro....dent hitel, ami egyre több lett csak). A csaj elfogadta az örökséget, mert a lakás nyilván jóval többet ér, mint a kocsira még hátralevő 3 milla, és hát nyögi a hitelt, de önszántából. A lakást direkt csak ezért nem akarta eladni, így most hitelt törleszt, a kocsiét, hogy megmaradjon a lakás. De ő mérlegelt, és ő döntött így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!