Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Meg lehet e szüntetni hivatalo...

Mucsi Zsombor kérdése:

Meg lehet e szüntetni hivatalosan a kapcsolatot az családtagjaimmal?

Figyelt kérdés

pontosabban anyámmal és nővéremmel

nem tanácsokat kérek

2020. nov. 20. 11:48
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
6%
@5 bárcsak ilyen egyszerűen működne 😂 hiába mond le, az adósság öröklődik. Akkor is ha konkrét személy javára mond le. Nálunk is volt ilyen nemrég.
2020. nov. 20. 13:30
 12/28 anonim ***** válasza:
9%
#10 KONKRÉTAN arra, hogy nem így van. Tapasztalatból tudom.
2020. nov. 20. 13:31
 13/28 Savlekotő ***** válasza:
94%

Név változtatás külföldi lakcím,sok opció létezik,nehezen találnak meg,de azt hogy leszarod őket letiltod,nem keresed,nem tudnak elérni,nem jogi kategória,nem büntethető,senki se fog lasszóval kergetni hogy menjél feléjük,telefonálj hívd magadhoz stb. Mi testvéreimmel 18 évesen köszönés nélkül kisétáltunk az ajtón,azóta se találkoztunk a szüleinkkel pedig már én is koros vagyok,tejes dobozon is voltunk,és amikor egy rendőr jött munkahelyre közöltem, hogy nem eltűntünk önszántunkból elvágtuk a fojtogató rothadt köldök zsinórt ami a családi alkoholista szektás pokolhoz volt kötve.

70F

2020. nov. 20. 13:34
 14/28 anonim ***** válasza:
91%
Az örökségről való lemondás és az örökség visszautasítása nem ugyanaz, vigyázzunk! Utóbbi az egyszerűbb, csak nyilatkozol róla és kalap-kabát.
2020. nov. 20. 13:39
 15/28 anonim ***** válasza:
97%

11-nek.

Nagy butasságokat írsz. Adósságot csak a pozítiv hagyaték erejéig örökölhető.

Értsd:

Van 10 millió forint adósság, de van 20 millió forint értékű örökség. Ebben az esetben mivel a hagyték része meghaladja a tartozás összegét, öröklöd az adósságot.

De ha csak 1 millió forint örökséged van akkor csak 1 millió forint tartozást örökölsz. A maradék 9 milliót nem öröklöd meg mint adósság, mert nincs hagyaték amiből levonható lennne.

Abban sincs igazad, hogy nem mondható le az örökség. De lemondható.

Tapasztalatból írom, tavaly "örököltem" 15 millió forint adósságot, de apámnak csak adóssága volt. Semmi pozítiv vagyonrésze, hagyatéka. Közjegyzőnél felvilágosítottak, hogy bárki aki követelné a tartozását ( villany, víz, gáz, bank) majd leírja vesztességnek, mert nincs hagyaték amiból vonható lenne. Így is lett.

2020. nov. 20. 13:56
 16/28 anonim ***** válasza:
92%

#15: pontosan így van!

De ugye vannak itt a GYK-n mindent-jobban-tudók.... :-DDD

2020. nov. 20. 14:00
 17/28 anonim ***** válasza:
94%
Igen, 15-ös jól írta, mi is így voltunk tavaly. Férjem anyjának a házán jelzálog volt (sajnos maga a ház sem ért annyit, amennyi a jelzálog, ez megér külön egy "misét", de nem is ez a lényeg). Férjem simán visszautasította az örökséget, és ennyi volt.
2020. nov. 20. 14:22
 18/28 anonim ***** válasza:
95%

Amúgy meg, aki örökli az adósságot, az tud róla, és azt az opciót választja:

Pl.kolleganőm volt úgy, hogy apjától örökölt egy pesti lakást. Viszont volt az apjának egy hitelre vett kocsija is, ami a lakásra volt ráterhelve (ez még az a régi pro....dent hitel, ami egyre több lett csak). A csaj elfogadta az örökséget, mert a lakás nyilván jóval többet ér, mint a kocsira még hátralevő 3 milla, és hát nyögi a hitelt, de önszántából. A lakást direkt csak ezért nem akarta eladni, így most hitelt törleszt, a kocsiét, hogy megmaradjon a lakás. De ő mérlegelt, és ő döntött így.

2020. nov. 20. 14:25
 19/28 anonim ***** válasza:
26%
Visszatérve a kérdésre szerintem a kérdezőt az érdekli,hogy például egy anya letudd mondani jogilag a babáról és inkubátorba teszi,és ez a dolog visszafele is működik e???,hogy te letudsz mondani a családról jogilag
2020. nov. 20. 16:03
 20/28 anonim ***** válasza:
57%
Ugyanott lehet, mint ahol hivatalosan zenei stílust, becenevet, vagy pislogási sebességet változtatni.
2020. nov. 20. 16:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!