Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért viselkednek igy a...

Miért viselkednek igy a családtagjaim?

Figyelt kérdés

18 éves lány vagyok és most leszek 12.-es.

Szóval a szüleim mindig, mindenért engem hibáztatnak. Pl. azért is velem ordibáltak, mert a fürdőszobában ki volt húzva a konnektor a falból, gondolom nővérem volt, mert ő húz ki mindig mindent olyan idegbeteg módon a konnektorból, ráadásul én nem is szoktam oda semmit se bedugni, mert nem haszálok hajszáritót, csak ő, meg anyám. De ő válltig állitotta, hogy ő nem húzta ki a falból, anyám is szintén, ezért velem üvöltöztek, hogy mindent elrontok, stb...

Ugyanigy, ha valaki kint hagyja a romlandó kaját a pulton és megromlik, rám van fogva, hogy biztos én voltam, pedig mindig visszarakom a hűtőbe, amit kivettem, viszont őket rendszeresen látom, hogy csinálnak pl. egy szendvicset és miután kész lettek vele, mint akik jól végezték a dolgukat, kimennek és ott hagyják a margarint, úgy, hogy még a tetejét se képesek rá visszatenni, meg kicsomagolva a paizert..Ha meg rájuk szólok, hogy kint hagyták, csak odaordibálják, hogy "És? Leszárad a kezed, ha visszarakod???"

Valamint állandóan veszekedek velem, hogy semmiben se segitek, de azért nem, mert mindenben, amit csak csinálok, a hibát keresik. Ha mondjuk elmosogatok, utána fél óráig azért képesek velem üvöltözni, mert kb. 3 csepp viz lecseppent a kőre, amit egy db szalvétával fél másodperc alatt fel lehet törölni..De szerintük úgy nincs semmi értelme, mert a vizet hiába törlöm fel, rászárad és ott marad a nyoma, wtf??

Meg abból is rohadtul elegem van már, hogy az iskolában szerintem nem teljesitek valami rosszul, de ők abban is folyton a hibát keresik, pl. emelt kémiára járok, ahol külön van szakmai kémiánk meg szerves kémiánk és mindkettőből 5-ös lettem év végén, plusz emelt matek faktos vagyok, abból mondjuk csak 4-es lettem, de az se olyan rossz szerintem. Meg kb mindenből ilyen 4-es-5-ösre zártak le év végén, csak történelemből meg irodalomból lettem 3-as. Ezekből soha nem voltam jó, valamint a töri tanár még utál is engem, ezért mindig hármast ad, még akkor is, ha tényleg sokat tanultam, de mindegy..Egyébként se humán irányba szeretnék tovább tanulni, szóval ha a reál tantárgyakból jó vagyok, miért baj, ha van két olyan tantárgy, ami rosszul megy? De ők, ahogy meglátták azt a két 3-ast, már elmondtak mindennek, hogy igy semmi nem lesz belőlem, meg hogy még 40 évesen is rajtuk fogok élősködni, mert nem lesz munkám, amilyen hülye vagyok...

Ha ez nem lenne elég, állandóan olyan megalázó dolgokat csinálnak velem, hogy megőrülök, anyám pl. ha jön velem az utcán, fennhangon ócsárol engem, hogy mások is jól hallják, meg a szembejövő, velem egyidős lányokra is mutogat és közbe kiabálja szinte nekem, hogy "Nézd meg őket, hogy mosolyognak, te meg ilyen lehajtott fejjel mész, mindenki azt hiszi, hogy baj van az agyaddal!!!", más emberek meg csak néznek ilyenkor, erre tovább kiabál velem, hogy "Mindenki téged bámul és röhögnek rajtad magukban!"...

Anyám egyébként folyton ezzel piszkál, hogy szerinte szellemi fogyatékos vagyok, meg mindenféle mentális betegséget kitalál nekem és azzal fenyeget, hogy egyszer elvitet egy elmegyógyintézetbe. Pl. mert szerinte betegesen finnyás vagyok, mert mondjuk mosogatás után kezet mosok, szappannal ráadásul! :O Mert én nem óhajtok úgy a nap további részében mondjuk enni vagy az arcomhoz nyúlni, hogy előtte ott nyúlkáltam a mosogatóvizben, ami televolt elázott kajadarabokkal, meg nyálas evőeszközökkel. Hiába van benne mosogatószer, attól még én jobban érzem magam attól, ha utána kezet mosok..

Vagy valamelyik nap épp ettünk és apám fintorogva kihúzott a szájából egy hajszálat, ami amúgy nem is az enyém volt szerintem, mert nekem hosszú hajam van, az meg ilyen 10 cm-es volt kb. Plusz még csak nem is én főztem, hanem anyám, akinek szintén rövidebb haja van, de persze, mint mindig minden, ez is az én hibám és biztos az én hajszálam. És mondta nekem, hogy fogjam meg és dobjam ki, én meg erre mondtam, hogy nem nyúlok hozzá ahhoz, amit most vett ki a szájából -.- Erre anyám megint ordibálni kezdett velem, hogy én komolyan nem vagyok normális, hogy félek mások nyálától...Közbe nem FÉLEK mások nyálától, hanem felfordul a gyomrom attól, hogy a kezembe vegyek egy hajszálat, ami egy, nem is az enyém, kettő, amit apám a szájából húzott ki a megrágótt kajájából...

Amúgy apám is mindig engem csicskáztat, pl. ő fekszik a nappaliban a kanapén, a telefonja meg a kanapétól 3 m-re lévő dohányzóasztalon elkezd csörögni. Erre nem is az, hogy felállna és odamenne érte és felvenné, dehogy is, hanem felordibál nekem az emeletre, hogy menjek le és adjam neki oda...

Meg evés közben is állandóan ott büfögnek meg finganak az asztalnál és ha ilyenkor szólni merek, hogy ez undoritó, megint én vagyok a hülye finnyás, meg mondják, hogy baj van az agyammal, ha a saját családtagjaimtól undorodok....

Most őszintén, szerintetek ezek normálisak? Miért viselkednek igy?

2016. aug. 20. 20:32
 1/8 anonim válasza:
100%

Már bocsánat, de a családod a nem normális :"D Jesszus. De valószínűleg ez azért van, mert te vagy a legkisebb a családban.

Én a helyedben nem hagynám magam. Nem az, hogy vissza kell szólni, hanem azért védd meg magad! :D

Kérdezz rá, hogy mégis mi a fészkes fene bajuk van veled? Vagy mint az apud telefonos eseténél is, ne ugorj rögtön nekik, nem hallottad, akkor nem hallottad, nem a te gondod, ha nem érik el őt telefonon.

2016. aug. 20. 20:46
 2/8 3 napos mákos lecsó ***** válasza:
100%
A szüleid nem normálisak, a helyedben keresnék egy rendes fiút és hozzáköltöznék vagy albérletbe, 18 éves vagy biztos van egy barátnőd akihez betudnál költözni pár napra hátha meggondolják magukat a szüleid, ha nem, lehet tényleg nem is szeretnek,De innen a legjobb ötlet a minél gyorsabb távozás.
2016. aug. 20. 21:13
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

"És? Leszárad a kezed, ha visszarakod???"

(válasz)Mért a tied igen???

És ha megint ordibálnak veled védd meg magad, mert ez nem normális!!!

2016. aug. 20. 21:42
 4/8 anonim válasza:
100%

Ismerős helyzet... habár nálam nem ennyire durva. Én is 18 vagyok, végzős és van egy nővérem. Röviden csak annyi h apám egyáltalán nem foglalkozik velem (napi 2 mondat max.) Nővérem (főleg társaságban, ismerősök között) előszeretettel gúnyolódik velem, gyakran elég durván, ami nagyon fel tud idegesíteni... és néha még anyum is be-beszólogat meg kiröhög. A másik meg h nagyban leszar kb mindenki. Előfordult már h elsírtam magam úgy h velem egy szobában voltak és senkinek nem tűnt fel...

Én úgy tervezem h még egy évet kibírok velük aztán fősuli/egyetem és lelépek. Aztán ha sikerül majd munkát találnom akkor összeszedek annyi pénzt h el tudjak költözni végleg. Lehet h neked is ezt a megoldást kéne választanod. Vagy amit már írtak, a pasi vagyis egy komoly kapcsolat.Kitartás! :)

2016. aug. 20. 22:00
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem fogják közölni, miért utálnak. Volt már olyan nálunk is, hogy kérdeztem anyámat, miért utál, erre rámüvöltött, hogy "fejezd be!!!!". Csak beléd a legegyszerűbb rúgni, rajtad vezetik le a feszültséget, mert tudják, hogy úgyse tudod megvédeni magad, mert úgyis mindig az övék az utolsó szó.

:(

2016. aug. 20. 22:23
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem fogják közölni, miért utálnak. Volt már olyan nálunk is, hogy kérdeztem anyámat, miért utál, erre rámüvöltött, hogy "fejezd be!!!!". Csak beléd a legegyszerűbb rúgni, rajtad vezetik le a feszültséget, mert tudják, hogy úgyse tudod megvédeni magad, mert úgyis mindig az övék az utolsó szó.

:(

Ja meg érezhetik, hogy valakit legyőzhetnek, valakinek fölébe tudnak kerekedni, és, hogyha másokat "lenyomnak" , attól ők följebb, nagyobbnak érzik magukat. Meg följebbvalónak, és azért keresik a hibát, mert hogyha kritizálnak, hogy benned megvan ez a hiba, de lám, bennük nincs, akkor ők attól milyen jónak érezhetik magukat. Furán fog hangzani, de ők valami sérült, önbizalomhiányos emberek, és próbálják is leplezni az önbizalomhiányukat, de pont hogy önteltségnek fog tűnni, mert nem tudnak mit csinálni, és hát az meg kábé már tényleg nonszensz ,hogy nem csinálsz semmit, és még akkor is rádfogják, meg belédkötnek. Azért , mert te nem vagy "közülükvaló", látják, hogy te nem vagy olyan mint ők, ezért nem fogadnak el. :( :( :( Ja amúgy ez eredhet onnan náluk, hogy amikor nagyon kicsik voltak, akkor beszólt nekik esetleg valaki és totál jogtalanul, és egy baromi rossz emlék van bennük, és hát arra a történésre, ami akkor történhetett, rosszul reagáltak, és ellenségesek lettek. Meg ilyen egófalat húztak maguk köré, hogy védjék magukat , és igazolják maguknak, hogy ők tökéletesek, tehát sohasem hibázhatnak, és ezért mindig csak és kizárólag te lehetsz a hibás, hogyha valami történik, vagy nem történik, mert te nem vagy olyan, mint ők. Ezért téged simán lehet hibáztatni, mert te meg így valahogy "alacsonyabbrendűnek " számítasz nekik. Meg hát van az, amikor így ugye elzárják magukat egy ilyen "fallal", hogy , még visszatérve a kiskorra, amikor talán legsérülékenyebb mindenki, első 8 évben, akkor ilyen volt, hogy " nem szerettek engem, na, akkor én majd szeretem magamat!" és akkor még esetleg ilyen is benne lehetett.

:(:(:(:(

Én ezeket gondolom velük kapcsolatban.

2016. aug. 20. 22:33
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez az aztán a család! Szívből remélem,hogy mielőbb eltudsz onnan költözni!
2016. aug. 21. 07:00
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Bocsánat, ha ilyet mondok, de ez tényleg nem normális dolog a családodtól, hogy mindenben hibáztatnak téged.

"hogy mások is jól hallják, meg a szembejövő, velem egyidős lányokra is mutogat és közbe kiabálja szinte nekem, hogy "Nézd meg őket, hogy mosolyognak, te meg ilyen lehajtott fejjel mész, mindenki azt hiszi, hogy baj van az agyaddal!!!", más emberek meg csak néznek ilyenkor, erre tovább kiabál velem, hogy "Mindenki téged bámul és röhögnek rajtad magukban!"... "

Istenem, de annyira utálom ezt az összehasonlítást!!! Ismertem egy nőt, akinek az anyja mindig összehasonlította őt más emberekkel. Pl. "ez a kislány milyen szépen van felöltözve, te miért nem viselsz ilyen szép ruhákat?" Ezt pont akkor mondta, amikor az ismerősöm gyerek volt, és a másik kislány meg esküvőre mehetett a szüleivel, mert esküvőhöz illő ruhában voltak felöltözve.

Az ismerősömnek elege lett ebből az összehasonlításból, ezért elhatározta, hogy a saját gyerekét nem így fogja felnevelni és távol lesz a nagyitól, amíg be nem látja, hogy hibázott. Így is lett: kiment Írországba dolgozni. Ott ismerkedett meg a szintén magyar férjével. Lett is egy gyerekük. A mamának fogalma sem volt arról, hogy lett egy lányunokája. Csak évekkel később tudta meg, amikor a lánya úgy érezte, itt az ideje, hogy megtudja. Kijelentette, hogy csak akkor láthatja az unokáját, ha nem fogja őt összehasonlítani, mint anno őt. Az anyja megígérte, hogy ilyet nem csinál, sőt a kislány aranyos dolgot mondott neki: "Anya csak szépeket tudott rólad mondani, de az nem volt helyes, hogy másokkal összehasonlítottad"

Ebből látszott, hogy a gyerek rendesen meg van nevelve.

2016. aug. 21. 08:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!