Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Meddig normális egy gyereknek...

Meddig normális egy gyereknek otthon lakni? És a szülőknek hány éves koráig illene ezt "csendben tűrniük"? Egyáltalán a szülő vagy a gyerek hibája, ha nem kötözik el "időben"?

Figyelt kérdés
Megosztó kérdéskör, érdekel hogy ki mit gondol. A mi családunkban is van ilyen helyzet, és annyi aspektusa van, hogy nem tudom objektíven megközelíteni. Mindenkinek igaza van, de senkinek se... Bármit lehet írni, csak legyetek szívesek kulturáltan.

2020. nov. 11. 15:49
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
59%
9 vagyok : mondjuk tudom hogyan sokak szeretnek gyakorin nyomorogni és váltig állítják hogy minimalbol is fellehet nevelni a gyereket de szerintem az is beletartozik vagy bele kene tartoznia hogy egy jogsival, autóval támogassa a gyereket és nem azt mondom hogy több milliós autót kell venni vagy egy kacsa lábon forgó palotát de egy kis garzon vagy legalább egy önerővel muszáj nekik segíteni mert különben képtelenség a mai világban a nulláról nyomorgás nélkül ezeket egyedül elérni.
2020. nov. 11. 16:42
 12/41 anonim ***** válasza:
27%

Azt hiszed van valami varázs szám?

Addig, ameddig az összes szereplőt nézve több a haszna.

2020. nov. 11. 16:57
 13/41 anonim ***** válasza:
86%

Ameddig úgy érzi a gyerek, hogy nem tud a saját lábán megállni.

Azonban ezt nem kell minden esetben eltürni. Ha a gyermek akár 30 évesen is dolgozik, spórol és célja is hogy elköltözzön akkor teljesen rendben van.

De ha 20 éves, nem dolgozik (és nem is tanul!), nem spórol, nem gyűjt és nem is tervez előre akkor mehet amerre akar.

2020. nov. 11. 16:57
 14/41 anonim ***** válasza:
60%
Amúgy remélem mindenki tudja, hogy most az ország nagy része elvesztette a bevételi forrást jelentő munkahelyét. Rengeteg ember kényszerült haza menni a szülői házba. A normális szerintem is az lenne, ha egy gyerek (legyen akárhány éves) nem megtűrve lenne otthon, hanem örömmel fogadva bármikor. Ahol csak megtűrik az embert az nem igazi család, ilyen emberek nem is tudom minek szülnek, vállalnak gyereket.
2020. nov. 11. 17:52
 15/41 anonim ***** válasza:
86%
Én egyetemre jártam mellette 8-10 órában dolgoztam mégis kidobtak otthonról. Már 19 éves korom óta magamat tartom el.
2020. nov. 11. 18:11
 16/41 anonim ***** válasza:
20%
Nekem már 16 évesen saját házam volt..
2020. nov. 11. 18:49
 17/41 anonim ***** válasza:
35%
Apuci pénzéből gondolom :))
2020. nov. 11. 18:51
 18/41 anonim ***** válasza:
99%
"A normális szerintem is az lenne, ha egy gyerek (legyen akárhány éves) nem megtűrve lenne otthon, hanem örömmel fogadva bármikor." Ha vendégségbe megy, persze. Ha eltartatni magát az öreg szülők nyakára, kihasználni őket, akkor már baromira nem kell örömködni neki.
2020. nov. 11. 18:57
 19/41 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem korfüggő,ha már nem kiskorú.Ha elég önálló és meg tud élni a jövedelméből,jöhet a költözés.
2020. nov. 11. 18:57
 20/41 anonim ***** válasza:
100%

A tanulmányaim alatt végig fizették a legfontosabb kiadásokat, viszont szórakozni például a saját pénzemből kellett, minimális volt a zsebpénz. Diploma után pedig az első fizetésemig állták az albérletet, mert úgy döntöttem, hogy ott akarok élni, ahol az egyetemet végeztem. Ebben egyeztünk meg már az egyetem legelején, hogy támogatnak az első fizuig. Ez tök jó volt így.

A nővérem a suli után visszaköltözött a szülői házba és később odavitte lakni a barátját is. Ez így ment 3-4 évig, onnan járt dolgozni. A pasija az utolsó fél évben már nem járt el sehova, munkanélküli volt. Nem adtak haza semmi pénzt, csak néha bevásároltak 10-20.000 Ft értékben. Apámnak nem tetszett, de Anya mindig is tyúkanyó volt, akinek a csibéi a legfontosabbak, így sose szólt rájuk és nem is kért pénzt.

Aztán nővéremék szakítottak, a tesóm összejött egy másik palival és együtt elköltöztek messzire.

Tudom, hogy bármikor visszamehetnék oda, de magamtól soha nem mennék. Felnőtt vagyok, nem bírnám elviselni, hogy anyáskodnak felettem/utasítgatnak.

2020. nov. 11. 20:46
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!