Megérdemli a semmirekellő alkoholista apám, hogy eltartsam?
Figyelt kérdés
Mert szerintem nem.
26/F
2020. nov. 1. 14:01
12/29 anonim válasza:
Kérdésben a válasz kódolva van, wtf?
13/29 anonim válasza:
azért szomorú, ez. nem könnyű egy alkoholistával élni, az csak bántja az embert. De például a faluban ahol felnőttem ez elég gyakori dolog volt, majdnem minden férfi elég részeges volt, a kocsma volt a kikapcsolódás helye. Nagyapám is sokat ivott, de mindig csak pár évre volt alkoholista, olyankor baltával kergette a családot, de volt neki három normális gyereke meg a felesége, aki mindig értebiciklizett a kocsmába hogy "laci gyere mán", meg a gyerekeik is állandóan a lekére beszéltek, dugták előle a piát miegymás, így mindig hosszú évekre volt hogy leszokott a piáról és csak néha vagy nagyon keveset ivott. Így családi összefogással türhető volt vele az élet és láttam egyszer mamámmal összebújni szeretetben, szerintem neki is jó volt hogy iylen családja volt.
14/29 anonim válasza:
Segíthetsz neki, ha akarsz. Abban hogy talpra álljon. De pénzzel tömni a szenvedélyét inkább egy gyors sírásás mint segítség. Márpedig egy súlyos alkoholistánál minden pénz piára megy, az is amit a számlákra és a kajára adsz.
16/29 anonim válasza:
Mindig semmirekellő volt?
Eltartani túlzás, de segiteni neki nem.
17/29 anonim válasza:
Egyértelműen nem érdemli meg, ennek ellenére mégis azt mondom, segíts rajta ahogy tudsz. Hány éves az apád? Ha nyugdíjas akkor talán ideje lenne idősek otthonába tenni, akkor csak azt kellene fizetned, szerintem ez is jobb megoldás mintha te gondoznád otthon vagy az ő lakásán. Ha pedig nem akar idősek otthonába vagy szociális otthonba vonulni akkor legyen az a kikötésed, hogy segítesz neki ha KEVESEBBET fog inni.
18/29 anonim válasza:
Ennyiből nem lehet megítélni. Mondjuk eltartani max ideiglenesen lehet valakit miközben megoldja a problémáit. Berendezkedni erre nem lehet mert rámegy az életed. De a választ amúgy te magad adtad meg. Akkor mi kérdés?
19/29 anonim válasza:
Miért illeti ezek a jelzők?
Nem lett a valagad alá tolva valami azért semmirekellő vagy másért?
Azért alkoholista mert munka után megiszik 1-2 pofa sört?
Vagy addig ivott míg bírta?
20/29 anonim válasza:
Nem érdemli meg, max azt hogy segíts neki pl beszéld rá hogy menjen elvonóra, találjon munkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!