Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, ha a szüleim nem...

Normális, ha a szüleim nem engedik meg, hogy arra költsem a diákmunkából megkeresett pénzem amire szeretném?

Figyelt kérdés
Pirotechnikára költenék. Másra nem igazán tudnám, mindenem megvan. Most mondhatjátok, hogy nincs rá szükségem, de van. Gondolj csak bele: Szeretsz például íjászkodni, van egy 200 ezer forintos íj amit szeretnél, de ők nem engednék meg. Na nekem ugyan ilyen a pirotechnika. Ez úgymond egy szenvedély nekem, amitől boldog leszek. 1 havi keresetem menne rá (180 ezer forint)

2020. okt. 17. 18:50
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/79 anonim ***** válasza:
89%
Nagy baromság lenne, de te tudod... De azért ne hasonlítsd már az íjászathoz meg a festészethez. Ha íjászodok, akkor azért veszek jobb íjat, hogy fejődjek, ügyesebb legyek. A festő azért vesz új cuccokat, hogy alkothasson valamit. Te meg csak gyújtogatni akarsz, amivel nem fejlődsz, nem alkotsz. Ami oké, a te dolgod mit csinálsz, de az íjászat meg a művészet hülye hasonlat volt.
2020. okt. 17. 19:21
 22/79 anonim ***** válasza:
100%
Csak azt nem tudom, ha pár haverod tudja mi a dörgés, akkor nem értem miért merült fel benned ez, hogy megkérdezd szüleidet vagy itt, ha nem trollkodáson alapul. Mert ott a haverjaid, és "figyú tesó vedd meg naon jó lesz, akkorát fog szólni meg robbanni, te még ilyet nem láttál. Tesó ez olyan lesz, tudod mint amikor nőben eldurransz. Öcsém meg kell venned ezt, szüleid kitérdekelnek, egyszer élünk"
2020. okt. 17. 19:21
 23/79 A kérdező kommentje:
A sima telepek, kürtök, rakáték nem hangosak? Az őzeket pedig lövik, vadásszák, nem csendes puskákkal. Ezek pedig nem nagy petárdák, maximum égési sérülés, de abból sem a komolyabb. Tehát ne egy delova rana -ra gondoljatok, hanem egy fél grammos pirátra. Nyugodtan rá lehet keresni. https://www.youtube.com/watch?v=XM9D4Xr0s8k
2020. okt. 17. 19:25
 24/79 A kérdező kommentje:
Aki pedig egy égő petárdát ökölbe szorít, az meg is érdemli, amit kap.
2020. okt. 17. 19:27
 25/79 anonim ***** válasza:
86%

Én azt mondom hogy ilyen dologhoz kell egy fajta értelmi érettség.

A válaszaidból egyértelműen kiderül,hogy egy érettlen kis p*cs vagy.

Én sem engedném, mert felnőttként szar lesz majd ledurrantott kézzel melót keresned.

2020. okt. 17. 19:27
 26/79 A kérdező kommentje:
Sajnállak titeket, hogy egyedi véleményetek nincs, csak a médiából. Mondasz olyan petárda balesetet, mikor a petárda volt a hibás?
2020. okt. 17. 19:31
 27/79 A kérdező kommentje:
Egyébként én teljesen korrekt voltam, nem p0csöztem le senkit. Viszont te megtetted, mikor egy rossz szót nem szóltam hozzád! Gondolkozz el, hány évesekre jellemző ez a viselkedés :)
2020. okt. 17. 19:34
 28/79 anonim ***** válasza:
85%
Arra nem gondolsz hogy azért nem engedik mert rakétázni nem legális, petárdánk meg veszélyes. El is veszítheted a kezed vagy a lábad. Vagy más veszítheti el miattad.
2020. okt. 17. 19:43
 29/79 anonim ***** válasza:
100%

#23 Tisztában vagyok az összes ilyen tűzijáték és társai is adnak ki olyan hangot, ami zavarja az állatokat. (Bár ez nem illegális, mint a petárda)Mivel, te a petárdával dobáloztál, így nem volt releváns emlegetni a tűzijátékokat. Bár ezek kevésbé veszélyesebbek, mint egy petárda. Ami a videón volt azt az év egész szakában látom a kisbolt polcán pár száz forintért. Szégyen petárdának nevezni ezeket az apró hangot kiadó dolgokat. Senki nem erre gondol először, mikor meghallja a petárda szót.

Az írásodból ítélve pedig nem látszik, hogy annyira felnőtt lennél az egészhez, így persze, hogy jogos a szüleid aggódása és tiltása is. Ha megbíznának benned, nem szólnának bele a legális dolgokba. Ők már tisztában vannak azzal, hogy nem elég a testi érettség és egy bizonyos kor elérése ezekhez.

Emellett nem mindenhol írtják az állatokat éjjel-nappal, vadász ismerősömtől tudom, hogy túlszaporulatkor szoktak legtöbbször ölni(10 esetből 9x). Saját kertemben is többször találkoztam őzekkel,vadnyúlakkal,fácánokkal, rókákkalaz elmúlt években. Amelyik "különlegesebben" nézett ki azt már megismerem a távolból. (Pl albinó őzek) Ennek ellenére akkor sem kellene se az őzeket, se a mezei nyúlakat és a többi mezőn élő állatot kitenni ilyeneknek. Ha jól emlékszek tavaly egy tó közelében tilos volt tűzijátékozni a vadkacsák miatt, mert az volt az élőhelyük akkor. Nem kell minden állatot elijeszteni a saját területükről, nem csoda a sok ilyen gondolkodású ember miatt még a háziállatuk is kiugrik az útra. Nem tudom mit szólnál hozzá, ha az ágyad mellett szórakoznának ilyennel, mikor próbálsz pihenni.

2020. okt. 17. 19:50
 30/79 anonim ***** válasza:
84%

Nem. Erre én sem engedném.

Annyi más értelmesebb, fontosabb dologra költhetnéd mint ilyen felesleges veszélyes baromságra.

2020. okt. 17. 19:51
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!