Szülők, hogyan fogadnátok, ha a gyereketek le akarna mondani az örökségről?
#43: Nem én szakértettem meg. A linkelt cikket egy pszichológus írta, az alapján állítottam azt, amit. A hozzászólásodból („Mert én nem azért dolgozom az életemben, hogy utána az államra vagy ki tudja kire szálljon a vagyonom...”) pedig ezek alapján egyértelmű, hogy mártír szülő vagy. Csak remélni tudom, hogy amikor a gyermekeiddel beszélsz, nem ilyen gúnyolódó, passzív-agresszív stílust használsz, mint amilyet itt megengedsz magadnak. Ha mégis, akkor őszintén sajnálom a gyermekeid és kívánom nekik, hogy minél előbb lépjék meg azt, amit én is.
#45: Tévedsz, én nem annak a kérdésnek a kiírója vagyok.
#26, #27, #54: A 23-as hozzászólásomban leírtam, hogy ez egy létező lehetőség és azt is, mi a különbség az örökségről való lemondás és az örökség visszautasítása között. Légyszi olvassatok vissza, mielőtt valamit leírtok. A PTK-ban van benne, 7:7. §, itt olvasható: [link]
#58: „7:7. § [Lemondás az öröklésről]
(1) Aki törvényes öröklésre jogosult, az örökhagyóval kötött írásbeli szerződésben - egészben vagy részben - lemondhat az öröklésről.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!