Mit reagálnal, ha ezért behívna a 18 éves lányod matektanára fogadóórára?
Az a helyzet, hogy sikerült összetűzésbe kerülni a matek tanárommal a suliba, aki idén kezdett tanítani minket. Ugye a tanárról tudni kell, hogy csak azt a megoldási módszert várja el, amit ő tanított, ha felesleges kitérőt teszel a számolásbqn, vagy ne adj isten kolis felzárkóztatón tanultat alkalmazol elkezd ordibálni, hogy te honnan tudsz olyat, ő ezt nem mondta.
És én házi feladatban térbeli pitagorasz tételt használtam a testátló számításához, de mi órán úgy csináltuk,hogy két sima pitagorasz tétellel számoltuk ki a testatlót két lépésben. És tanárnő meglátta, hogy olyan módszert használtam, amit ő csak nem is említett. Nyilván belekötött, hogy honnan tudtam, mondtam általánosban matek szakkörön volt róla szó. Az a tanár meg felkapta a vizet, hogy tuti nem, kolis felzárkóztatón tanultam ezt és ez káros. Én meg azt mondtam, hogy ha ennyire csak azt tudhatjuk, amit ő elmond simán taníthatná az elsős anyagból azt, hogy hogy kell leírni a számokat.
És most lehet be akarja hívatni anyut, mondván, hogy tiszteletlen voltam és hogy "nem figyelek, ezért a felzárkóztatóra járok a koliba másik tanárhoz és ez összezavar".
Ti mit szólnátok, ha a gyereketek tanára ilyen indokkal akarna fogadó órára hívni?
Tehát neki problémája van azzal hogy: - te tudsz néhány egyéb dolgot is a témában ami nem úgy van mint ahogy ő elmagyarázta.
- jársz kolis felkészitőre (vagy valami ilyesmi)
- és ott másik tanár magyaráz és nem ugyanúgy.
:DDDDDD csak nevetni tudnék ezen a tanáron.
Ez mondanám: A lányom okosabb mint maga mert 1: több módszerrel ki tudja számolni az adott értéket és 2: mert tudja hogy a matekban 99% hogy több megoldási módszer létezik amit maga matektanár létére nem tud. (és itt már csapkodnám az asztalt nevetés közben). Tudja nem egyféle képlet vagy módszer van de ez a módszer helyes volt és ezt el kell fogadnia függetlenül attól hogy maga ezt tanítja-e.
Matek tanár vagyok. Volt nekem is olyan "gyerekem", akinek segítettem matekból és mondtam a tanára módszerére, hogy mutatok egy egyszerűbbet. Azt mondta a gyerek, hogy nincs értelme, mert nem használhatná úgy se, csak azt, amit ők tanultak.
Soha nem értettem és soha nem fogom megérteni, hogy egyes kollégák nem hajlandóak elfogadni másik (egyébként helyes) módszert. Én még örülni is szoktam neki!
Egy dolgot tudok elképzelni: a kolléga olyan korlátolt, hogy nem tudja maximum fél perc alatt eldönteni, hogy a másik módszer helyes-e vagy sem. Ez meg nem a gyereket minősíti...
Anyukád helyében szépen bemennék, és nagyon kiosztanám!
Nem matekból van diplomám, de rengeteg matekom volt. Reál szakon végeztem. Ilyen sehol nem volt probléma általánostól-egyetemig...szerintem csak bántotta az önérzetét amúgy...
Mi írt az e-mailben? Anyukád mit mondott?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!