Mit reagálnal, ha ezért behívna a 18 éves lányod matektanára fogadóórára?
Az a helyzet, hogy sikerült összetűzésbe kerülni a matek tanárommal a suliba, aki idén kezdett tanítani minket. Ugye a tanárról tudni kell, hogy csak azt a megoldási módszert várja el, amit ő tanított, ha felesleges kitérőt teszel a számolásbqn, vagy ne adj isten kolis felzárkóztatón tanultat alkalmazol elkezd ordibálni, hogy te honnan tudsz olyat, ő ezt nem mondta.
És én házi feladatban térbeli pitagorasz tételt használtam a testátló számításához, de mi órán úgy csináltuk,hogy két sima pitagorasz tétellel számoltuk ki a testatlót két lépésben. És tanárnő meglátta, hogy olyan módszert használtam, amit ő csak nem is említett. Nyilván belekötött, hogy honnan tudtam, mondtam általánosban matek szakkörön volt róla szó. Az a tanár meg felkapta a vizet, hogy tuti nem, kolis felzárkóztatón tanultam ezt és ez káros. Én meg azt mondtam, hogy ha ennyire csak azt tudhatjuk, amit ő elmond simán taníthatná az elsős anyagból azt, hogy hogy kell leírni a számokat.
És most lehet be akarja hívatni anyut, mondván, hogy tiszteletlen voltam és hogy "nem figyelek, ezért a felzárkóztatóra járok a koliba másik tanárhoz és ez összezavar".
Ti mit szólnátok, ha a gyereketek tanára ilyen indokkal akarna fogadó órára hívni?
Nem félnék, hogy behivatja a szüleimet.
ÉN KÜLDENÉM BE ŐKET
"Figyelj anya, szivat a tanár mert többet tudok mint amit ő tanít. Légyszives beszélj az igazgatóval is. Köszi."
Úgy látszik, ez a tanárok mániája :D Nálunk is ez volt matekon és statisztikán. Egyáltalán nem az eredmény volt a lényeg, hanem hogy gyakorold, alkalmazd a tanult képleteket, megoldásokat. Ami persze érthető valamilyen szinten, hogy ő azt akarja számon kérni, amit tanított. De ilyenért lecseszni egy diákot hülyeség. Mondhatta volna normálisan, hogy jó a megoldás, de ne ezzel a módszerrel csináld, hanem azzal, amit tanultatok.
Fogadd el, hogy ő ilyen. És ne szólj be neki. Úgy sem fogod tudni megváltoztatni a hozzáállását. És az anyukád sem.
Felesleges igazgatóhoz meg akárhova menni. A tanár azt fogja mondani, hogy ő a leadott anyagot szeretné számon kérni, nem azt, amit itt-ott-amott tanultál.
Ha én lennék apukád helyében, tehát engem hívatna be, akkor megvédenélek a tanár előtt.
Kerek-perec megmondanám, hogy dicséret járna annak, aki többet is tud, mint a tananyag. Ha pedig a megoldás jó, és az odavezető út helyes, akkor miről beszél?
Ja, és ha már tiszteletlen viselkedésről beszélünk, talán azzal kéne kezdeni, hogy nem ordít a gyerekkel. "Más szemében a szálkát megleli, az övében a gerendát feledi."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!