Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit reagálnal, ha ezért...

Mit reagálnal, ha ezért behívna a 18 éves lányod matektanára fogadóórára?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy sikerült összetűzésbe kerülni a matek tanárommal a suliba, aki idén kezdett tanítani minket. Ugye a tanárról tudni kell, hogy csak azt a megoldási módszert várja el, amit ő tanított, ha felesleges kitérőt teszel a számolásbqn, vagy ne adj isten kolis felzárkóztatón tanultat alkalmazol elkezd ordibálni, hogy te honnan tudsz olyat, ő ezt nem mondta.

És én házi feladatban térbeli pitagorasz tételt használtam a testátló számításához, de mi órán úgy csináltuk,hogy két sima pitagorasz tétellel számoltuk ki a testatlót két lépésben. És tanárnő meglátta, hogy olyan módszert használtam, amit ő csak nem is említett. Nyilván belekötött, hogy honnan tudtam, mondtam általánosban matek szakkörön volt róla szó. Az a tanár meg felkapta a vizet, hogy tuti nem, kolis felzárkóztatón tanultam ezt és ez káros. Én meg azt mondtam, hogy ha ennyire csak azt tudhatjuk, amit ő elmond simán taníthatná az elsős anyagból azt, hogy hogy kell leírni a számokat.

És most lehet be akarja hívatni anyut, mondván, hogy tiszteletlen voltam és hogy "nem figyelek, ezért a felzárkóztatóra járok a koliba másik tanárhoz és ez összezavar".

Ti mit szólnátok, ha a gyereketek tanára ilyen indokkal akarna fogadó órára hívni?

2020. szept. 30. 09:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/85 anonim ***** válasza:
93%
Sírva röhögnék. Lehet mondanám a tanárnak, hogy járjon kolis felzárkóztatóra.
2020. szept. 30. 11:55
 42/85 anonim ***** válasza:
4%
Pedig a szögfüggvény se nehéz, szivesen segítenék ;)
2020. szept. 30. 11:56
 43/85 anonim ***** válasza:
96%
Ja, és egy tanárnak illene normális hangnemben tudni közölni a véleményét, bármilyen esetben.
2020. szept. 30. 11:58
 44/85 A kérdező kommentje:
A szögfügvényhez kellett a testátló 🙃
2020. szept. 30. 12:04
 45/85 anonim ***** válasza:
10%
Belezavartál 😊
2020. szept. 30. 12:13
 46/85 anonim ***** válasza:
95%
Lényeg a kreativitás. Akik "fordítási feladathoz" és hasonlókhoz szeretnék mérni ezt, hogy "saját igazukat bizonyítsák ezzel", rosszul teszik, mert nem arról van szó.
2020. szept. 30. 12:14
 47/85 anonim ***** válasza:
92%
Nem olvastam el a válaszokat, de ha én lennék a szülőd, akkor utánajárnék, hogy járhatnál e másik matek tanárhoz, mert a szóban forgó egy idióta. Kifejezetten büszke lennék rád, hogy egy probléma megoldására elő tudtál állni egy működő dologgal úgy, hogy egy korábbi ismeretedet felhasználtad. Ez a kompetencia garantálom, hogy 1000%-al hasznosabb lesz neked később az életben, minthogy vissza tudsz böfögni valamit, amit a szádba adtak. Ezt elmondanám a tanárnak is, ha nagyon pattog.
2020. szept. 30. 12:56
 48/85 anonim ***** válasza:
96%
A szüleid helyében röhögnék, és büszke lennék rád - a tanár helyében pedig szégyellném magam. Mindezt mondom úgy, hogy matematikushallgató vagyok. Az egyetemen eddig senki se buzerált azért, ha egy feladatot a szokásostól eltérő módon sikerült megoldani, sőt.
2020. szept. 30. 13:05
 49/85 anonim ***** válasza:
2%

Bunkó voltál.

Nem tanultál órán.

Háziban azt kell használni, amit tanultatok.

"aki többet is tud, mint a tananyag"

A tananyagot pont, hogy nem tudta, meg mást sem nagyon, ha korrepetálni kell.

2020. szept. 30. 13:09
 50/85 anonim ***** válasza:
90%
Röhögve mennék be, aztán a tanárt is kiröhögném. Megoldottad jól a feladatot? Akkor maradjunk ennyiben. Amíg a tanár is ennyiben hagyja, addig nem megyek be az igazgatóhoz.
2020. szept. 30. 13:22
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!