Boldogtalan vagyok a szüleim mellett, mit tegyek?
Figyelt kérdés
20 éves vagyok és a szüleimmal élek. Már dolgzom, de teljesen úgy élek mint egy zárdában. Munka után azonnal haza kell mennem, és ha 30percet kések már kérdőre vonnak. Iskolás korombam sem mehettem sehova, barátaim alig vannak. Régen szerettem volna edzőterembe járni legalább azért, hogy kimozdulhassak itthonról, de a szüleim azt is megtiltották. Apám azt mondta, hogy megvesz itthonra minden gépet, csak ne menjek sehova. Mindig azt hangoztatják, hogy milyen elitélendő és erkölcsetelen dolog ha egy nő szórakozó helyekre jár, főleg férfi társaságában. Annyira belémnevelték ezt és eltiltottak mindentől, hogy 20évésem mégcsak nem is csókolóztam. Az unokatesóm 9évvel idősebb nálam, és 18éves korában szült. Apám szerint a csálad szégyene, és nem is nagyon tartjuk velük a kapcsolatot. Szerintem nem elitélendő, azóta férjhez ment és szép családja van, teljesen normális életet élnek. Úgy érzem magam, mint egy észak koreai polgár, talán csak akkor van esélyem úgy élni ahogy szeretnék, ha elszököm itthonról és másik városba költözöm.2020. szept. 28. 15:13
21/26 anonim válasza:
Mivel elég sokáig szülőkkel laktam, nemcsak huszonéves koromig, ezért akkor is szerették tudni érthető módon, mikor érek haza. Ha otthon lakik az ember, hiába múlt el ennyi meg annyi, szeretik tudni, nem esett-e baja. Ahogy fordítva is igaz, gyerek is szeretné tudni a szülőkről, mikor érnek haza este (színház, vacsora stb.). Így nem kell egymásért feleslegesen aggódni.
22/26 anonim válasza:
Értem, de az, hogy azonnal hazarendelik és "ők mondják meg mi az erkölcsös meg a nem erkölcsös", me gami még le van írva e kérdésben, az túlzott agyonféltés.
23/26 anonim válasza:
Esetleg tudsz kivenni egy szobát, valahol?
Még az is sokkal jobb lenne, aztán az mellett tudsz még gyűjtögetni.
24/26 anonim válasza:
10 Ez már kriminális...
Vedd fel a kapcsolatot egy rokonnal, akiben megbízol és kérd a segítségét. Nem rossz ötlet a szökés, de még jobb, ha van kihez. Vagy van, aki támogat.
25/26 anonim válasza:
Valami rokonnal felvenni a kapcsolatot? Vagy esetleg ha valami olcsóbb szobát vennél ki valahol? Vagy kollégium? Akár szabadfelhasználású diákhitelt is fel tudnál venni, vagy esetleg egy fél évre passziváltatni magad az egyetemen és addig teljes munkaidőben dolgozni, hogy több pénzed legyen.
26/26 anonim válasza:
Menj albérletbe. Még Budapesten is lehet szobát bérelni ilyen havi 50 körül. A leírásod alapján a legidegesítőbb lakótársak is jobbak mint a szüleid.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!