Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Boldogtalan vagyok a szüleim...

Boldogtalan vagyok a szüleim mellett, mit tegyek?

Figyelt kérdés
20 éves vagyok és a szüleimmal élek. Már dolgzom, de teljesen úgy élek mint egy zárdában. Munka után azonnal haza kell mennem, és ha 30percet kések már kérdőre vonnak. Iskolás korombam sem mehettem sehova, barátaim alig vannak. Régen szerettem volna edzőterembe járni legalább azért, hogy kimozdulhassak itthonról, de a szüleim azt is megtiltották. Apám azt mondta, hogy megvesz itthonra minden gépet, csak ne menjek sehova. Mindig azt hangoztatják, hogy milyen elitélendő és erkölcsetelen dolog ha egy nő szórakozó helyekre jár, főleg férfi társaságában. Annyira belémnevelték ezt és eltiltottak mindentől, hogy 20évésem mégcsak nem is csókolóztam. Az unokatesóm 9évvel idősebb nálam, és 18éves korában szült. Apám szerint a csálad szégyene, és nem is nagyon tartjuk velük a kapcsolatot. Szerintem nem elitélendő, azóta férjhez ment és szép családja van, teljesen normális életet élnek. Úgy érzem magam, mint egy észak koreai polgár, talán csak akkor van esélyem úgy élni ahogy szeretnék, ha elszököm itthonról és másik városba költözöm.

2020. szept. 28. 15:13
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
16%
Honnan tudod milyen az élete az unokatesódnak,ha nem tartjátok vele a kapcsolatot?
2020. szept. 28. 15:58
 12/26 anonim ***** válasza:
2%
Hát szökj el másik városba. Költözz. Vagy csak panaszkodásra futja?
2020. szept. 28. 15:59
 13/26 anonymousreview60 ***** válasza:
26%
Tuti egyke vagy. Nem egészséges, amit csinálnak a szüleid, mert túlféltenek vagy túlkontrollálnak, de az a te butaságod, hogy hagyod ezt. Önállósodnod, ismerkedned, buliznod kell! Ha ezt nem teszed meg, akkor nem lesz önismereted, és nem tudod ki, mi kell neked. És akkor vagy 10 év házasság után egy szereli szellő is elbolondít a férjed mellől vagy bebeszéled magadnak, hogy jó ahogyan van, és maradsz a langyos sz@rbn. Mozdulj ki!
2020. szept. 28. 16:04
 14/26 anonim ***** válasza:
30%
#10: Akkor nosza rajta, csináld meg a jogsit, kapsz egy kocsit, azt másnap eladod, az árából meg elköltözöl.
2020. szept. 28. 16:10
 15/26 anonim válasza:
78%

Én 20 évesen költöztem a páromhoz. Apám nem nagyon örült neki, de megmondtam neki hogy 20 éves vagyok, nem vagyok már gyerek, önálló életet szeretnék élni, nem pedig az apám árnyékában életem végéig! Ezt tudomásul vette és kész, más lehetősége nem nagyon lett volna... Neked sem szabad hagyni magad, nem hiszem hogy a szüleidet sem engedték soha sehova, ha egyke vagy akkor érthető hogy féltenek, de azért ez már túlzás!!! Ne hagyd hogy befolyásoljanak vagy rád erőltessék az akaratukat!! Így sose leszel önálló!!!

Ui: Páromnak is én mondom már 2.éve hogy önállósuljon, őt is túlzottan féltik mindentől!! De ő szembe szállt és nem hagyja hogy a szülei akarata érvényesüljön!

2020. szept. 28. 16:23
 16/26 anonim ***** válasza:
98%
Azt se merted még megkérdezni tőlük soha (ill. ha megpróbálnád, a szigor növekedne), hogy "mi a céljuk ezzel", "meddig szándékoznak ilyen életre kényszeríteni", "mit gondolnak, hogy hány éves korodban kellene elkezdeni ismerkedni"?
2020. szept. 28. 16:25
 17/26 anonim ***** válasza:
0%
Én meg nehezen barátkozom, 26 évesen volt az első csók, mégsem maradtam le semmiről. Ezzel semmi gond. Nekem se örültek tizenéves koromban, ha fél órát késtem, érthető. Elvégre egy szülő tudja, meddig tart aznap a tanítás, hány órája van a gyerekeinek. Ha el akartam kísérni a barátnőmet, engedélyt kellett kérni, hogy egy órával később érek haza.
2020. szept. 28. 16:41
 18/26 anonim ***** válasza:
56%
13as..írta hogy nem tud elköltözni
2020. szept. 28. 16:46
 19/26 anonim ***** válasza:
93%
Utolsó: a kérdező már húsz éves, egyetemista, nem tizenéves és úgy tűnik még mindig ez az állapot tart.
2020. szept. 28. 16:47
 20/26 anonim ***** válasza:
17/19 anonim részére szólt a válasz hogy már nem tiniről van szó
2020. szept. 28. 16:47
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!