Kidobhat így a család? Esélyem nincs anyagilag összeszedni magam!
Sziasztok!
Anyunál élek még,ahol most már négyen lakunk.Öcsém,aki 26 éves,anyu és én. Férjhez mentem tavaly(ő a negyedik )..elkezdtük befejezni az emeletünket,hogy feltudjunk költözni és külön legyünk. Közben a drága öcsém kijelentette,hogy ő tart igényt az emeletere,így neki se álljunk,mert nem fizeti ki,ha megcsináljuk. Anyu természetesen bele ment,nekünk menni kell vagy maradunk egy kis lyukba az alsó szinten...most keresünk albérletet,aztán nem tudjuk hogyan tovább.Jó lett volna addig maradni,míg kicsit össze szedjük magunkat.
Mamámmal beszéltem,hogy oda mehetnénk-e hozzá,hiszen egyedül van egy emeletes házban,de oda nem mehetünk,mert a gyereke és a családja utcára került,így nekik sincs hova menniük,így őket veszi oda magához. A kérdésem,hogy ilyen esetben,ha a tesóm így kijelenti,hogy övé a felső színt...akkor idővel ki kell majd fizetnie,ha nem megyek vissza oda? Mivel öröklés szerint a fele az enyém lesz a háznak...
Most teljesen kétségbe vagyok esve,mert albérlet mellett tudunk-e félre tenni majd ,hogy egyszer sajátunk legyen? Tesómnak könnyű...haza nem ad semmi pénzt hiába dolgozik..én meg a férjem leadunk 40-50 körüli összeget és még külön intézzük a kajálást,főzést,mosást,amit a tesóm és a barátnője,aki nálunk alszik sokat.. tesznek csak ingyen.
29/N
",ha a tesóm így kijelenti,hogy övé a felső színt...akkor idővel ki kell majd fizetnie,ha nem megyek vissza oda"
Nem kell kifizetnie semmit. A ház anyádé. ha megengedi, hogy a tesódlakjon az emeleten, akkor ő lakik ott.
29 éves férjezett nő vagy, oldjátok meg a férjeddel a lakásproblémáitokat. Nem köteles senki nektek lakhatást biztosítani.
Férjhez mentél és még mindig anyád nyakán dekkolsz 29 évesen.. 👏 Eddig mit csináltál?
Szegény anyud él és virul miközben Te már azon agyalsz ki kit fog kifizetni az örökségből?
Felnőtt házas ember vagy.. Mikor szándékozol felnőlni és a saját lábadra állni?
",ha a tesóm így kijelenti,hogy övé a felső színt...akkor idővel ki kell majd fizetnie,ha nem megyek vissza oda"
Nem, nem kell semmit kifizetnie, amennyiben anyukád beleegyzik abba, hogy ott éljenek.
Ha meghal, akkor az egész ház kettötök öröksége, fele a tiéd, a fele az öcsédé - feltéve, hogy nincs egyéb jogi helyzet, ami ezen változtatnak -, te vagy beköltözöl az alsó szintre, vagy az öcséd kifizeti neked ezt a részt, ha nek akarja, hogy ott lakj.
Az egyéb jogi helyzet alatt azt értem, hogy addig anyukád el is adhatja a házat - akár az öcsédnek is -, írhat végrendeletet, amiben az öcsédre hagyja (ebben az esetben neked csak a köteles rész jár, amiaz eredeti örökséged egyharmada), köthet eltartási szerzödést akár az öcséddel, akár mással, odaajándékozhatja valakinek - szólva egyáltalán nem biztos, hogy neked lesz belöle örökrészed.
Szedjétek most már össze magatokat, de komolyan. Mi a tökömet csináltatok az elmúlt 10 évben?
Mi veletek egyidősek vagyunk, és nem a szüleink nyakán élünk, hanem most vettünk saját családi házat. Tanultunk, dolgoztunk, külföldre is kimentünk, hogy jobban boldoguljunk - ti meg mi a tökömet csináltok, hogy majd' 30 évesen még egy lakáshitelt sem tudtok felvenni?
Mellesleg, mit kéne az öcsédnek kifizetni jogilag? Az nem a ti házatok. Ő max. akkor tartozna neked, ha a ti tulajdonotok lenne és akkor költenél rá. És ha ti felköltöztök, ö meg összeszed egy csak jövőhéten és szintén szeretne odaköltözni?
mióta fizetsz rezsit? Mert ha még 26 évesen neked se kellett csak mondjuk miután odakoltoztetted a férjed, akit simán lehet hogy nem bír anyukád, azért az idegen az idegen, és azért engedte inkább ocsedet hátha a kislyuk miatt elkoltoztok.
amúgy meg maradhatsz a kisszobaban mint eddig, nem lettel kidobva. az hogy ki kapja a nagyobb szobát/ helyet az nálunk is problema volt, én nem akartam ebből konfliktust, de mindegy mert végül a jotestveri viszony így is tonkrenent de valahol itt kezdődött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!