Kidobhat így a család? Esélyem nincs anyagilag összeszedni magam!
Sziasztok!
Anyunál élek még,ahol most már négyen lakunk.Öcsém,aki 26 éves,anyu és én. Férjhez mentem tavaly(ő a negyedik )..elkezdtük befejezni az emeletünket,hogy feltudjunk költözni és külön legyünk. Közben a drága öcsém kijelentette,hogy ő tart igényt az emeletere,így neki se álljunk,mert nem fizeti ki,ha megcsináljuk. Anyu természetesen bele ment,nekünk menni kell vagy maradunk egy kis lyukba az alsó szinten...most keresünk albérletet,aztán nem tudjuk hogyan tovább.Jó lett volna addig maradni,míg kicsit össze szedjük magunkat.
Mamámmal beszéltem,hogy oda mehetnénk-e hozzá,hiszen egyedül van egy emeletes házban,de oda nem mehetünk,mert a gyereke és a családja utcára került,így nekik sincs hova menniük,így őket veszi oda magához. A kérdésem,hogy ilyen esetben,ha a tesóm így kijelenti,hogy övé a felső színt...akkor idővel ki kell majd fizetnie,ha nem megyek vissza oda? Mivel öröklés szerint a fele az enyém lesz a háznak...
Most teljesen kétségbe vagyok esve,mert albérlet mellett tudunk-e félre tenni majd ,hogy egyszer sajátunk legyen? Tesómnak könnyű...haza nem ad semmi pénzt hiába dolgozik..én meg a férjem leadunk 40-50 körüli összeget és még külön intézzük a kajálást,főzést,mosást,amit a tesóm és a barátnője,aki nálunk alszik sokat.. tesznek csak ingyen.
29/N
Ha az emelet kiépítésére pénzt fordítottatok (és erröl van számlátok is), akkor ezt az összeget visszakövetelhetitek.
Ha eddig nem csináltatok semmit, akkor nem várhattok semmiféle térítést.
Mivel a ház anyádé, te meg nagykorú vagy, ezért minden további nélkül elküldhet, nem köteles megengedni, hogy ott lakjatok a férjeddel.
A ház anyád tulajdona, ezért nincs örökség, ez csak a halála után következik majd be.
Elvileg megegyezhettek most is a testvéreddel, hogy ha ök használják az emelet, akkor ezért az örökség egy részéröl lemondanak a javadra, de erre kötelezni nem lehet.
A legtisztább dolog, ha elköltöztök - ez már csak a korotok miatt is elvárható -, és megálltok a saját lábatokon, nem mástól várjátok a megoldást.
Visszakövetelhetik, de ehhez tudni kellene az előzményeket is.
Kérte valaki, hogy újítsák fel? Megbeszélték anyuval, hogy felújítják? (ha az én lakásomban valamelyik vengég most hirtelen magától felújítana valamit, és kérné az árát, én körberöhögném)
Ha megbeszélték, akkor hol volt az öcsi? Miért nem akkor szólt, hogy neki kell az emelet?
Ha szólt, miért kezdték el?
Szóval, vannak itt kérdések, bőven.
És ha az öccse nem akar a felújításba fektetni, és ő nem kérte őket, hogy csinálják akkor mégis mire fel fizetne érte???
Ha eddig nem csináltatok semmit az emelettel, nem költöttetek rá, akkor nincs mit megtéríteni felétek.
Ha külön akartok élni, akkor költözzetek el, mert az sosem müködik, ha a szülö házának egy részét akarja valamelyik gyerek magának.
Nem akarok gonosz lenni, de mit csináltatok eddig? 29 éves vagy és még egy olcsóbb albérletre sem telik? Minek kell felnőtteset játszani, házasodni, ha nincs is hol összeköltöznötök? Mert más nyakára elhiszem, hogy kényelmes nektek, de azért én megkérdezném anyádat, meg az öcsédet is, hogy mit szólnak a férjedhez (tudod, nekik ő idegen).
Ha Magyarországon ennyire nem boldogultok, akkor miért nem azon gondolkodtok, hogy melyik országban tudnátok olyan munkát találni, amiből félre is tudtok rakni, nem pedig, hogy melyik rononnál lábatlankodjunk.
A kérdező szerint fizetnek a az ott-lakásért és külön finanszírozzák a kajálást, főzést, mosást is, szemen a testvérével (barátnőstől), aki nem fizet semmit.
Ha anyád ilyen különbséget tesz köztetek, semmi keresnivalód a szülői házban. Tegyetek hozzá ahhoz a pénzhez, amit lakhatásra adtatok anyádnak és vegyetek ki egy albérletet.
Látszik, hogy öcséd a kedvenc gyerek, aki már ígéretet kapott az emeletre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!