Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek azaz én vagy a...

Szerintetek azaz én vagy a szüleim hibája, hogy nem merem őket megkérni egy egyszerű dologra, mert félek attól, hogy bunkó visszautasítanak és nem teszik meg?

Figyelt kérdés

2020. szept. 16. 15:58
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
81%

Szülő.

Én nem mertem elmondani anyunak hogy megjott csak mert bunkozott velem egy csomót s minden ehhez hasonló téma tabu volt neki. Sose készített fel. Azóta szoba se hozta.

2020. szept. 16. 16:05
 2/20 anonim ***** válasza:
82%
Ennyiből még csak véleményt formálni sem lehet.
2020. szept. 16. 16:05
 3/20 A kérdező kommentje:
2-es nem merek nyitni feléjük. Volt már rá példa, hogy rendeltem volna valamit (amit én fizettem volna ki) de nem mertem nekik elmondani csak sok idő után. És mikor elmondtam nem volt semmi baj csak én toltam túl az egészet. Ez lehet, hogy egy kiskri trauma miatt van?
2020. szept. 16. 16:08
 4/20 anonim ***** válasza:
22%

Itt mindig, minden a szülő hibája...

Kérdező, mamlasz vagy, nem ők tehetnek róla.

2020. szept. 16. 16:13
 5/20 anonim ***** válasza:
79%

Mikor elmondtad nem volt semmi baj. Ezek szerint nem szokásuk leharapni a fejed bizonyos dolgok miatt?

Akkor lehet hogy senkinek a hibája, egyszerűen csak visszahúzódó, félénk típus vagy. Elég extrém hogy még a szülők előtt is, de nem tehetsz róla ha ilyen vagy. És ők sem tehetnek róla ha teljesen normálisan bánnak veled.

2020. szept. 16. 16:14
 6/20 anonim ***** válasza:
74%

Ahogy a második válaszoló írta: kevés az információnk, amit megadtál.

Az első azt írta, hogy a szülők. Igen, az ő esetében szerintem is a szülő - főleg az anyja - hibája. Erre és hasonlókra (férfiak fogadása, szerelem, háztartás...) bizony illik felkészíteni a leánygyermeket.

Ha a gyermek fél valamit megkérdezni a szülőjétől, akkor ott baj van. Leginkább a szülő részéről (miatt) van a baj, mert nem beszélget a gyermekével. Ha a viszony barátságos (a tekintély megtartása mellett!), akkor a gyermek mer kérdezni, nem fél attól, hogy letorkolják, szóba sem állnak vele, nem válaszolnak értelmesen a kérdéseire.

Ámde, a gyermeknek is kell egy kis bátorság, hogy bizalommal kérdezzen.

2020. szept. 16. 16:14
 7/20 anonim ***** válasza:
24%
Szülők hibája
2020. szept. 16. 16:20
 8/20 anonim ***** válasza:
19%
A szülök hibája! Ha nem születtél volna meg, nem lenne ez a gondod!(Ha nem tanulod ki a korlátokat, határokat A SZÜLEIDNÉL IS!! akkor csak ilyen kérdéseid maradnak.)
2020. szept. 16. 16:26
 9/20 anonim ***** válasza:
98%

Kedves Kérdező! Szülő vagyok, sok mindent átéltem mivel gyermekeim már felnőttek.

Soha nem csináltam gondot abból ha pl. hazaállítottak egy befőttesüvegnyi ebihallal, mosogató bedug, ebihalak benne. Amikor idegen cipellők voltak az előszobában amikor felébredtem, akkor sem csaptam patáliát. Gyermekeim sem mondtak el mindent mégis tudtam mi történik velük. Megbíztam bennük és ők is bennem. Remélem Te is ezt teszed, a szülő jobb esetben bízik a gyermekében és várja hogy bizalommal fordulj felé.

2020. szept. 16. 17:00
 10/20 anonim ***** válasza:
91%

9es,ilyen egy jó szülő.

Kérdező,kevés az info.

Lehet,hogy csak félénk,visszahúzodó vagy.

2020. szept. 16. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!