Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Kidobhat így a család? Esélyem...

Kidobhat így a család? Esélyem nincs anyagilag összeszedni magam!

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Anyunál élek még,ahol most már négyen lakunk.Öcsém,aki 26 éves,anyu és én. Férjhez mentem tavaly(ő a negyedik )..elkezdtük befejezni az emeletünket,hogy feltudjunk költözni és külön legyünk. Közben a drága öcsém kijelentette,hogy ő tart igényt az emeletere,így neki se álljunk,mert nem fizeti ki,ha megcsináljuk. Anyu természetesen bele ment,nekünk menni kell vagy maradunk egy kis lyukba az alsó szinten...most keresünk albérletet,aztán nem tudjuk hogyan tovább.Jó lett volna addig maradni,míg kicsit össze szedjük magunkat.

Mamámmal beszéltem,hogy oda mehetnénk-e hozzá,hiszen egyedül van egy emeletes házban,de oda nem mehetünk,mert a gyereke és a családja utcára került,így nekik sincs hova menniük,így őket veszi oda magához. A kérdésem,hogy ilyen esetben,ha a tesóm így kijelenti,hogy övé a felső színt...akkor idővel ki kell majd fizetnie,ha nem megyek vissza oda? Mivel öröklés szerint a fele az enyém lesz a háznak...

Most teljesen kétségbe vagyok esve,mert albérlet mellett tudunk-e félre tenni majd ,hogy egyszer sajátunk legyen? Tesómnak könnyű...haza nem ad semmi pénzt hiába dolgozik..én meg a férjem leadunk 40-50 körüli összeget és még külön intézzük a kajálást,főzést,mosást,amit a tesóm és a barátnője,aki nálunk alszik sokat.. tesznek csak ingyen.

29/N

2020. szept. 25. 12:45
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
25%

Ha elkezdtétek már a felújítást akkor azt a pénzt most kérjétek el tesódtól.

A rezsi miatt beszéljetek anyukáddal, úgy lenne fair, ha ti és öcsédék ugyanannyit fizetnétek.

Jól értem, a negyedik férjedet fogyasztod?

2020. szept. 25. 12:54
 2/25 anonim ***** válasza:
46%
Egyelőre még él az anyátok de ne zavarjon. Amíg él addig semmiféle örökségre nincsen jogod. Nem is értem hogy gondolod. Az egy dolog hogy anyád megengedte tesódnak, de hogy ő majd neked fizessen ezért? Nem bántani akarlak de ez most így kicsit fura nekem.
2020. szept. 25. 12:54
 3/25 anonim ***** válasza:
91%

Hát ezt ANyukáddal kell lemeccselni.

Örökségről majd csak akkor lesz szó, ha ő meghal.

Addig az ő tulajdona a ház, és tkp. azt csinál vele, amit akar. Ő rendelkezik felette.

2020. szept. 25. 12:55
 4/25 anonim ***** válasza:
85%
2, lehet kötni szerződést várt öröklés tárgyában, és már előre rendezni a kérdést. Tesó kifizeti most és kész (nyilván nem köteles, csak közös akarattal működik).
2020. szept. 25. 12:58
 5/25 anonim ***** válasza:
86%

Ptk.

7:54. § [Rendelkezés várt örökségről]

(1) Az örökhagyó leszármazói egymás között az örökhagyó életében is köthetnek szerződést várt örökségük tárgyában.

(2) A szerződést írásba kell foglalni.

2020. szept. 25. 13:00
 6/25 anonim ***** válasza:
73%
Sztem nagyon rosszul állsz ehhez az egész témához... közel 30 éves vagy, gondolom a férjed is hasonló korban. Ilyen idősen már a saját lábatokra kellene állni és nem most elkezdeni azon gondolkodni, hogy hogyan kellene pénzt összeszedni, mert ugye erre voltak az elmúlt évek, elvileg dolgoztok mindketten... mivan a férjeddel? Mi szükség volt arra, hogy ő is odaköltözzön? Komolyan sajnálom édesanyádat, hogy két ilyen here gyereke van, akik még a párjaikat is az ő nyakára viszik... most meg nagyanyádnál kilincselsz. Költözzetek el egy olcsó albérletbe és kezdjetek el spórolni, ne pedig az örökségre spekuláljatok, mert az még messze van...
2020. szept. 25. 13:01
 7/25 anonim ***** válasza:
36%

Ha be vagy jelentve akkor csak úgy nem lehet kitenni

Azt mondjuk nem nagyon értem hogy miért öcséd diktál de ez a ti dolgotok

Nyilván közös megegyezés kérdése hogy kinek merre mettől meddig

Ha van esély arra hogy pár éven belül szeditek az indulót a hitelhez az egy jó tárgyalási alap

2020. szept. 25. 13:08
 8/25 anonim ***** válasza:
35%

Nem nagyon értem a problémát, miért kellene az öcsédnek kifizetnie téged?

Én ezt úgy gondolnám, hogy te az ingyen lakhatásért cserébe befejezed az emeletet, ott laktok egy darabig, majd ha elköltöztök, akkor anyukád azt csinál az emelettel, amit akar, mivel az ő háza. Ha az öcsédet költözteti oda, akkor őt, neked nem mindegy?

Ha belegondolsz a férjed is ingyen lakik anyukád házában, vegyétek úgy, hogy a lakhatási díjat fektetitek be a házba, vagy ha nem, akkor mindegy, ha elmentek albérletbe.

A rezsit meg illene egységesen elosztva fizetni, ezt azért beszéljétek át. Annyit adjatok, ami a ti részetek, ha anyukádnak kevés, akkor kérje az öcsédtől is a részét.

2020. szept. 25. 13:15
 9/25 anonim ***** válasza:
95%

És milyen alternatívátok volt, mielőtt összeházasodtatok? Az, hogy a férjed is odamegy a családod nyakára?

Azt nem írtad, mi volt az oka, hogy anyukád az öcséd mellett állt ki a felújítást illetően.

2020. szept. 25. 13:23
 10/25 anonim ***** válasza:
74%
Na, ha valaki leírja az igazat, hogy ne élősködjetek anyátok nyakán, az nem tetszik.
2020. szept. 25. 13:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!