Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Minek vett nekem anyàm kaparós...

Minek vett nekem anyàm kaparós sorsjegyet ha úgy is elkéri a nyereményt?

Figyelt kérdés

Kb 1 hónapja hazaállított egy sorsjeggyel hogy hozta nekem. Én kicsit meglepődtem mert ő nem nagyon szokott ilyenekre költeni de örömmel megköszöntem és elraktam a fiókba,hogy majd lekaparom a barátnőmmel hátha úgy nagyobb szerencsém lesz. Kb 2 hét múlva eszembe is jutott,lekapartuk hàt nyert 30ezret,nagyon nagyon örültünk nyilván,fel is hívtam anyám mire mondja hogy ő is kér belőle,mondom még szép,persze! Aztán megbeszéltük hogy az árának a dupláját kiveszi belőle(4000Ft)a többi az enyém.

Aztán ma megkérdeztem végül is hogy beváltotta e. Erre csak odamorogta "Jaaa azt elköltöttem".

Ezzel egyébként nem is lenne semmi bajom,nyilván őt illeti,ő vette,ő a szülőm,de ha egyszer megígérte akkor miért nem tartja meg a szavát,főleg úgy hogy nekem vette? Semmi bajom nem lenne ha mondta volna hogy "Bocs Kicsim kinéztem valamit,és megveszem a nyereményből",de még meg se mondta ez zavar a legjobban.

(Ezt mind úgy mondom hogy nem nem vagyunk olyan helyzetben hogy kenyérre sem telik,teljesen normális anyagi helyzetben vagyunk.)

Egyébként mamámtól szoktam néha kapni sorsjegyet,ő mindig mondja hogy nem kéri vissza és nem is szokta.

2020. szept. 24. 19:10
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
22%
Lottózni meg kaparós sorsjegyezni sztem a világ legprolibb dolga.... azzal tudod a legjobban kezelni a helyzetet, ha ráhagyod és megkeresed ezt a pénzt, ahelyett, hogy várnád a csodát. Ő meg hadd csinálja, valsz más dobása úgysincs, mint abban bízni, hogy hátha egyszer szerencséje lesz...
2020. szept. 25. 07:48
 22/41 A kérdező kommentje:

Őszintén azt mondta nekem vette hátha szerencsém lesz vele,eddig nem érdekelték az ilyenek,de az is az új pasija miatt van.

26. Nem várom a csodát,van pénzem félrerakva de mint mondtam nyilván örültem az összegnek. Lottózni egyedül mamám szokott a családban,szóval nem vagyunk ilyen nagy szerencsejátékosok.

2020. szept. 25. 08:43
 23/41 anonim ***** válasza:
8%

Bocsi, nem nagyon láttam leírva hogy amúgy neked van önálló jövedelmed? Dolgozol? Vagy anyud fizet mindent?

Nem szép dolog volt amit anyud tett, hiszen ha neked vette akkor neked vette, semmi köze onnantól hozzá. De azért ha amúgy ő pénzel szerintem enyhítő körülmény tud lenni. Persze az anyagi hátteretekkel se vagyok tisztában, de lehet hogy bizony az a 30ezer ft nagyon sokat jelent. De az is lehet hogy csepp a tengerben. Az se mindegy mire ment el. Vett magának egy új táskát?? Vagy pl befizette a számlákat??

Azért a kettő nem egyenértékű.

Szerintem se volt szép dolog, de mielőtt megköveznénk már itt valakit, előbb jobban megkellene ismerni a dolgokat.

2020. szept. 25. 09:55
 24/41 anonim ***** válasza:
95%

Az én anyám engem lehúzott 10 millióval és még neki áll feljebb. A Te anyád se piskóta azért, nem is értem hogy ha neked vette akkor mi köze van hozzá, ajándék, miért nem tartotta meg, kaparta le? De neked adta, szóval tiéd, a nyeremény is. Legközelebb ilyen lesz, ne áruld el, ha nyersz.

(OFF: Visszatérve az anyád stílusára: SOHA semmilyen körülmények között ne menj bele semmiféle nagyobb kölcsönbe, vagy arra, hogy pl ha van lakás, akkor valamilyen indokkal az ö nevére kerüljön, miközben a tiéd, mert az ilyen kis dolgokból látszik, hogy ha esélye lenne rá, lelkiismeretfurdalás kiforgatna. Tapasztalatból írom.)

2020. szept. 25. 10:22
 25/41 anonim ***** válasza:
81%
*lelkiismeretfurdalás nélkül
2020. szept. 25. 10:24
 26/41 anonim ***** válasza:
13%
És mivel nem ismered anyádat, annyi eszed nem volt hogy megkérd egy nagykorú haverodat hogy váltsa be a sorsjegyet....
2020. szept. 25. 10:51
 27/41 A kérdező kommentje:
28. Már honnan lenne jövedelmem? 16 éves gimnazista vagyok könyörgöm. És mint írtam,rohadtul nem az a bajom hogy elköltötte,hanem az hogy azt mondta nekem vette,enyém lesz az összeg és úgy költötte el. Direkt le is írtam hogy normális az anyagi helyzetünk.(Sőt ha ""saját jövedelemről"" beszélünk. Anyám egy majdnem minibálbérnyi összeget kap értem havonta apántá,gyerektartás miatt,amiből én még zsebpénzt sem kapok)
2020. szept. 25. 11:17
 28/41 anonim ***** válasza:
6%

"Már honnan lenne jövedelmem? 16 éves gimnazista vagyok könyörgöm."

Azért az meg van, hogy 16 éves korodtól mehetsz diák munkára??

Ha nem jársz sehova honnan van pénzed?? Ki fizet ki mindent helyetted?? Honnan van ruhád, telefonod, egyéb tárgyad?? Na ná hogy anyudtól. Azért mikor ő vesz meg mindent helyetted szerintem az enyhítő körülménynek számít a tettére.

Ha olyan jól álltok akkor néha minek kér tőled kölcsön a "te" pénzedből??

Az is lehet hogy amit apud utal az neked megy külön számlára, mert ahhoz annyud nem akar nyúlni. Vagy mégse úgy van minden ahogy te azt elgondolod.

Továbbra is tartom magam ahoz, hogy akkor se volt szép dolog amit tett, de jó lenne elgondolkodni azon is hogy mi megy a háttérben.

2020. szept. 25. 11:31
 29/41 anonim ***** válasza:
36%
Már miért kapnál zsebpénzt a gyerektartásból? Az nem arra van... És ha VALÓBAN ennyi pénzt ítélt meg a bíróság gyerektartásnak, annak oka van. Amúgy tudod te mire elég az a pénz ami szerinted minimálbérnyi?
2020. szept. 25. 11:35
 30/41 anonim ***** válasza:
81%
Nekem vett egyet szülinapomra, de megmondta, ha nagyobb összeget nyerek, adnom kell belőle a 12 éves testvéremnek pár milliót. Mondom, tudod, mit? Akkor odaadom neki, nekem meg adj olyan dolgot, amit tényleg nekem szántál. Egyébként 500 Ft-ot nyert a szelvénnyel.
2020. szept. 25. 11:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!