A nagy számok törvénye alapján mennyi kaparós sorsjegyet kellene megvenni ahhoz, hogy valaki nagyobb összegű nyereményhez jusson?
Itt minden sorsjegynek megtalálod a nyerési esélyeit és a nyeremények eloszlását.
Például a 200 forintos Black Jack nyerési esélye 1:3,22. Tehát kevesebb, mint minden harmadik sorsjegy nyer.
Nagyobb összegű nyeremény nem sok van. 5 millió sorsjegyre jut 4 db 10 milliós nyeremény. Ha felvásárolsz mondjuk úgy másfél millió sorsjegyet, akkor már egész jó eséllyel benne lesz az egyik. A hülyének is megéri.
Én nem mondanám, hogy a prolik játéka. Ha elfogadjuk, hogy valóban vannak nyomtatva nagy nyereményes sorsjegyek, (viszont sajnos erre nincs bizonyíték),
akkor még mindig ezzel a (legális) szerencsjátékozási szokással van a legjobb esélyed milliókat nyerni.
Ugyan így is kb. egy a millióhoz, de pl. a lottónál ez sokkal, de sokkal kisebb esély- igaz ott egy négyessel is nagyobb az esély.
Szóval számomra a sorsjegyezésnek van élvezeti értéke is, pl. direkt úgy kaparom hogy ne spoilereződjön el a dolog ideje korán, az árulkodó betüknek hálam...
Nagyon változó, de kb. heti egyszer veszek úgy 4-5 sorsjegyet.
És tisztában vagyok vele, hogy mindíg a ház nyer (mondjuk jelenleg úgy 130 sorsjegy után 600 ft profitban vagyok :D) ez egyszerű matek, de nem a kaja/fontos pénzemet költöm erre, s nekem az élvezeti érték + az, hogy így nem zárom el magamat attól az egymiliomod esélytől a 5-10-25-50-75 milliótól megér ennyi pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!