Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ide vagyok kényszerítve a a...

Ide vagyok kényszerítve a a szüleimhez, de már elegem van belőlük. Mit lehetne tenni?

Figyelt kérdés
30 éves vagyok, élném már a saját életem, de állandóan irányítani akarnak, mint egy gyereket. Ha valami nem úgy van, ahogy kitalálják, jön a veszekedés. Laknék én külön de egyedül karanténban bezárva lenni hosszú időre, nem is tudom melyik a rosszabb. Mit lehetne tenni?

2020. szept. 13. 18:45
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
15%

20-as számú válaszomat az agyhalott ítélkezés- és bunkóságpártiak jól lepontozták, magukról kiállítva a jellemrajzot.

Tudjátok! Aki rendben van magával, az nem megy neki a másik embernek, nem gúnyolódik, nem tapos bele a másikba. vagy segít vagy ignorál. Úgyhogy ez a lepontozás számomra beszédesebb mindennél.

Kérdező! Egyfelől ne foglalkozz azokkal, akiknek annyira szar az életük, hogy ilyenkor kiprojektálják a belső diszharmóniájukat!

Én a helyedben vagy azt csinálnám, hogy telibe leszarnám a szülők rigolyáit. Azaz: hálás ifjúként, ami objektíve egy koorekt értékrendbe belefér, azt megtenném, beszállnék anyagiakkal stb, de csak az életszerűség és a korrektség szintjéig. Ezen felül meghúznám a határaimat. Nem engednék egy bizonyos mértéken felül beleavatkozni az életembe.

Másik opció: ha jól keresel és nehezen viselhető ez az együttélés, akkor talán még egy társbérleti egy szoba is jobb alternatíva. Legalább egy időre, amíg magadban is tisztázod, rendezed a dolgokat.

2020. szept. 14. 09:27
 42/46 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem jobb egyedül hónapokig bezárva!
2020. szept. 14. 11:06
 43/46 anonim ***** válasza:
93%
Költözz el élj meg önállóan és akkor nem lesz aki irányítson
2020. szept. 14. 12:56
 44/46 anonim ***** válasza:
88%

Én tök jól éreztem magam az első kijárási korlátozás alatt.

Amikor szabadnapos voltam: Hentergés az ágyban, sült szalonna, sör-sör-sör, video, és sok alvás.

Amikor dolgoztam, csak akkor idegesített a vének időkorlátja, mert jellemzően akkor tudtam volna elmenni kaját venni, amikor csak ők mehettek (buszt vezetek amúgy).

Hét végén, vagy több szabadnap alatt találkozás a párommal (vidéken lakik):

az "én időmben", azaz 9-ig bevásárlás, majd az élelem házhoz szállítása, közös főzőcske, napozás a teraszon, stb.

De ha úgy jött ki a munkaidőnk (ő is folyamatos munkarendben dolgozik), hogy 2 hétig nem láttuk egymást, ott volt a messenger, meg a telefon. Meg az ilyen egy-egy szabadnapokon, ismétlem, a sokáig alvás, tévénézés, ügyeletes macska magam mellé szólítása, mert puha, meleg, és dorombol -hol itt a hiba?

Szóval jó dolog az, ha "egyedül" van "bezárva" az ember.

Én pl. a páromon, és a macskákon kívül konkrétan senki mást nem akarok magam körül tudni. Örülök, ha csend és nyugi van.

F/48

2020. szept. 14. 20:32
 45/46 anonim ***** válasza:
48%
A "véneknek" ami te is leszel egyszer, jutott három nyavalyás óra. Hát nagyon kell irigykedni még erre is.
2020. szept. 15. 08:41
 46/46 anonim ***** válasza:
91%
Micsoda hiszti... senki nem volt bezárva... nyugodtan lehetett találkozni ismerősökkel. :D Maximum nem nagyon volt hova beülni, de simán el lehetett menni egymáshoz. 30 évesen ilyen sutának lenni már-már kitüntetést érdemel.
2020. szept. 17. 16:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!