Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ide vagyok kényszerítve a a...

Ide vagyok kényszerítve a a szüleimhez, de már elegem van belőlük. Mit lehetne tenni?

Figyelt kérdés
30 éves vagyok, élném már a saját életem, de állandóan irányítani akarnak, mint egy gyereket. Ha valami nem úgy van, ahogy kitalálják, jön a veszekedés. Laknék én külön de egyedül karanténban bezárva lenni hosszú időre, nem is tudom melyik a rosszabb. Mit lehetne tenni?

2020. szept. 13. 18:45
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
71%
Leszaromtabletta. 😉
2020. szept. 13. 19:42
 32/46 anonim ***** válasza:
95%
Személy szerint nekem fontosabb lenne a nyugalom még ha az elején magány az ára akkor is.
2020. szept. 13. 19:42
 33/46 anonim ***** válasza:
95%
Az hogy egyedül van az ember, meg magányos, nem ugyanaz.
2020. szept. 13. 19:44
 34/46 A kérdező kommentje:
33: na ez érdekes, te hogy csinálnád?
2020. szept. 13. 19:46
 35/46 anonim ***** válasza:
78%

En 21 evesen elkoltoztem, es 8 evet laktam egyedul.

De mindegy mit irunk, te csak nyafogni meg kifogasokat gyartani tudsz.

Mondanam hogy kamu, de tenleg sok az ilyen anyamasszony katonaja. 30 evesen meg egy ovodas szintjen tartani....

2020. szept. 13. 20:07
 36/46 Savlekotő ***** válasza:
84%

Elég jellemző társadalmi probléma, hogy 30 évesen ilyen szinten életképtelen valaki sajnos.

Csak meg kell nézni,anyukák a 14 15 éves gyereküknek is kimerik a levest pl nem engedik őket buszra szállni mert jaj elviszi az ördög,sorolhatnám,normálisan nevelt gyereket nem kell ennyire félteni,hogy 16 évesen még felgyújtja magát egyedül,aztán nyávognak hogy a 30 éves sarjaik semmire se valók,miközben ők csinálnak belőlük életképtelent,persze sokan szándékkal mert a gyerek ne hogy önálló legyen akkor nem jó bábu..

2020. szept. 13. 20:09
 37/46 anonim ***** válasza:
100%

Költözz nyugodtan el, tudsz találkozni úgy is a szüleiddel. Ki is tudsz menni a lakasból, senki nem kötelez arra, hogy bezárva élj.

Tavasszal is csak korlátozás volt.

2020. szept. 13. 20:34
 38/46 anonim ***** válasza:
88%

Kapunyitási pánikod van. Namost 30 évesen ez már elég kései, és ha még egy évet vársz, akkor egyenesen menthetetlen lesz, besavanyodott anyuci szoknyája-apuci nadrágja mellett ülő vénlány/agglegény (melyik?) leszel, már képtelen leszel változtatni.

Te egyszerűen félsz az önálló felnőtt élettől, és azért jön neked kapóra a nemlétező Covid-karanténra hivatkozni. Pedig eddig is el lehetett és ezután is el lehet menni, csak te nem mész, és otthon egyedül is el lehet ütni az időt (házimunka, internet, edzés, olvasás, filmnézés, főzés,rádió, hangoskönyv, szomszédok). Még úgy tűnik, nem elég erős neked a szenvedésnyomás, a szüleid gyereknek néző agressziója, pedig hidd el, elég erős az! Tessék összeszedni magad, és kilépni a téged mérgező rabságból az önálló, élvezetes, felelős, felnőtt életbe. Ennek van itt (már egy pár éve) az ideje! Nem fog magától javulni a helyzet. Ha nem érzel magadban elég bátorságot, fordulj pszichológushoz, ezek szerint ennek anyagi akadályai nincsenek. És kezdjél el most, a válasz elolvasása után lakásokat keresni, holnap 3 havi összeggel a pénztárcádban elmenni megnézni, és a költözésig is megtanulni az a mondatot, hogy "Felnőtt vagyok, el tudom dönteni magamtól is, hogy mit akarok." És tanuld meg felnőttként magasról le***va kezelni a gyerekes hisztijüket, anélkül, hogy felforgatna téged az ő veszekedésük. Azért csinálják, mert hat rád. Ha le***rod, majd abbahagyják, mert rájönnek, hogy Hoppá, felnőttél.

2020. szept. 13. 20:49
 39/46 anonim ***** válasza:
33%

🤦‍♀️ Hallod mindenki jobban jár ha inkább maradsz ott ahol vagy.

Ki ne mozdulj a lakásból!

2020. szept. 13. 21:17
 40/46 anonim ***** válasza:
90%
Nekem egy kollégám van ugyanígy mint te, csak ő már 36 éves, de 7 éve hallgatjuk ugyanezt a nyavalygast, amit te itt eloadtal. Szerintem 36 évesen is otthon leszel még.
2020. szept. 13. 23:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!