Anyám elkótyavetyéli a munkaéveit, majd kijelenti, hogy majd nyugdíjas korában eltartom. Igaza van?
Anyám sosem keresett sokat, de miután megszülte a nálam 18 évvel fiatalabb öcsémet, 10 évig otthon maradt vele és apám tartotta el. Apám jól keres, de csak feketén, papíron minimálbért visz haza. Anyám most elvállalt egy állást, ahol 150 000 Ft-ot keres, és felajánlottak neki egyet 210 000-ért, de visszautasította, mert hogy ott nehezebb a munka. Megkérdeztem, miből lesz így nyugdíja, azt mondta, nem lesz, majd én eltartom.
Na, most a tényállás az az, hogy én ugyan tényleg jól keresek, csak éppen nincs semmim, sem ingatlanom, sem autóm, mivel meztelen seggel indítottak el az életben. Majd ha összegyűlik az önerőm, még 30 évig törleszhetem a lakást, mellette talán gyereket is vállalok majd. Szerintem épp elég lesz a magam kiadása, most komolyan anyámat is kellene támogatnom, mert alig lesz nyugdíja?
Nem jutok szóhoz azóta, mióta ezt az arcomba vágta, illetve utána kioktatott, hogy mégis, hogyan tegyen félre ennyi fizetésből, bezzeg nekem milyen jó.
Még 10 éve van a nyugdíjig, tudom, majd ráérek akkor foglalkozni vele, de megmondom őszintén, annyira ideges vagyok, hogy nem hagy nyugodni.
Ti támogatnátok ebben a helyzetben?
22-es, anyám portás, ehhez ért? Van neki rendes végzettsége, kettő is. Igen, a semmittevésért fizetik, meg is mondja konkrétan, hogy ez milyen jó neki. Kinyitja az épületet, ha jön a postás, átveszi a leveleket, délután bezárja, ennyi.
Apámmal megállapodott, ok, csak ez idő alatt semmit nem fizetett maga után a tb-n kívül, se nyugdíjalapot, semmit. Tehát 10 évig nem volt biztosított, most nem tud félretenni, semmi megtakarítása nincs, azt elvárná, hogy én eltartsam, de szerinted nincs közöm hozzá, vicces vagy. :D
Én nem tudom hol él az, aki szerint semmi köze a kérdezőnek ahhoz, hogy hol dolgozik és mit az anyja. Jézusom, nem tudom, ti hogyan éltek, vagy milyen viszonyban vagytok a saját szüleitekkel, ti nem tudjátok, hol és mit dolgozik anyátok-apátok?? Mellesleg a kérdező anyja is UGYANÚGY TUDJA MENNYIT KERES A KÉRDEZŐ és hol dolgozik. Le lehetne akadni erről a témáról.
Az tényleg magánügy, hogy milyen megállapodást kötött a férjével vagy hogy osztja be a pénzt, addig a pontig, amíg nem vágja a gyereke arcába, hogy majd ő eltartja! Onnantól kezdve, hogy mereszti a seggét egész nap, miközben volna sokkal jobb lehetősége is, és képes azzal számolni, hogy jó ez így, mert majd a gyerekem úgyis eltart, az egy szardarab, már bocsánat.
"Én nem tudom hol él az, aki szerint semmi köze a kérdezőnek ahhoz, hogy hol dolgozik és mit az anyja."
Ja, lenne csak fordítva. Ha az anyja merne bármit is szólni, mindjárt belepofázás lenne a gyereke életébe. De ha a gyereke okoskodik, akár ilyen szinten, az szimpla aggódás. Na ez a kettős mérce.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!