Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám elkótyavetyéli a munkaév...

Anyám elkótyavetyéli a munkaéveit, majd kijelenti, hogy majd nyugdíjas korában eltartom. Igaza van?

Figyelt kérdés

Anyám sosem keresett sokat, de miután megszülte a nálam 18 évvel fiatalabb öcsémet, 10 évig otthon maradt vele és apám tartotta el. Apám jól keres, de csak feketén, papíron minimálbért visz haza. Anyám most elvállalt egy állást, ahol 150 000 Ft-ot keres, és felajánlottak neki egyet 210 000-ért, de visszautasította, mert hogy ott nehezebb a munka. Megkérdeztem, miből lesz így nyugdíja, azt mondta, nem lesz, majd én eltartom.

Na, most a tényállás az az, hogy én ugyan tényleg jól keresek, csak éppen nincs semmim, sem ingatlanom, sem autóm, mivel meztelen seggel indítottak el az életben. Majd ha összegyűlik az önerőm, még 30 évig törleszhetem a lakást, mellette talán gyereket is vállalok majd. Szerintem épp elég lesz a magam kiadása, most komolyan anyámat is kellene támogatnom, mert alig lesz nyugdíja?

Nem jutok szóhoz azóta, mióta ezt az arcomba vágta, illetve utána kioktatott, hogy mégis, hogyan tegyen félre ennyi fizetésből, bezzeg nekem milyen jó.

Még 10 éve van a nyugdíjig, tudom, majd ráérek akkor foglalkozni vele, de megmondom őszintén, annyira ideges vagyok, hogy nem hagy nyugodni.

Ti támogatnátok ebben a helyzetben?

2020. aug. 31. 17:39
1 2 3 4 5 6
 21/52 A kérdező kommentje:
Hogy ne volna baj a munkához való hozzáállással? 10 évig volt otthon indokolatlanul munkanélküliként, majd elvállalt egy állást semmi pénzért, mert ott kényelmes neki. 60000 ft plusszal jönne ki, ha hajlandó lenne elmenni a másik helyre, de ő nem hajlandó, mert akkor nem tud egész nap ülni és olvasni...
2020. szept. 1. 09:56
 22/52 anonim ***** válasza:
17%
Apád jól keresett, emiatt megállapodott anyáddal, hogy ő biztosítsa neki a hátországot, gondolom, és ehhez neked nem sok közöd van. A másik, hogy nem hiszem, hogy a semmittevésért fizetik anyádat. Valószínű ehhez ért, azért nem akar váltani, megszokta a régi helyét. Kapni fog nyugdíjat, nyugi, meg is él belőle, nem kell eltartanod, a saját családod rovására meg pláne nem. Fölösleges olyan dolgok miatt aggódni, ami több, mint 10 éve múlva fog bekövetkezni vagy nem.
2020. szept. 1. 11:12
 23/52 A kérdező kommentje:

22-es, anyám portás, ehhez ért? Van neki rendes végzettsége, kettő is. Igen, a semmittevésért fizetik, meg is mondja konkrétan, hogy ez milyen jó neki. Kinyitja az épületet, ha jön a postás, átveszi a leveleket, délután bezárja, ennyi.

Apámmal megállapodott, ok, csak ez idő alatt semmit nem fizetett maga után a tb-n kívül, se nyugdíjalapot, semmit. Tehát 10 évig nem volt biztosított, most nem tud félretenni, semmi megtakarítása nincs, azt elvárná, hogy én eltartsam, de szerinted nincs közöm hozzá, vicces vagy. :D

2020. szept. 1. 11:21
 24/52 anonim ***** válasza:
100%
Megértelek, én ugyanezt megkaptam párom! édesanyjától... Mert ők milyen kisnyugdíjasak lesznek (nincs hitel, 2 ház, autó stb. megvan). Szóval, megértelek. Amennyiben neked most nincs közöd az ő munkájához és fizetéséhez és életéhez, neki se legyen a tiédhez. Ez a véleményem.
2020. szept. 1. 11:25
 25/52 anonim ***** válasza:
83%

Én nem tudom hol él az, aki szerint semmi köze a kérdezőnek ahhoz, hogy hol dolgozik és mit az anyja. Jézusom, nem tudom, ti hogyan éltek, vagy milyen viszonyban vagytok a saját szüleitekkel, ti nem tudjátok, hol és mit dolgozik anyátok-apátok?? Mellesleg a kérdező anyja is UGYANÚGY TUDJA MENNYIT KERES A KÉRDEZŐ és hol dolgozik. Le lehetne akadni erről a témáról.

Az tényleg magánügy, hogy milyen megállapodást kötött a férjével vagy hogy osztja be a pénzt, addig a pontig, amíg nem vágja a gyereke arcába, hogy majd ő eltartja! Onnantól kezdve, hogy mereszti a seggét egész nap, miközben volna sokkal jobb lehetősége is, és képes azzal számolni, hogy jó ez így, mert majd a gyerekem úgyis eltart, az egy szardarab, már bocsánat.

2020. szept. 1. 11:28
 26/52 anonim ***** válasza:
49%
Hiába írjátok, akkor sem egyenrangú a viszony szülő és gyerek között. Az anyja nem fog megváltozni. És a saját család terhére nem kell eltartania a szülőt, mert a gyereke felé van kötelezettsége elsősorban. Mondd meg anyádnak, hogy nem tartod el és kész, mert a saját családodat fogod. Ha a gyerekem engem szekálna, hogy keressek jobb munkát, ki is akadnék. Persze nem is fogom tőle elvárni MOST, hogy majd egyszer eltartson.
2020. szept. 1. 11:32
 27/52 anonim ***** válasza:
10%

"Én nem tudom hol él az, aki szerint semmi köze a kérdezőnek ahhoz, hogy hol dolgozik és mit az anyja."

Ja, lenne csak fordítva. Ha az anyja merne bármit is szólni, mindjárt belepofázás lenne a gyereke életébe. De ha a gyereke okoskodik, akár ilyen szinten, az szimpla aggódás. Na ez a kettős mérce.

2020. szept. 1. 11:34
 28/52 anonim ***** válasza:
85%
"akkor sem egyenrangú a viszony szülő és gyerek között" - nálatok lehet, hogy nem, jobb helyeken meg igen, főleg ha felnőtt a gyerek is. Azt sehol nemírta a kérdező, hogy szekálná az anyját, ez a te fantáziád egyedül.
2020. szept. 1. 11:40
 29/52 A kérdező kommentje:
Na, álljunk meg egy szóra! SOHA egyetlen szóval nem mondtam neki, hogy keressen másik állást, soha! Ő hozta fel az egész témát, hogy felajánlottak neki egy jobbat. Megkérdeztem, hogy és mit dönt, elvállalja? Mire mondta, hogy nem, mert ott dolgozni is kellene, pedig ott 60-nal többet kapna, de neki nem ér annyit. Megkérdeztem, hogy azért van-e megtakarítása vagy gondolt-e pl. a nyugdíjas évekre. Ekkor felemelte a hangját, lehülyézett, hogy hogyan rakhatna félre 150 000-ből, hogy képzelem, ő nem annyiból él, mint én és hogy majd én eltartom őt.
2020. szept. 1. 11:44
 30/52 anonim ***** válasza:
73%
Mondtad neki, hogy eltartod vagy sem? Mert akkor jobb, ha most készül a nyugdíjas évekre, tisztázzátok ezt már.
2020. szept. 1. 11:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!