Anyám elkótyavetyéli a munkaéveit, majd kijelenti, hogy majd nyugdíjas korában eltartom. Igaza van?
Anyám sosem keresett sokat, de miután megszülte a nálam 18 évvel fiatalabb öcsémet, 10 évig otthon maradt vele és apám tartotta el. Apám jól keres, de csak feketén, papíron minimálbért visz haza. Anyám most elvállalt egy állást, ahol 150 000 Ft-ot keres, és felajánlottak neki egyet 210 000-ért, de visszautasította, mert hogy ott nehezebb a munka. Megkérdeztem, miből lesz így nyugdíja, azt mondta, nem lesz, majd én eltartom.
Na, most a tényállás az az, hogy én ugyan tényleg jól keresek, csak éppen nincs semmim, sem ingatlanom, sem autóm, mivel meztelen seggel indítottak el az életben. Majd ha összegyűlik az önerőm, még 30 évig törleszhetem a lakást, mellette talán gyereket is vállalok majd. Szerintem épp elég lesz a magam kiadása, most komolyan anyámat is kellene támogatnom, mert alig lesz nyugdíja?
Nem jutok szóhoz azóta, mióta ezt az arcomba vágta, illetve utána kioktatott, hogy mégis, hogyan tegyen félre ennyi fizetésből, bezzeg nekem milyen jó.
Még 10 éve van a nyugdíjig, tudom, majd ráérek akkor foglalkozni vele, de megmondom őszintén, annyira ideges vagyok, hogy nem hagy nyugodni.
Ti támogatnátok ebben a helyzetben?
"Még 10 éve van a nyugdíjig"
Jelenleg is még 12, de úgyis emelni fogják.
Nem. Mert raadasul ez nem szeretet, es nem egy elkerulhetetlen elethelyzet.
Nyugaton azt vettem eszre, hogy nemcsak azert nem tamogatjak se a gyerekuket, se a szuleiket az emberek, mert mindenki jo keres. A gyerekek 16 evesen elhuznak akar egy baromi szar agyberletbe.
Az idos szulokre meg nem lehet ratukmalni penzt, meg a kavejukat is ki akarjak fizetni, pedig nem mindenkinek van jo nyugdija.
Meltosag, tartas van az emberekben.
Nagyon sajnallak. Ez plane nem szuloi magatartas.
Es biztos vagyok benne, ha valami betegseg, gondozasra szorulas kozbejonne, akkor magadtol eron felul segiteni szeretnel.
De ezt ne hagyd!
Anyád dolgozik. Semmi közöd hozzá, hogy hol és mit.
Biztos neked is lenne többet kereső, de nehéz munka. Mit szólnál, ha anyád oda küldene-el?
"Látja,mennyire rá vagy cuppanva a témára, amihez semmi közöd." - rá vagyok cuppanra a témára, mert egyetlen egyszer rákérdeztem, úgy, hogy ő hozta fel az egész témát minden számot és lehetőséget bemutatva? Nahát. :D
Az meg nevetséges, hogy semmi közöm hozzá, hol dolgozik a saját anyám. Tudod, mi szoktunk beszélgetni erről, ő is tudja, én hol és mit dolgozom és mennyiért, lehet ez neked vadul hangzik, de elárulom, családon belül az emberek ezt nem szokták titkolni.
"Biztos neked is lenne többet kereső, de nehéz munka. Mit szólnál, ha anyád oda küldene-el?" - én kényelmesen megélek a fizetésemből, úgy, hogy még félre is tudok tenni. Anyám saját bevallása szerint 10000 ft-ot nem tud félretenni. Szóval mondhatná, hogy vállaljak másikat, csak éppenséggel nevetséges lenne pont az ő szájából.
Anyám saját bevallása szerint 10000 ft-ot nem tud félretenni.
akkor itt alapvetően a beosztással van baj, nem a munkához való hozzáállással
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!