Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám elkótyavetyéli a munkaév...

Anyám elkótyavetyéli a munkaéveit, majd kijelenti, hogy majd nyugdíjas korában eltartom. Igaza van?

Figyelt kérdés

Anyám sosem keresett sokat, de miután megszülte a nálam 18 évvel fiatalabb öcsémet, 10 évig otthon maradt vele és apám tartotta el. Apám jól keres, de csak feketén, papíron minimálbért visz haza. Anyám most elvállalt egy állást, ahol 150 000 Ft-ot keres, és felajánlottak neki egyet 210 000-ért, de visszautasította, mert hogy ott nehezebb a munka. Megkérdeztem, miből lesz így nyugdíja, azt mondta, nem lesz, majd én eltartom.

Na, most a tényállás az az, hogy én ugyan tényleg jól keresek, csak éppen nincs semmim, sem ingatlanom, sem autóm, mivel meztelen seggel indítottak el az életben. Majd ha összegyűlik az önerőm, még 30 évig törleszhetem a lakást, mellette talán gyereket is vállalok majd. Szerintem épp elég lesz a magam kiadása, most komolyan anyámat is kellene támogatnom, mert alig lesz nyugdíja?

Nem jutok szóhoz azóta, mióta ezt az arcomba vágta, illetve utána kioktatott, hogy mégis, hogyan tegyen félre ennyi fizetésből, bezzeg nekem milyen jó.

Még 10 éve van a nyugdíjig, tudom, majd ráérek akkor foglalkozni vele, de megmondom őszintén, annyira ideges vagyok, hogy nem hagy nyugodni.

Ti támogatnátok ebben a helyzetben?

2020. aug. 31. 17:39
A kérdező szavazást indított:
Igen, támogatnám.
Nem támogatnám.
199 szavazat
1 2 3 4 5 6
 1/52 anonim ***** válasza:
92%
Ezt neked kell tudni, milyen a kapcsolatotok. Én ha lett volna rá lehetõségem biztos támogattam volna, abból amit te leírtál csak arcon nevetném és mondanám hogy majd meglátjuk.
2020. aug. 31. 17:46
 2/52 anonim ***** válasza:
85%
Dehogy van igaza. Tartsa el a halál. Felnőtt ember, te meg nem vagy a gyámja. Nem is értem, hogy minek parázol ennyire, csak mert kijött a száján valami hülyeség. Más lenne, ha akaratán kívül kerülne nehéz helyzetbe, de ez szimplán csak lustaság. Ne is foglalkozz vele, éld az életed.
2020. aug. 31. 17:48
 3/52 A kérdező kommentje:

Igazad van 2., csak rendkívül bosszant, hogy az arcomba vágta, hogy majd én eltartom. Nem segített elindulni az életben, mindent magamnak kapartam ki, két állásom volt egyetem mellett, most is a jó fizetésért cserébe egymerő stressz vagyok, ő meg inkább keres szarul, csak ne kelljen megerőltetnie magát és még én tartsam el, mert nekem mennyire jól megy...

Fú, szétvet az ideg!

2020. aug. 31. 17:52
 4/52 anonim ***** válasza:
32%
Szóval dolgozik. Csak szerinted nem keres eleget. És már nem tud olyan nehéz munkát végezni, mint fiatalon. Nem kell eltartanod. Szerintem csak azért mondta, mert cseszegetted, így beszólt vmit.
2020. aug. 31. 17:54
 5/52 anonim ***** válasza:
24%

Te gondolom még vele laksz, mert mint mondtad nincs lakásod sem. Ha te (és vagy az öcséd) lelép, már könnyebb lesz megélni. Nem kell eltartanod, úgy se nagyon fog mire költeni már, csak a rezsi, kaja, néha ruha, meg ami kell. Nem fog már lakást venni meg ilyenek. Amire neki kell arra elég lesz. Néha ha viszel neki valami gyülölcsöt, zöldséget stb (nem mert muszáj, hanem mert van és szívesen adod), esetleg néha elhívod magatokhoz annyi "támogatás" bőven elég.

Az hogy van x éve a nyugdíjig az nem azt jelenti hogy annyival el is fog jönni. Lehet marad tovább és akkor már kicsit jobb lesz még a helyzete. De van aki épen elevickél a 100ezer közeli nyugdíjából mikor már egyedül él, nem is nagyon kell már mire költeni. Ez az időskor szépsége, kicsit elengedheti az ember magát, ha otthon van teljesen jó egy 20 éves ruha is ha amúgy nagyobb baja nincs, használati tárgyak vannak már bőven, arra se kell költeni.

2020. aug. 31. 18:07
 6/52 anonim ***** válasza:
11%

Sajnos igaza van.

Magyarországon létezik az úgynevezett szülőtartás. Csak egy cikk:

[link]

2020. aug. 31. 18:11
 7/52 anonim ***** válasza:
94%
Ez vmi egészen elképesztő, megértem, hogy ideges vagy... ezt még most zárd rövidre, ő egy önálló, szabad akarattal rendelkező ember, ha úgy dönt, hogy most nem dolgozik a jövőjéért, akkor egye meg majd, amit most megfőz. Te pedig koncentrálj a saját életedre és ne beszélj neki az anyagi helyzetedről, sőt, tagadd le, mennyi pénzed van, ne hivalkodj meg csak véletlenül sem semmivel.
2020. aug. 31. 18:21
 8/52 anonim ***** válasza:
75%

Dolgozik, nem?

Azért 55 évesen már lehet valóban nem bír minden munkát.

2020. aug. 31. 18:31
 9/52 anonim ***** válasza:
94%

Ilyen felfogású szülőt biztosan nem támogatnék. Arról nem beszélve hogy ha hitelt tervezel felvenni amit lehet 30 év után is fizetni fogsz és gyereket tervezel akkor örülni fogsz hogy a saját megélhetésed fogod tudni biztosítani, és dolgozni sem dolgozhatsz folyamatosan 12-16 órákat mert lehet ez fog várni rád abba meg úgy belefogsz betegedni rövid idő alatt hogy utána gyógyszerekre meg kezelésekre fog elmenni a maradék pénzed.

Én így biztosan nem tenném. Ha tenne azért hogy jobb legyen neki nyugdíjas korára de mégsem sikerülne de legalább megpróbálná azt már máshogy értékelném és későbbiekben is másképp állnék a dolgokhoz ha segítenem kéne anyagilag.

2020. aug. 31. 18:34
 10/52 A kérdező kommentje:

5-ös, 10 éve külön élek, attól még, hogy nincs saját ingatlanom, nem kell a szüleimmel lakni.

Anyám 53 éves, semmi betegsége nincsen, szóval nem azért nem vállalja el a másik munkát, mert nem bírja. Azért nem vállalja el a másikat, mert most közigazgatásban dolgozik és konkrétan SEMMIT nem kell csinálnia. Egész nap ül és olvas, meg telefonozik, a másik helyen meg rendesen dolgozni kell.

6-os, a szülőtartás meg az eltartás két külön dolog, felőlem perelhet szülőtartás miatt, egy: nem fogják megítélni, ha cselekvőképes és tud dolgozni, csak azért, mert kevés a nyugdíja, kettő: abból a csekély összegből, amit esetleg megítélnének sem tudna megélni.

2020. aug. 31. 18:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!