Nem akarok a menzán enni, de a szüleim erőltetik. Mit tehetek?
Én a sajtot is lefagyasztom, azzal kezdem hogy minimum 2-be elvágom beteszem zacsikba és go a fagyóba, SOHA nem romlott még rám sajt,annyi hogy várni kell picit míg kienged.
És igen én pl 16-vagyok (majdnem 17) és kb 300-400 ft közötti összegből oldom meg azt a napi egy étkezést a suliban (van hogy picit többet tudok rá költeni de akkor inkább veszek pl pizzát/lángost stb...), megjegyezném a fagyasztás majdnem minden romlandó dolgon működik, kenyér is van a fagyasztóban pl.
Nyilván vannak olyan kaják amiket nem lehet pl főtt disznómályat, nem romlik meg de ehetetlen(rágós) lesz, mondjuk ilyen kevés van
Én 15 éves korom óta magamra főzök, tinikoromban külön kajapénzt kaptam, amiből magamnak vettem az egésznapi kajámat. Utána volt, hogy egyedül éltem, vagy csak ketten voltunk, tehát nem főzök nagy adagokat, és max 1 napra előre teszek el kész főtt ételt. Soha nem romlott még rám semmi, sem fiatalkoromban, sem felnőttként.
Az átlag embernek meg van annyi esze, hogy a sajtot lefagyassza, vagy annyit vegyen belőle, amit 1-2 nap alatt megeszik.
Fel lehet ám érni ésszel, hogy millió egy hozzávaló van, amit nem lehet mégcsak megvenni sem egy adagra, nemhogy huzamosabb ideig tárolgatni a maradékot. NEM CSAK A SAJT. hát hiheteglen, hogy van aki csak elkezd a sajtról beszélni.
Marhára nem könnyű egy személyre gazdaságosan plusz változatosan főzni nap, mint nap. Pláne egy tininek! Lehet, nem havi xk lenne mint a menzakaja, az biztos. Aztán lehet nem véletlenül van oda befizetve a gyerek és nem telik máshogy főtt kajára. Szendvicsrevalónál többet ne várjon már senki a menza helyett, mert pofátlanság.
Iszonyat kevés olyan hozzávaló van amit nem lehet megvenni és eltárolni, majd behaszanálni más kajákhoz....
A menza iszonyat drága, főleg ahhoz képest hogy mit adnak.
Ha csak annyit költök az adott nap szendvicsre mint ami a menzára elmegy jóllakok, és nem kell az üres levest ennem ami kb annyira elég hogy éppen ne ájuljak el míg hazaérek...
Nem azért de ha veszek 1db sajtos pogácsát vagy töpörtős pogácsát (nem a fornettis hanem rendes) 54Ft/db veszek hozzá 2db szendvicset 160 Ft-ért már ugyan ott vagyok, pénzben a különbség annyi hogy nem éhezek, meg nem a moslékot kell enni.
De ha összeteszem 2 napi kajapénzem olyan 800Ft tudok venni mirelit rántani való sajtot, abban van 6db veszek mellé egy félkilós kenyeret reggel megsütök 2 sajtot beteszem 2 szelet kenyér közé darabját, lényegében lesz 2 napi kajám meg a 3.-ra marad még sajt (ha fagyasztom a kenyeret akkor 3 napi kaja. Még mindig sokkal jobb mint a menzás moslék!
Ha meg egy hónapra előre vásárolok napi 400ft-al számolva még sokkal sokkal jobb kajákat kilehet hozni...
Megjegyezném szerintem a menzás kajánál minden jobb, lényegében olyan rossz minőségű alapanyagokat kénytelenek venni hogy az borzalom, sokan nemhogy nem vennék meg a boltban de belük kifordulna tőle.
NEM nagykerárról van szó, de otthon fözni azért olcsóbb, mert nincs üzelköltség, nincs munkabér, stb. amit a menzának fizetni kell, ha ezek kimaradnak, akkor még a nem nagykerár is olcsóbbra jön ki.
Másik meg, ha TUDNÁL egyáltalán fözni, akkor TUDNÀD, hogy SENKI NEM EGY adaghoz vásárol hozzávalókat, hanem egy-egy csomagot több napra leosztva használ fel más-más ételekhez!
De mivel CSAK VESZEKENI akarsz, gondolom, ezt sem tudod felfogni!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!